Sevdiklerinizi küpün içinde saklayın

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Sevdiklerinizi küpün içinde saklayın

Mesaj gönderen uçs »

Resim

Japon arastırmacılar, insanların yakın bir gelecekte sevdiklerinin üç boyutlu minik bir kopyasını büro masalarının üstünde ya da avuçlarının içinde görebileceklerini belirtti.

Japon Ulusal Bilisim ve İletisim Teknolojileri Enstitüsünden arastırmacı Shunsuke Yoshida, çalısmalarının nihai amacının, insanda "minik bir kisiyi" elinde tutuyormus duygusu yaratmak oldugunu belirterek, su anda yüzlerinden üçünde, bir sahneyi ya da bir kisiyi suratından, soldan veya sagdan gösteren bir "ekranlı küp" üzerinde çalıstıklarını kaydetti.

"Bugün büro masanızın üzerine esinizin gülümseyen fotografını koyabilirsiniz, yarın ise onu bir küpün içinde kahkaha atarken, hem de profilden görebilirsiniz" diyen Yoshida, su anda bu gelecegin cihazının görüntüyü üç boyutlu olarak pek net gösteremedigini, ancak hedeflerinin hareketli bir sahneyi gerçek anlamda optik yanılsamaya yol açacak çözünürlükte göstermek oldugunu belirtti.

Japon arastırmacılar, insanların bir sevdiklerinin minyatür bir kopyasını önlerinde gösterecek ve altı yüzünde net bir görüntü olusturabilecek bir küp yaratma hedeflerine üç yıl içinde ulasmayı umuyor.

Kaynak: internethaber.com / AA
Kullanıcı avatarı
Unde®minE
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Unde®minE »

ya ben anlamadım...diyelim ki o küpte ben varım... ama kopyam.o küpün içindeki ben evde ne yapıyorsam aynısını mı yapıyor.yoksa 3-5 video kayıt edip sürekli onu mu tekrarlıyor .. kafam karıstı :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

elbetteki hayir , o bir hologram olacak sanirsam , gercek sen ile ilgisi yok
Kullanıcı avatarı
Unde®minE
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Unde®minE »

iyi o zaman :D yoksa insanın aklına kötü seyler geliyor :(
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

fakat gercek hayatlarimizin birer hologram olabilecegi ihtimali var , yani bizler su an küpün icindeyiz bizi gözetleyenler var ayrintilar icin bakiniz:
viewtopic.php?p=165296
Kullanıcı avatarı
RealKiss
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen RealKiss »

Ben Küp Yerine Top İstiyorum.. Benim Kankayı Koysunlar İçine Yuvarlansin Yanimda hahaha hahaha hahaha

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön