İnternet web bağlantısı sorunu

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

İnternet web bağlantısı sorunu

Mesaj gönderen loveme »

İnterneti günlük yasamımızda isimizde çok kullandıgımızda modemllerimizi açık bırakıyoruz

Sürekli açık kalan bir modem sanırım arada bir dinlenip sonra tekrar taktıgınızda internette giremedigimiz sayfalara hızlıca ulasıyoruz
Oysa modemin elektrigini kesmeden önce giremiyorduk siteye

Bu nedenle modeme sanırım restart ya da modemin bu arada tekrar ip almasını bekleyecegiz

Bu durumda bilgisayarla otomatik restart nasıl yaparız modeme yada modemin özelliklerinden bilgisayar kapalı olsa bile modem içinde yaptıgımız ayarlama ile belli bir süre kendi kapansın sonra o süreden sonra tekrar dinlenmesini bitirsin ve hızlı açılsın

Sitelerde zamanla kopma oluyor sitelere yazı yazdıgında gitmeyebiliyor yada sayfa çevirim dısı gibi bilgilerin önüne nasıl geçebiliriz?

Tesekkürler
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

arada bir masaüstüdeki "yerel ag baglantısı" simgesini sag tık, "onar" yap
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

benim yapmak istedigim otomatik baglantı yapmak
yani aklımdaki düsünce yani biz zaten yaptıgımız isin bir çogunu bilgisayar yapıyor ben bunu biraz daha arttırmayı düsünüyorum
otomatik interneti kontrol
otomatik yedekleme
otomatik kapanma
otomatik açılma
otomatik virus temizleme ve bakım

Bunların bir kısmı mevcut zaten ama mauel olarak yapılanları arastıyorum
Tesekkürler
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Mesaj gönderen south »

Modemin zamana göre açılıp kapanması hakkında söyle bir fikir geldi aklıma zaman ayarlı prizler satılıyor onlardan bir tane alın zamanlamasını yapın olsun bitsin.Ayrıca modemin uzun süre çalısınca baglantı sorunları vermesi normal bir durum degildir modemin güdüklügündendir.Asırı ısınmayı önlemek için islemci sogutucularının demir bloklarını monte edebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

islemcide sorun yok sadece modem olarak sorunu anlatmak istedim islemci isin sogutucum var zaten
Kullanıcı avatarı
south
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 102 kez

Mesaj gönderen south »

bende diyorumki ısınan modeminiz var ya hani onada bir tane öle islemci sogutucularınınki gibi bir metal blok bulun ondan modeminizede monte edin diyorum,islemcinizde sorun oldugunu söylemedim.