Kumburgaz'da bir site bekçisi tarafından çekilen ve UFO oldugu iddia edilen görüntüler, Sirius UFO Uzay Bilimleri Arastırma Merkezi tarafından basına gösterildi.
Merkez Baskanı Haktan Akdogan, Dedeman Otel'de düzenledigi basın toplantısında, Sirius UFO Uzay Bilimleri Arastırma Merkezine bu yılın 9 ayında yapılan UFO ihbar sayısının 367 oldugunu, bunlardan 74'ünün belgelendigini anlattı.
Yaptıkları detaylı incelemeler sonucu, kaydedilen 8 videodan 2'si ile 66 fotograftan 11'inin UFO oldugunu tespit ettiklerini öne süren Akdogan, diger görüntülerin ise yanılsama, leke, kus, ısık yansıması gibi dogal fenomenler oldugunun belirlendigini kaydetti.
Kumburgaz'da bu yıl Mayıs-Eylül arasında degisik zamanlarda ''olaganüstü UFO görüntülerinin'' Yenikent Sitesi bekçisi Yalçın Yalman tarafından 2.5 saate yakın süreyle filme alındıgını iddia eden Akdogan, sözlerini söyle sürdürdü:
''Bu cisimler, dünyada çekilmis en yakın ve en önemli görüntüler olma özelligini tasımaktadır. Tüm dünyada büyük yankı uyandıracak ve dünya UFO literatürüne 'en önemli UFO görüntüleri' olarak geçecek ve uzaylıların UFO'larla gezegenimizi ziyaret ettiklerini inkar edilemeyecek sekilde gözler önüne seren bu görüntülerde UFO'ların fiziksel formları, metalik yüzeyleri ve maddesel yapıları çok net bir biçimde görülmektedir. Aynı zamanda bu görüntülerin bazılarında UFO'ların içinde bulunan varlıkların siluetleri de belirgin bir biçimde görülmektedir.''
''ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ İLGİ DUYUYORUM''
UFO'ları görüntüledigini iddia eden site bekçisi Yalçın Yalman ise UFO merakının 12 yaslarında basladıgını, çocuklugundan beri uzaya ilgi duydugunu söyledi.
Emekli olduktan sonra kendisini gökyüzü ve UFO'larla ilgili gözlem yapmaya verdigini anlatan Yalman, gördüklerini belgeleyebilmek için bir kamera satın aldıgını belirtti.
Bu yılki görüntüleri, geçen yılki görüntülerle aynı rotadan çektigini anlatan Yalman, ''Uzun yıllardır azimle bekledim ve görüntüledim'' dedi.
Yalman, basın mensuplarına, UFO görüntülerini çekerken kamerayı nasıl kullandıgını anlattı.
Toplantıda, Yalman'ın çektigi ve UFO oldugu iddia edilen görüntüler basına gösterildi.
veteknoloji