Asimo orkestra şefliği yapacak

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Asimo orkestra şefliği yapacak

Mesaj gönderen uçs »

Honda'nın insansı robotu ASIMO, tanınmıs çellist Yo-Yo Ma ile birlikte "Impossible Dream" adlı eseri çalacak olan Detroit Senfoni Orkestrası'nı (DSO) yönetecek.

Düslerin Gücü Müzik Egitimi Fonu'nun olusturulması amacıyla DSO için 1 milyon dolar kaynak saglayan Honda, müzik egitimini gelistirme, destekleme ve klasik müzik alanında çesitliligi tesvik etmeye yönelik yenilikçi ve çok boyutlu bir program gelistirmek amacıyla DSO ile ortak çalısıyor.

Mayıs ayındaki Yo-Yo Ma performansı ve ögrencilere yönelik Uzmanlık Sınıfına sponsorluga ek olarak Honda ile DSO arasındaki isbirligi kapsamında gerçeklesecek çalısmalar su sekilde: "Detroit sehrinin yeterli olanakların bulunmayan bölgelerinde ögrencilere müzige giris / yaylı çalgılar egitimi vermeyi amaçlayan Düslerin Gücü Yaylı Çalgılar Projesi'nin hayata geçirilmesi.

İstekli ancak yeterli olanaga sahip olmayan ögrencilere müzik konusundaki yeteneklerini tam olarak gelistirebilmeleri amacıyla Yaylı Çalgılar Projesi, DSO Civic Orkestrası ve/veya DSA bünyesinde özel dersler saglamaya yönelik Düslerin Gücü Müzik Bursu programının gerçeklestirilmesi.
DSO Civic Gençlik Orkestrasının, DSO ile DSA'nın egitim ortaklıgı faaliyetlerinin ve Max M. Fisher Müzik Merkezi'ndeki Konser Salonunda gerçeklestirilecek olan DSO yaylı çalgılar Egitim Konserleri Serisi için destek saglanması.
DSO'nun Afrika-Amerika Arkadaslık Programı gibi programlar için fon saglayan 2008 Klasik Kökler Galasının desteklenmesi."
İnsanlara yardım etmek ve gelecekte yaslılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlanan ASIMO, aynı zamanda ögrencileri matematik ve fen çalısmaları alanında cesaretlendirmek ve tesvik etmek amacıyla da kullanılıyor.

(İHA)

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön