Windows Xp'nin Yaşam Süresi Yine Uzadı

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Windows Xp'nin Yaşam Süresi Yine Uzadı

Mesaj gönderen velociraptor »

Microsoft Windows XP kararını degistirdi. Ocak 2009'da ömrünü doldurması gereken XP'ye ek süre geldi
Microsoft bir yandan PC kullanıcılarına Windows Vista'nın ne kadar basarılı bir isletim sistemi oldugunu anlatmaya çalısırken, bir yandan da PC üreticilerine XP için verdigi süreyi uzatıyor. Daha önce yapılan bir açıklamada, PC üreticilerinin Vista yüklü sistemlerle birlikte XP yükleme CD'si de verebilmeleri için son tarihin 31 Ocak 2009 oldugu duyurulmustu. Ancak alınan yeni bir kararla bu süre 31 Temmuz 2009'a kadar uzatıldı.

Peki bu karar ne anlama geliyor? 31 Temmuz 2009 tarihine kadar Windows Vista Ultimate ya da Business yüklü olarak satılan PC'lerle birlikte, geri dönüs imkanı saglayan XP CD'si de verilebilecek. Yani isteyen kullanıcılar, Vista yerine Windows XP kullanmayı tercih edebilecek.

Bu gelismeler yasanırken, Microsoft'un çalısma ortagı olan donanım üreticileri yeni tarihi daha da ileriye atmak için çalısıyor. Bu sayede Vista'ya geçmek istemeyen ve XP kullanmaya devam eden kullanıcıların dogrudan Windows 7'ye yönlendirilmesinin daha kolay olacagı düsünülüyor.
chip

kisisel yorumum: Zavalli vista severlerin isletim sisteminden nekadar anladiklarini bu haber kanitliyor , dünya Xp den vazgecemiyor ve xp den direkt Windows 7 atlanmasi düsünülüyor ama o ara ve hucube sistemi (Vista) sevenlerin neyini sevdigini ben halen anlamis degilim
asooe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen asooe »

Valla sanırım sadece seffaf menülerini sevmislerdir yoksa bilgisayarı gerçekten kullanan kisilerin hiç vista tercih etmediklerinin sebebide ortada.
Kullanıcı avatarı
xd3m3x
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen xd3m3x »

aynen katılıyorum inan bes kurus deger etmiyor benim için,laptabı alınca hiç kullanmadan hemen xp çevirdim öle kullandım makinayı
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

vistadan sonra yeni bir isletim sistemi gelecek ona hazırlık yapıyorlar ve inanın bu çok stabil olacak. klasik pazarlama yöntemleri iste. ve geçenlerde bir vista olayı çevirdim herseyi göze alarak. bir sey farkettim vista kullananlar belki fark etmislerdir. xp de yapılandırma yapmadan direk aga baglanamazsınız. önce yapılandırma yapmanız gerekir. sonra agınızdaki bilgisayarları görebilirsiniz. ama vistada öyle degil. direk görebiliyor ayarlama yapmadan. aynı sey server 2003 tede vardı son anda fark ettim. yorumlayacak olursak server 2003ten çıkan ME de de aynı sey vardı. direk gösteriyordu ama agda problemler yasıyordunuz. bunun için ME yi denemeye verdiler. ama serrver için degil. sadece server ın gelecegi uzun süreceginden para kazanmaları gerekiyordu. server ı piyasaya verdiklerinde beta versiyonu hiç olmadı direk verdiler. sırada bir server versiyonu geliyor sanırım bundan dolayı vistayı önce verdiler. hatırlarsanız bir aralar longhorn vardı. adını degistridiler içindeki yapıyı degistirdiler tekrar verdiler. ayrıca longhorn server dı. longhorn çabuk unutuldu. simdi sizler server 2003 kulllanırsanız hiç bir degeri yok haklısınız. ama bir sirket kullanırsa çok önemli bir degeri var. isin bu yanında bakın. vistanın degeri çok farklı. ama kisisel kullanıcılarda degil. bu seferki pazarlamacıları iyi is çıkardılar ve iyi üzerini kapatmayı basardılar o kadar. ki bu dedikodularda yavas yavas ayak altında dolasmaya basladı...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bildigim ve duydugum hemen hemen tüm bilgi islem birimleri toplu alim yaptiklari Pc leri ilk is olarak hemen downgrade yapip vistadan Xp ye ceviriyor , bence bir bildikleri var
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

su anda xp'den iyisi olmadıgı ortada, kimse aksini söyleyemez fakat windows 7'nin xp yi sollayacagından da adım gibi eminim ben yeni çekirdek mükemmel NT artık öldü.. yeni dosya sistemi ve çok çok düsük sistem gereksinimi olacak..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

https://www.sordum.net/news/news.php?a=94
üsttekini ancak windows 7 de görebilecegiz
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

UPGRADE DOWNGRADE süper;:D vistayı 4 aydırk ullanmıyor tek xp bende sevmiyorum artık