Asimo Türkiye'ye yeniden geliyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen Squirrel »

Honda’nın insansı robotu ASIMO, yeni Honda Jazz’ın tanıtımı ve City’in Avrupa prömiyerini gerçeklestirmek üzere Türkiye’ye geliyor.

ASIMO, 9-19 Ekim 2008 tarihlerinde gerçeklestirilecek Auto Show Fuarı’nın ilk dört günü gösterileriyle ziyaretçilerini agırlayacak.

AS Haber Ajansı’nın (asha) bildirdigine göre, Türkiye’ye üçüncü ziyaretini gerçeklestirecek ASIMO, Türkiye Cumhuriyeti Basbakan’ı Recep Tayyip Erdogan’la tanısmıs ve tokalasmıstı. ASIMO bu kez fuarının ilk dört günü eklenen yeni teknoloji özelliklerini Auto Show 2008’de otomobil tutkunlarına sunacak.

Advanced Step in Innovative MObility (Yenilikçi Harekette ileri Adım) ifadesinin ilk harflerinden olusan ASIMO, insanlara yardım etmek ve gelecekte bir gün yaslılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlandı. ASIMO aynı zamanda ögrencileri matematik ve fen çalısmaları alanında cesaretlendirmek ve tesvik etmek amacıyla da kullanılıyor.

Yeni ASIMO, birlikte çalısma, karsısına çıkan kisilere geçis saglamak için yoldan çekilme fonksiyonu, bagımsız pil sarj fonskiyonları ve kosma gibi gelistirilen yeni teknolojileriyle gerçek yasam ortamlarında kullanılabilecek insansı robot gelistirme konusunda Honda’yı bir adım ileri götürmeye devam ediyor.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön