Hdd Sorunu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Knoppix61
Byte3
Byte3

Hdd Sorunu

Mesaj gönderen Knoppix61 »

Resim

Yeni fark ettim hard diskten ses geliyordu.Sanki arada bir hızla dönüyor duruyor gibi.Programla baktım fakat bu hatanın açıklamasını yapabilecek bir arkadaş varsa memnun olurum
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Re: Hdd Sorunu

Mesaj gönderen Laneth »

Seek Error Rate

HDD'lerin veri okuması üstteki değere bağlıdır Eğer üsteki değerin HDD için belirlenmiş oranı aşılmış ise HDD veri okuyamaz Yani HDD'nin şu an çökme tehlikesi ile karşı karşıya

Tabii kesin konuşmak için erken

HDD'nin kesin durumunu öğrenmek üreticisinin yayınladığı diasnogstic tool ile checkup yapılması ile gerekir

Bu işlemden önce verilerin muhakkak yedeklenmesi gerekir

Markasını söylersen gerekli yazılımı veririz
Knoppix61
Byte3
Byte3

teşekkürler yardımınız için. Hdd markası Seagate (ST31000340AS) 1TBlık bir hdd 630 gb dolu diziler seriSi var içinde hdd göçerse çok yanarım yeni bir hdd almak lazım sanırım
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ya bende bir gariplik var yada resimde yazilanlari okuyamadim ki üzerinde kafa yorayim
Knoppix61
Byte3
Byte3

Resim

Buyur Ustam haklısın üstüne tıklayıncada bulanık görünüyor
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Reallocated Sector Count a, baktim durum kötü görünüyor , bu terim kimsenin anlamamasi icin konulmus bir terimdir (Bilgisayarcilar böyle seylere bayilir) kisacasi bad sector , ingiliziceniz varsa asagidakini bir deneyin:
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD

yani seagate bir arac yapmis ve bad sectorlari gidermek icin ne yapilmasi gerektigini anlatiyor , siz yinede tedbiri elden birakmayin ve O HDD e cok güvenmeyin (gerci ben olsam bozulana kadar kullanirdim)
Knoppix61
Byte3
Byte3

Hım teşekkürler adminim bad sectorse bir tarama bad sectorleri kapatma sonra low level format kendisine gelir sanırım :) böyle baya bir hdd düzelttiğimi biliorum. Ama sanırım bu ileri seviye birşey deil diğerleri kasıordu acaip bunda şu anlık pek sorun yok gibi sadece bir durumuna bakayım demiştim bunla karşılaştım. teşekkürler herşey için 650 gb bir veri kimse kaybetmek istemez sanırım :)