Ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor (vaka)

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19221 kez

Ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorun:
System tray de her iki saniyede bağlantı kurulmaya çalışıyor ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor , internete bağlanmaya çalışıyor geri kopuyor sürekli böyle devam ediyor kabloların ucundaki jackları değiştirdim aynı switcden başka bilgisayarlar bağlanıyor ???

Cözüm:
Ethernet kartındaki bir sorun buna yol açıyor. 100 mb bağlantı katında arıza var.
1. Ethernet kartı yapılandırma ayarlarında bağlantı hızını 10 mb half duplex yada 10 Mb full duplex moda alırsan bağlantı kurar ama ağ hızı 10 Mb olarak çalışır. İnternet hızına etkisi olmaz.
2. Yeni ethernet kartı takılacak.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19221 kez

Re: Ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Ağ kablosu takılı değil msaji 2 (vaka)

Sorun: dün bi arkadaşımın evine interneti bağlamaya gittim.ttnet almış modemi zaten var.eski bir bilgisayar hariçten ağ kartı var.bağladım modemde bütün ışıklar yanıyo.ama kurulumda dediğine göre ağ kablosu takılı değil gibi birşeyler yazıyor.ama modem de ethernet ışığı yanıyor.daha sonra baktığımda sol alt köşedeki ağ simgesinde sarı ünlem işareti var.galiba ağ kartında bir sorun var.ya driver yanlış yüklenmiş yada ağ kartı çalışmıyor

Cözüm:
Arkadaşlar işi çözdüm.ağ kartı değiştirdim sorun kalmadı

Alintidir
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Ağ kablosu takılı değil mesajı çıkıyor (vaka)

Mesaj gönderen loveme »

Vallaha ben kendim pc toplamıştım.Bende çok çektim o sıkıntıyı.Benim anakartın çıkışındaydı ethernet girişi.Hub ve kablo değiştirdim.Şuan durum iyi,yalnız bende ethernet kartı almayı düşünüyorum.