Youtube sunucularında saklanan terörist egitimi videolarını kaldırmaya karar verdi.
ABD'nin Connecticut eyaletinin Senatörü Joseph Lieberman'ın basvurusunu degerlendiren Google yetkilileri, terörizm ve teröristlerin reklamını yapan video görüntülerinin Youtube video paylasım sitesinden kaldırılmasına karar verdi. Terörist egitimi videolarının yanı sıra insanları siddet eylemleri için kıskırtan, nasıl bomba yapılacagını ve keskin nisancılıgı ögreten video görüntüleri de yasaklandı.
Google'ın kararını destekleyenler, yasaklamanın El Kaide terör örgütünün internet ortamındaki propaganda ve egitim faaliyetlerini azaltacagına düsünüyor. Amerikan Federal Sorusturma Bürosu FBI'ın sözcüsü Richard Koko, terörist egitim videolarının internet ortamında daha az yer almasının iyi bir haber oldugunu, ancak dünyadaki farklı internet sitelerinde gösterilen bazı cihat videolarının sorusturma ve istihbarat degeri tasıdıgını, bu tip videoları yakından takip ettiklerini söyledi.
Amerikan Georgetown Üniversitesi'nden terörizmle mücadele konusunda uzman olan Profesör Bruce Hoffman, terörist egitim videolarında kurbanların bogazının nasıl kesilecegi, intihar kemeri ve ev yapımı patlayıcıların nasıl yapılacagı, insanlara sezdirmeden nasıl baskın düzenleneceginin de aralarında bulundugu çok sayıda yöntemin ögretildigini ifade etti.
veteknoloji