partition magic 8 ile disk bölmek resimli anlatım

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19876 kez

partition magic 8 ile disk bölmek resimli anlatım

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Programımızı çalıştırdıktan sonra bölmek istediğimiz bölümün üzerine gelip sağ tıklıyoruz. Açılan menuden Resize/Move seceneğini işaretliyoruz. Yanlız burada dikkat etmemiz gereken husus diskimizde yeteri kadar 7.3 MB civarı boş alan olması gerekiyor.

Resim

Karşımıza aşağıda görünen pencere çıkıyor. Resimdede göründüğü gibi istersek mouse ile istersek rakamsal olarak açık yeşil olan alanı başka bir bölüm yapacağız. Burada dikkatiniziçekmiştir diskte bulunan boş alan kadar yeni bölüm olusturabiliyoruz

Resim

Aşağıdaki resimde ise bunu diske uygulanmış olarak görmektesiniz Zaten o grafikte size diskinizin doş alanı kadar ilerleme izni verilecektir.

Resim

Ayırdığımız bölüm aşağıdaki resimdede gördüğünüz gibi gri bir alan olarak görünecektir. Şimdi ayırdığımız bu alanı yeni bir bölüm olarak tanımlayabiliriz. Bu gri alan üzerinde sağ tıklıyoruz ve create yi seçiyoruz. aşağıdaki ekran görüntüsünü alıyoruz. Burada bölüm tipini belirliyorsunuz. Ben fat32 seçtim açılan listeden istediğin formatı seçebilirsiniz. Seçim bittikten sonra ok ile devam ediyoruz.

Resim

Artık sonuca geldik. Eğer yanlış birşey yaptınızsa undo ile geri alabilirsiniz. Şimdi artık herşey tamamsa Apply i tıklayın bilgisayarınız yeniden başlayacak ve dos ortamında bir takım işlemler yapacaktır. Bu işlemlerin Bitmesini mutlaka bekleyiniz

Resim

Bilgisayarınız açıldığında yeni diskinizi görebilirsiniz artık. Umarım yarlı olur. Sorun yaşayan arkadaşlar özelime yazsınlar.
ALINTIDIR

ilaveten bakiniz:
viewtopic.php?p=100396#p100396