Elimizin Altındaki Tehlike

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Elimizin Altındaki Tehlike

Mesaj gönderen uçs »

İngiliz bilim adamlarının yaptıgı arastırmalar, bilgisayar klavyelerinde, klozetteki kadar bakteri bulundugunu ortaya koydu.
Bilgisayar klavyelerinde bulunan milyonlarca bakterinin kullanıcılarda ishal, kusma ve benzeri pek çok rahatsızlıga yol açabildigine dikkat çeken bilim adamları, mikrobiyologların sonuçları "Which?" adlı dergide yayımlanan arastırmalarının, klavyelerde bulunan bakterilerin arasında koli basili ve enfeksiyonlara yol açan Staphylococcus aureus bakterilerinin de bulundugunu gösterdigini bildirdi.

33 ayrı klavyeyi inceleyen bilim adamları, klavyelerin üzerindeki bakterilerle klozet ve tuvaletlerin kapı kollarında bulunan bakterileri karsılastırdı. Bilim adamları, arastırmada kullanılan bir klavyenin kesinlikle kullanılmamasını istedi ve bu klavyede, bir klozettekinden 5 kat fazla bakteri bulundugunu, kirliligin, kabul edilebilir düzeyin 150 kat üstünde oldugunu belirtti.

Bilim adamları, klavyelerde bakteri üremesinin en önemli sebebinin, kullanıcıların bilgisayar basında yemek yemesi oldugunu kaydetti ve dökülen kırıntıların bakterilerin üremesine yol açtıgını ifade etti. Bilim adamları, kullanıcıların kisisel temizlige dikkat etmemesinin, el yıkamamasının da bakteriyel kirlilige neden oldugunu bildirdi.

Anketler, her 10 kisiden birinin "asla" klavyesini temizlemedigini gösteriyor. Bilim adamları, bakteriyel kirlilik tehlikesinin telefon ahizelerinde de bulundugu konusunda uyardı.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

simdi kolonyali mendille siliyorum , hatirlatma icin tesekürler
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

Havalar biraz daha düzelsin,hem kasanın içine hemde klavyeye hava tutucam(balkonda)+klavyeyi de silicem.. :!:
asooe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen asooe »

Ya aslında ameliyat eldivenimi kullansak ne yapsak elimizi nereye vursak bakteri kaynıyor.Eskiden bit pire vardı hastalıklar farklıydı simdi virüslerde teknolojiye ayak uydurdu zavallı bit pireden eser kalmadı herkeste mutlaka bi kanser çesidi görülür oldu.
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen editci »

haftada bir sabun tüketme projesi ortadan kalktı. buna istinaden haliyle temizlikte ortadan kalktı.
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Mesaj gönderen tasiyici »

ben 3 günde bir temizlik yapıyorum kasa ekran klavye bilgi için tesekkürler uçs abi
Kullanıcı avatarı
unlucky
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen unlucky »

nereyi nekadar silsekte temizlesekte gitgide ısınan havalar ve suların günden güne azalması biz ne kadar temiz olsakda enfeksiyonları pesimize düsürecek keske pc ve klozetten ibaret olsa günden güne soludugumuz hava berbat bi hal alıo çok dikkat etmemiz gerek
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

Discovery Channel'i sürekli takip ederim Myth Busters programında test edilmisti ve evin en temiz yerinin klozet kapagı oldugu ortaya çıkmıstı...
Sebebi ise en sık dezanfekte edilen yer olması... :D
Kullanıcı avatarı
duygu53
Bit
Bit

Mesaj gönderen duygu53 »

Anlamadıgım sey bu baslıgı ben açtımda neden uçs abimiz adına geldi sasırdım valla neyse önemli degil heralde biyerde bi yanlıslık yaptım
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

duygu53 yazdı:Anlamadıgım sey bu baslıgı ben açtımda neden uçs abimiz adına geldi sasırdım valla neyse önemli degil heralde biyerde bi yanlıslık yaptım
Arama yaptım,bundan baska mesaj bulamadım.
Bir hata yapmıs olmalısınız.. :!:
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

@duygu53: açılıs tarihine bakarsanız sizden önce açılmıs
siz off topic bölümüne açmıssınız
ben de ilk linki ekleyip orayı kilitledim...
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Mesaj gönderen uçs »

drog_1 yazdı:@duygu53: açılıs tarihine bakarsanız sizden önce açılmıs
siz off topic bölümüne açmıssınız
ben de ilk linki ekleyip orayı kilitledim...
Doktorum tesekkürler,ben ''Son Haber''baslıgında aramıstım.. :!:
Kullanıcı avatarı
Unde®minE
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Unde®minE »

ben haftada 3 kere kesinlikle temizligini yapıyorum :)

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön