
14 elektrik santrali internet için çalısıyor Pes pese kurulan video paylasım siteleri ve her gün milyonlarca kullanıcı tarafından büyük miktarda bilginin girildigi sosyal içerikli siteler interneti çökme noktasına getirdi. Nemertes Arastırma sirketinin raporuna göre internet üzerinde bulunan 14 elektrik santrali internet için çalısıyor Pes pese kurulan video paylasım siteleri ve her gün milyonlarca kullanıcı tarafından büyük miktarda bilginin girildigi sosyal içerikli siteler interneti çökme noktasına getirdi.
Nemertes Arastırma sirketinin raporuna göre internet üzerinde bulunan video içerigi bu yıl sonunda toplam internet içeriginin yüzde 30′unu olusturacak. 2012 yılına gelindiginde ise bu oran yüzde 50′nin üzerine çıkacak. Arastırmaya göre internet üzerinden her ay gönderilen video miktarı 8 milyar gigabyte’a ulastı. Bu rakam yaklasık 2 milyar DVD’nin kapasitesine esdeger. Ancak uzmanlar internet üzerinden paylasılan videoların 2012′de aylık 44 milyar gigabyte sınırını asacagını ve interneti durma noktasına getirebilecegini söylüyor.
150 MİLYAR $ YATIRIM sART
Son rakamlara göre internetin en popüler video paylasım sitelerinden YouTube’un veri tabanında 64 milyon video kaydı bulunuyor ve bu kayıtlara her gün 825 bin yeni video kaydı ekleniyor. Diger yandan internet üzerinden yapılmaya baslanan televizyon yayınlarının yakın gelecekte HD’ye (yüksek çözünürlüklü yayın) dönüstürülmesi halinde internetin aylık tasıması gereken veri büyüklügünü 2012′ye kadar 988 milyar gigabyta çıkarabilecegi belirtiliyor. Uzmanlar internetin durma noktasına gelmeden altyapıya yönelik en az 150 milyar dolarlık yatırımın yapılması gerektigine isaret ediyor.




