Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok sorunu (vaka)

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok sorunu (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorun:
bilgisayarlar bazen (1-2 ayda bir) internete ve yerel ağa bağlanamıyor ve görev çubuğunda "Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok" uyarısı çıkıyor. 1-2 gün sonra kendiliğinden düzeliyor
Aşağıdaki işlemleri yaptığım halde bir sonuc alamadım ve sorunun kendi kendine düzelmesini bekledim maalesef düzelmedi

* Görev çubuğundaki Bağlantıya sağtıklayıp - Onar
* Modemi resetle , bilgisayarı resetle
* IP numaralarını elle ver
* Kabloyu değiştir

saydığım bu işlemleri yapmama rağmen bilgisayarlar ip alamıyorlar ,ana bilgisayarda iki eternet kartı var. biri elle ip verilmiş ve saglıklı bir sekilde calısıyor fakat ikincisi internet icin olan ve modeme baglanması gereken de elle ip verilmiş ama agı görmüyor ve internete baglanmıyor. sadece modeme baglanan baglantıya otomatik ıp dedigimde ise sınırlı baglantı hatası veriyor.

Cözüm:
izin sorununuzun çözümü bağlantıları köprüleme.

ağ bağlantılarım ın özelliklerine gelin ve modemden gelen baglatının etherneti ile labdaki bilgisayarların bağlı bulunduğu switch den gelen baglantının ethernetini ikisini bir seçip sağ tıkladıktan sonra bağlantıyı köprüle deyin. daha sonra köprü olarak gelen bağlantıya elinizle sabit ip verin sorun düzelir.
inceleyiniz sırası ile asagıdaki resimler...

Resim

Resim

ilaveten sunu da deneyebilirsiniz:
Baslat > calistir > cmd > netsh winsock reset yazip Enter e basin ve bilgisayarı boot edin.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok sorunu (vaka)

Mesaj gönderen loveme »

Bazı bilgisayarlarda çok görülen vakka
Hublara ve ağ kablosu sorunu
switch sorunu
internet kopması
Sisteme ve explorer in virus girişi
Portlardaki sorunlar...vb
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Re: Sınırlı Bağlantı Yada Bağlantı Yok sorunu (vaka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorun:
bugun online dizi izlerken bilgisayarı kapatıp açmamız gerekti. Kapatıp açtık. Açtığımızda sınırlı bağlantı veya bağlantı yok hatası aldık.Modemim: ZyXEL p-600 series

1. Manuel ip denedim. Sınırlı bağlantı hatası geçiyor fakat internete hala bağlanmıyor.
2. Ethernet kartının driver'ını silip tekrar yükledim bir fark olmadı.
3. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm. Bir fark olmadı.
4. Modemin fişini çekip 10 dk sonra bidaha taktım hala olmadı.
5. Ağdaki diğer bilgisayar yani bu yazıları yazdığım bilgisayarda internet sorunsuz çalışıyor.
6. Hatalı bilgisayarın ethernet kablosu sağlam çünkü aynı zamanda kablosuz interneti de denedik yine aynı hatayı verdi.
7. Ethernet kartı (sorunlu bilgisayarın) on board.
8. Sorunlu bilgisayara bağlanan ethernet kablosunun modemdeki tarafını başka bir porta taktım sonuç yine aynı.
9. 192.168.1.1 yani modemin sitesine de girilmiyor.

Sizce sorun nerde çözemedim.

Cözüm:
XP kullanıyorsanız WinsockXPFix çalıştırın ve fix butonuna basın. Sesi duyduğunuzda işlem tamamdır. Pc ve modemi yeniden başlatarak nete ulaşmaya çalışın.
http://www.pchellblog.com/downloads/WinsockFix.exe

ALINTIDIR