Tarayıcı hız karşılaştırması

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Tarayıcı hız karşılaştırması

Mesaj gönderen uçs »

ZDNet Avusturalya, mevcut internet tarayıcılarını hızlarına göre karşılaştırdı. Ortaya çıkan sonuca bakılırsa Explorer ve Opera en yavaş tarayıcılar.

Açık kaynak kodlu ücretsiz tarayıcıların yayılmasıyla birlikte artan alternatifler, kullanıcıların seçim yapmasını zorlaştırıyor. ZDNet Avusturalya, endüstri standardı SunSpider Javascript testini kullanarak mevcut tarayıcıları karşılaştırdı. Test sonuçlarına göre açık kaynak kodlu yeni tarayıcılar, hız bakımından diğer tarayıcılara göre çok daha üstün.

Yapılan karşılaştırmada Internet Explorer 8 RC1, Opera 10 Alpha, Firefox 3.1b1, Chrome 2.0.158.0 ve Chrome ile Safari içerisinde kullanılan WebKit r40220 yazılımları ele alındı. Ortaya çıkan tabloya göre Google Chrome ve Firefox, WebKit ile birlikte diğer tarayıcıları dumanında boğuyor.

Açık kaynak kodluluğun suyundanmıdır bilinmez, aradaki fark inanılmaz boyutlarda. Dünyada en çok kişi tarafından kullanılan Internet Explorer'ın 8. versiyonunun da en yavaş tarayıcı olarak hız sıralamasında sonda yer alması oldukça acıklı bir durum.

Resim

CNET
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19230 kez

Re: Tarayıcı hız karşılaştırması

Mesaj gönderen velociraptor »

dikkat edin operayi Alpha ile teste sokmuslar yani daha beta bile degil , yuh diyorum. ayrica nedense bende de firefox hiz acisindan sürünüyor , kesin milletin firefox kullanmasindan birilerinin cikari var , cünkü yaniltici reklam ve arastirma sonuclari yayinliyorlar
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

İE8'in bu kadar yavaş olduğunu düşünmüyorum.Windows 7'deki performansı bana göre çok etkileyici.Opera ile başabaş bir hız hissettim.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

ie8 gayet iyi ancak fierefox mükemmel
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

bu ankete katılmıyorum. birilerinini bu olaydan çıkarı olduğu kesin.