
Microsoft CeBIT'te bombayı patlattı: Merakla beklenen Surface teknolojisi gözler önüne serildi...
CeBIT 2008'deki tüm yenilikler için:
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/83 ... 8&sz=44281
Microsoft, insan ve makine arasındaki bariyeri inceltmek istiyor ve CeBIT 2008'de gelecegin oturma odası PC'sini tanıtıyor. Surface ismindeki bilgisayar-masa, bu sene içinde multimedya uygulamaları ile olan etkilesimde bir devrim yaratacak.
Surface'in arkasında Windows Vista yüklü orta seviye bir PC ve LAN, W-LAN ve Bluetooth gibi iletisim arayüzleri var. Fakat bilgisayar bir kasanın yerine Microsoft'un 30 inç (76,2 cm) dokunmatik ekranla kapattıgı bir masanın içinde yer alıyor. Yüzey, sıradan çoklu dokunmatik ekranlardan farklı olarak birden çok parmak ve el hareketi ile bas edebiliyor. Bu is için yüzeyde sayısız basınç noktası mevcut, böylece tek bir kullanıcı veya ufak bir kullanıcı grubu Surface ile çalısabiliyor.
Gösterilen Surface uygulamaları su an için mutfak sanatı ve ticaret üzerinde yogunlasmıs: Masanızın üzerine konan içecek ile ilgili detaylı bilgiyi kolayca çagırabilir, bir otelde kalacagınız süre zarfında dinleyeceginiz parçaları liste haline getirebilir veya Surface masasına koydugunuz kredi kartının üzerine restoran fislerini sürükleyerek ödemenizi yapabilirsiniz.
Gelecekte dijital kamera, MP3 çalar veya cep telefonu gibi cihazlar barkot benzeri isaretlerle piyasaya sürülecek. Bu isaretler Surface ile grafiksel veri degis tokusunu kolaylastıracak. Microsoft, Surface'in son kullanıcıya ne zaman sunulacagı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Hedeflenen fiyat ise 4.500 ila 7.600 Dolar arasında.
Video: Surface CeBIT tanıtımı













