Fişi çekmeyi unutmayın

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
RealKiss
Kilobyte3
Kilobyte3

Fişi çekmeyi unutmayın

Mesaj gönderen RealKiss »

Fisi çekmeyi unutmayın

Elektrik faturalarından sikayetçiyseniz, elektronik cihazları bosta bırakma huyundan vazgeçmeniz gerekiyor. Peki, durdukları halde en çok hangi cihazlar yakıyor? 06 Haziran 2008 12:43

İsi bitince kullandıgı her elektronik cihazın fisini çekenlerin titizlikleriyle bugüne kadar alay ettiyseniz, sıkı bir özür dilemenin vaktidir. Yürütülen arastırmalar, cihazlarınızı bekleme konumuna almanın, aslında o kadar da ucuz bir kolaylık olmadıgını gözler önüne seriyor. Yurtdısında KW/saati 20 Kurus'a elektrikle yapılan arastırmada, özellikle yeni nesil konsolların bekleme modunda açık bırakılmasının aylık bedelinin ürkütücü düzeyde oldugu ortaya çıktı.

PlayStation 3'e Dikkat

Sony'nin ev konsolu PlayStation 3'ü sıklıkla bekleme menüsünde bırakmanın ayda yaklasık 25 YTL ekstra faturaya denk geldigini gösteren arastırmada PS3'ü yaklasık 17 YTL ile Microsoft'un konsolu Xbox 360 takip ediyor. Buna karsın Nintendo Wii ise bekleme modunda sık sık kalsa bile yaklasık 1 YTL kadar bir farka neden oluyor.

Elektrik faturalarını azaltmanın tek yolu konsollar degil, bilgisayarlarınız, monitörleriniz ve hatta kablosuz modeminiz bile sürekli bekleme modunda kaldıklarında dikkate deger birer masraf haline gelebiliyor. Kısacası, elektrik faturaları cebinizi yakıyorsa, yatmadan önce fisleri çekmenizde fayda var.

Erhan Kahraman - ShiftDelete
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

dogrudur katılıyorum
Kullanıcı avatarı
RealKiss
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen RealKiss »

Gerçekten Bende Bundan Sonra Dükkani Kaparken sarteli İndirmeyi Düsünüyorum :)
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

TV yi hiç stand by da bekletmem.Bildigim kadarıyla saatte 7-8 watt enerji harcıyor.PC de salterli 6 lı priz kullanıyorum.İsim bitince salteri kapatıyorum.Dolayısıyle modem ve fare de devreden çıkmıs oluyor.. :!:

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön