Assembly kodları..?
- Zaur
- Megabyte4

- Teşekkür etti: 7 kez
- İletişim:
Assembly kodları..?
Selam, arkadaslar Assembly programlasdırma dilinin kodların ve açık program kodların nerden bulabilirim birde program düzenleyici olarak neyi önerirsiniz veya xp'de nasıl çagıra bilirim?
- mayhemious
- Kilobyte4

Arama butonunu kullanınız...
Bilgi (Sıra ile takip edin)
viewtopic.php?t=31923&highlight=assembly
viewtopic.php?t=24846&highlight=assembly
viewtopic.php?t=24925&highlight=assembly
viewtopic.php?t=25480&highlight=assembly
Derleyici:
viewtopic.php?t=29163&highlight=assembly
Ben asm dilini cr@cking uygulamalarında kullandıgım için yazdıgınız kodları nasıl exe ye çevireceginiz konusunda bir bilgim yok. Fakat hazır bir exe yi degistirmek isterseniz en çok kullanılan debugger olly yi öneririm:
viewtopic.php?t=24927&highlight=olly
Bilgi (Sıra ile takip edin)
viewtopic.php?t=31923&highlight=assembly
viewtopic.php?t=24846&highlight=assembly
viewtopic.php?t=24925&highlight=assembly
viewtopic.php?t=25480&highlight=assembly
Derleyici:
Ben asm dilini cr@cking uygulamalarında kullandıgım için yazdıgınız kodları nasıl exe ye çevireceginiz konusunda bir bilgim yok. Fakat hazır bir exe yi degistirmek isterseniz en çok kullanılan debugger olly yi öneririm:
- mayhemious
- Kilobyte4

derleyicinin linki saglam. Mesajımda yazdıgım gibi asm derleyicisi not defteri de CMD ye yazdıgınız edit de olabilir. fakat bunların hiçbirisi sizin kodlarınızı exe ye çevirmez. ASM çok spesifik bir dil oldugu için derleyici ile çalısanı görmedim. fakat arastırayım bakalım nasılmıs...
++Edit:
derleyiciler bölümüne bir göz atın. asm derleyicisi masm32 eklendi
viewtopic.php?p=138150#138150
++Edit:
derleyiciler bölümüne bir göz atın. asm derleyicisi masm32 eklendi
viewtopic.php?p=138150#138150
- mayhemious
- Kilobyte4

mayhemious yazdı: Derleyici:
- mayhemious
- Kilobyte4

@Zaur bu konuyla ilgilnen birisinin olması gerçekten çok mutlu etti beni :) elimden geldigi kadar detaya gireyim ve basite indirgeyim. Bana aklına gelen bütün soruları sor fakat ilk önce arama butonunu kullan lütfen. Çünkü soracagın bir çok konu daha önce anlatıldı.
Cevap 1. Masm kurulum sırasında il olarak kurmak istedigin partition u soruyor.. ben c:\ ye kurdugum için mesajbox ile sana programın C:\masm32 içinde oldugunu oradan çalıstırman gerektigini söylüyor...
Cevap 2. viewtopic.php?t=24923&highlight=ilaç
ilaç yapmak bulmaca çözmek gibi hatta daha zevkli :) bu isin YASAL olanı hazırlanan CRACKME lere ilaç yapıp kendini gelistirmendir. ilaç yaparken EXE leri Debugger larla çalıstırılıp ASM kodları çıkarılır. Tam adıyla Reverse Engineer olmak için ASM yi çok iyi bilmek gerekir. Ben de zamanında biraz çalısmıstım. Gerçekten çok zor fakat MATRIX in anahtarı bu :) Sanırım videolarım silinmis. su an onları yenileme sansım yok malesef. dedigim gibi ilgi ile alakalı konular
Cevap 1. Masm kurulum sırasında il olarak kurmak istedigin partition u soruyor.. ben c:\ ye kurdugum için mesajbox ile sana programın C:\masm32 içinde oldugunu oradan çalıstırman gerektigini söylüyor...
Cevap 2. viewtopic.php?t=24923&highlight=ilaç
ilaç yapmak bulmaca çözmek gibi hatta daha zevkli :) bu isin YASAL olanı hazırlanan CRACKME lere ilaç yapıp kendini gelistirmendir. ilaç yaparken EXE leri Debugger larla çalıstırılıp ASM kodları çıkarılır. Tam adıyla Reverse Engineer olmak için ASM yi çok iyi bilmek gerekir. Ben de zamanında biraz çalısmıstım. Gerçekten çok zor fakat MATRIX in anahtarı bu :) Sanırım videolarım silinmis. su an onları yenileme sansım yok malesef. dedigim gibi ilgi ile alakalı konular
- mayhemious
- Kilobyte4

- mayhemious
- Kilobyte4

debugger:
viewtopic.php?p=140850#140850
ilaçme
forum içinde arama yaparak daha önce hazırladıgım derslere ulasabilirsin
viewtopic.php?p=140850#140850
ilaçme
Kod: Tümünü seç
http://rapidshare.com/files/107473425/ilaç_me_free.exe