Winmail.dat Dosyasının Internet Kullanıcılarına Gönderilmesi

Windows 2000,ME,98 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2316
Kayıt: 15 Mar 2006, 10:10
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Winmail.dat Dosyasının Internet Kullanıcılarına Gönderilmesi

Mesaj gönderen burak_dalkir »

soru:bir Exchange Server yöneticisinin veya son kullanıcıların, Microsoft Exchange Internet Mail Connector (IMC) kullanırken Winmail.dat ekinin Internet kullanıcılarına nasıl gönderilir?

cevap:Son kullanıcı bir Exchange Windows veya Outlook istemcisinden Internet'e posta gönderdiğinde, alıcının istemcisi Zengin Metin Biçimi'nde (RTF) iletiler alamıyorsa iletinin sonuna Winmail.dat adlı bir dosya eki otomatik olarak eklenebilir. Winmail.dat dosyası, iletinin Exchange Server RTF bilgilerini içerir ve alıcıya bir ikili dosya olarak görüntülenebilir. Exchange Server kullanmayan alıcılar için kullanışlı değildir.

İletilerin RTF biçiminde gönderilip gönderilmeyeceğini denetlemek için, durumunuza en uygun seçeneği kullanın:
• Özel Alıcılar Oluşturma
Yönetici Microsoft Exchange Administrator programını kullanarak bir özel alıcı oluşturduğunda, Bu Alıcıya Her Zaman Microsoft Exchange Zengin Metin Biçiminde Gönder onay kutusunu tıklatıp temizleyin.
• Varolan Microsoft Exchange Kullanıcılarını ve Özel Alıcıları Değiştirme
Yönetici, alıcının özelliklerinde yer alan Gelişmiş özellik sayfasındaki MAPI Alıcısı onay kutusunu temizleyerek, varolan bir kullanıcı hesabının (Microsoft Exchange kullanıcısı veya özel alıcı) RTF bilgilerini göndermesini engelleyebilir. Yönetici, alıcı adını ve sonra da Dosya menüsünde Özellikler'i tıklatarak alıcının özelliklerini görüntüleyebilir.
• Kişisel Adres Defteri'ndeki Adresler
Son kullanıcılar, Kişisel Adres Defteri'ndeki (PAB) Internet adresinin SMTP - Adres özellik sayfasında Bu Alıcıya Her Zaman Microsoft Exchange Zengin Metin Biçiminde Gönder onay kutusunu temizleyerek, PAB'deki Internet adreslerini, RTF bilgilerini göndermeyecek biçimde değiştirebilir. PAB'deki bir girdinin özelliklerini edinmek için, girdiyi ve sonra da Dosya menüsünde, Özellikler'i tıklatın.
• Internet Mail Connector'ı (IMC) Yapılandırma
Yönetici, IMC'yi RTF seçenekleriyle aşağıdaki biçimde yapılandırabilir:
1. Internet Mail Connector Özellikleri sayfasını açın.
2. Genel sekmesini tıklatın.

Microsoft Exchange Zengin Metin Biçimi Gönder liste kutusu, zengin metin biçiminde veri gönderilmesini denetler. Üç değerden birini seçebilirsiniz:
• Değer ayarı Kullanıcı olarak belirlendiğinde, RTF bilgilerinin gönderilip gönderilmeyeceğini belirlemek için alıcı özellikleri kullanılır.
• Değer ayarı Her Zaman olarak belirlendiğinde, alıcı özellikleri ne olursa olsun RTF bilgileri gönderilir.
• Değer ayarı Hiçbir Zaman olarak belirlendiğinde, RTF bilgileri hiçbir zaman gönderilmez.
Yönetici, RTF bilgilerini etki alanına göre gönderme seçeneğini de yapılandırabilir. E-posta etki alanlarını ve bu etki alanının ileti ayarlarını tanımlamak için, Internet Postası sekmesinin E-Posta Etki Alanı düğmesini tıklatın.
• Bir Kerelik Adresleme
Herhangi biri Exchange veya Outlook istemcisinden bir kerelik adreslemeyle Internet kullanıcılarına e-posta gönderebilir. Bir kerelik adresleme, PAB'de, genel adres listesinde veya alıcı kaplarında bulunmayan adreslere bir ileti göndermenize olanak sağlar.

Kullanılan bir kerelik adrese bağlı olarak, iletiyle birlikte RTF bilgileri gönderilir veya gönderilmez:
• Zengin Metin Bilgileri Gönderilir:

Bir kerelik adres aşağıdaki biçimdeyse, ileti ile birlikte RTF bilgileri de gönderilir:

[SMTP:SMTP Adresi]

Burada SMTP Adresi, geçerli bir SMTP adresidir. Örneğin:

kullanıcı@microsoft.com

RTF bilgilerinin gönderildiğini doğrulamak için:
1. Yeni bir iletide, adresi Kime alanına SMTP adres biçiminde yazın. Araçlar menüsünden Adları Denetle'yi tıklatın. SMTP adresi "SMTP:" olmadan görüntülenir ve adın altı çizilir.
2. Adresi çift tıklatıp özelliklerini görüntüleyin.

Bu alıcıya her zaman Microsoft Exchange zengin metin biçiminde gönder onay kutusu seçilirse, ileti ile birlikte zengin metin bilgileri de (Winmail.dat dosyası) gönderilir.
• Zengin Metin Bilgileri Gönderilmez:

Son kullanıcı bir kerelik bir adres kullanıyorsa ve RTF bilgilerini alıcıya göndermek istemezse, adres aşağıdaki biçimde olmalıdır:

SMTP Adresi

Burada SMTP Adresi, geçerli bir SMTP adresidir. Örneğin:

kullanıcı@microsoft.com

NOT: "Zengin Metin Bilgileri Gönderilir" bölümündeki adresten farklı olarak, SMTP adresinin önünde "SMTP:" ifadesi bulunmaz ve adres köşeli parantezler ([]) içine alınmaz.

Adları Denetle onay kutusu seçiliyse, adresin özelliklerinde zengin metin seçeneğinin seçili olmadığı gösterilir.

Ancak, alıcının adresi için hangi seçenek işaretli olursa olsun, RTF bilgilerinin gönderilip gönderilmeyeceğini IMC ayarları belirler. IMC, RTF bilgilerini hiçbir zaman göndermeyecek biçimde ayarlanmışsa, Alıcı adresinin özelliklerinde zengin metin seçeneği seçili olsa bile RTF bilgileri gönderilmez.

IMC'de bağımsız etki alanları için ayrı ayarlar varsa, bu etki alanlarındaki kullanıcılara gönderilen tüm iletiler için etki alanlarının ayarları kullanılır.

İsterseniz, düzenleme alanına onaltılı değeri yazmak yerine, Düzenleyici'yi tıklattıktan sonra Dosya Sürümü'nü seçip Tamam'ı tıklatabilirsiniz. Dosya Sürümü sekmesinde, Imcadmin.dll dosyasının uygun yapı numarasını sunulan alanlara 5.5.2650.24 biçiminde yazın. Imcadmin.dll dosyasının doğru yapı numarasını belirlemek için, dosyayı Exchange Server'da arayın. Dosyayı bulduğunuzda sağ tıklatın, Özellikler'i ve sonra da Sürüm sekmesini tıklatın. Sunucunuz için uygun olan yapı numarası burada listelenir. Bu sayıyı değer alanına yazın ve Tamam'ı tıklatın. Uygun onaltılı değer düzenleme alanında görüntülenir.
Cevapla