orjina xp cdsine aktivasyon nasıl entegre ederim?

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

orjina xp cdsine aktivasyon nasıl entegre ederim?

Mesaj gönderen ripley »

başka bir bilgisayara kurdugum lisanslı xp home cdsinin icine aktivasyon sormaması icin ekleyebilecegim bişey varmı?ekledikten sonra cd ye yazdırırken dikkat etmem gereken ayarlar varmı? tesekkurler
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Re: orjina xp cdsine aktivasyon nasıl entegre ederim?

Mesaj gönderen Laneth »

Resim

Aktivasyon derdinden kurtaracak dosyalar :arrow: Format öncesi yedeklenir :arrow: Formattan sonra Windows/System32 klasörüne atılır
başka bir bilgisayara kurdugum lisanslı xp home cd
Ne yazık ki, üstteki yöntem :arrow: eğer büyük bir donanım değişikliği yapmadın ise :arrow: sadece senin bilgisayarında işe yarar
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

benim yapmak istedigim orjinal windows xp alıp başka içine aktivasyonu koyup başka bir cdye kopyalamak.bunu herhangi bir bilgisayara kurdugumda aktivasyon istememese.elimde bitane xp pro sp2 cdsi var bunu belki 10 bilgisayara kurdum hiç aktivasyon istemedi.guncellemelerin hepsinide yapti.o cdnin içinde alabilecegim aktivasyon falan varmıdır acaba?
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

yukarıdaki mantık yine değişmez
elimde bitane xp pro sp2 cdsi var bunu belki 10 bilgisayara kurdum hiç aktivasyon istemedi.guncellemelerin hepsinide yapti
Microsoft tarfından çıkarılmış olduğu içindir yani "Untouched"'dır ve ilaçı şimdilik kara listeye girmemiş
Şimdi, bu cevap üzerine bana şunu soracaksın :arrow: Tüm XP CD'lerini Microsoft çıkarmıyor mu?
Evet ama kullanıcılar bu CD'ler üzerinde oynamalar yapıyorlar -Service Pack ekleme, driver ekleme vb- bu neden ile orijinallikleri gidiyor

Elindeki o XP CD'sinin türünü şu şekilde öğrenebilirsin
viewtopic.php?p=72671#p72671

Büyük ihtimal ile :arrow: Volume licence'dir
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

evet dediginiz gibi volume licensemış.bendeki xp home bu şekilde yapamıyoruz heralde dimi?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19697 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Xp Cd sine program entegre etmeyi hicbirzaman tasvip etmedim , sebebi: varsayalim bir program entegre ettiniz , o programi entegre ettiginiz tarihten sonra bircok versionu cikacak ve siz o Cd yi cöpe atmak durumunda kalacaksiniz , Xp ilac isi de o sekilde , Microsoft bir update cikrarir hoop ilac ise yaramaz hale gelir ve Cd yine cöpe , ama illada nasilini ariyorsaniz , sanirim asagidaki yazilim isinizi görebilir :
viewtopic.php?f=5&t=6227

Mantiken bana ters geldiginden hic Xp Cd me program entegre etmedim ve ayrintilar konusunda bilgi sahibi degilim