Toyota Türkiye'de eleman çıkaracak

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Toyota Türkiye'de eleman çıkaracak

Mesaj gönderen uçs »

Resim
Japon otomotiv sirketi Toyota, Avrupa'da talebin zayıflaması nedeniyle İngiltere ve Türkiye'deki fabrikalarında üretimi yavaslatacagını, geçici isçilerin sayısını azaltacagını bildirdi.

Toyota'dan bir sözcü Reuters'a yaptıgı yaptıgı açıklamada, “Avrupa'da son zamanlardaki talep kosullarına karsılık olarak bir aracın üretim zamanını degistirmek gibi önlemlerle üretim esnekligini ayarladıklarını” söyledi.

Sözcü, sirketin bazı geçici isçilerle sözlesme yenilemeyecegini, ancak tam gün çalısanlarla devam edeceklerini belirtti.

sirket, üretim ve geçici isçi azaltmayla ilgili hedeflerine iliskin ayrıntı vermedi.

Toyota, dün Nisan-Haziran döneminde karının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 28 düserek 353,6 milyar yen (3,23 milyar dolar) oldugunu açıklamıstı.
Firma, Çin ve Asya'nın geri kalan kısmında, Afrika ve Güney Amerika'da araç satıslarının güçlü, ancak geleneksel pazarları Japonya, ABD ve Avrupa'da zayıf oldugunu bildirmisti.

Küresel araç satısında ABD'li otomotiv sirketi General Motors (GM) ile basabas bir mücadele yürüten Toyota, bu yılın ilk yarısında GM'den 277 bin 532 adet fazla araç satarak, 4 milyon 817 bin 941 adet araç satısına ulastı ve böylece dünyanın en büyük otomotiv firması oldu.

Geçen ay Toyota, bu yıl küresel araç satısı tahminini 350 bin adet azaltarak 9,5 milyon adete çekmisti.

veteknoloji

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön