Network Sorunu

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Network Sorunu

Mesaj gönderen daddy_cool »

Arkadaslar ADSL Modem ile iki bilgisayarı bir birine bagladım.Ag kurmayı denedim ve kurdum PC ler birbirini artık görüyor.XPSpeed yüklü iken görmüyordu.Fakat XPSpeed in Network sorununu çözen Reg kaydını yükledikten sonra birbirini gördü.Fakat bir birine erisim izni yok bilgisayarların.Bunu nasıl çözebilirim.İste resim asagıda bir bilgisayardan diger bilgisayara girmeye çalıstıgım zaman bana asagıdakini veriyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

xpspeed yedegini geri yükleyin , kayitlari tekrar gözden gecirmem gerek buda birhayli zaman demek
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Adminim yani sorun XPSpeed den kaynaklanabilir mi diyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Yedegi yükledim sonuç degismedi.Yine giremiyorum diger bilgisayara.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bu olanaksiz cünkü xpspeed ten önceki durum aynen geri gelmis olmali demekki xpspeed yüklemeden önce de erisilemiyordu, asagidakileri bir uygulayin derim:
viewtopic.php?t=3006
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

olmamasi gereken bir sey. neyse:
ag abglantilarimi sag tiklayin ozellikler deyin orada yerel ag baglantisini sag tiklayin ozellikler deyin karsiniza acillan yerde yukle sekmesi var ona tiklayin. sonra karsiniza IPX/SPX yazan bir sey gelecek en altta olmasi lazim. ona 2 kere tiklayin eklensin sonra tamam deyin ve cikin. tekrar deneyin diger bilgisayara girmeyi yine girmiyorsa network sorunu reg kaydini tekrar girin. bilgisayari kapatip acin ve tekrar bakin girip girmedigine.girmesi gerekiyor. yine girmiyorsa registry de bir sorun var demektir. sonrasinda tek tek registry kayitlarini gireriz yine olmazsa...
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Arkadaslar Makinelere format attım ikisine de.suan hiçbir Extra program falan yüklemedim.
Laptop da XPSpeed yüklü degil.Ama Desktop da yüklü.Ag baglantısı yapmayı basardım sonuna ikisi arasında.XPSpeed in network sorunu için olan reg kaydını yüklemeden önce iki makina bir birini göremiyordu ikisine de o reg kaydını deneme maksadıyla bi uygulayayım dedim ve iki makina bir birini gördü.Desktop pc den laptop a erisebiliyorum hatta dosya transferi de yapabiliyorum fakat laptop tan desktop pc ye erisemiyorum.Yukarıdaki hatanın aynısını veriyor laptop tan desktop pc ye erismeye çalıstıgım zaman.

Aklıma bu sorunun xp speed den olabilecegi geldi.Çünkü laptop tan desktop a erisemiyorum.(Desktop PC de XPSpeed yüklü ama laptop ta yüklü degil) Hani xp speeed bazı portları falan kapamıs olmasın desktop pc de dısarıdan erisimi engellemek için????????

Yardımlarınızı bekliyorum!!!
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Xp Speed'te bize TCP/IP üzerinde NETBIOS u devredısı bıraktırdınız

buna bir bak
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

En garibi de Xpspeed in aldigi yedegi geri yükleyince düszelmemesi , ben acilmayan makinayi bu sekilde acmistim
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Desktop pc de xpspeed in aldıgı yedegi geri yükledim. birkaç defa yine olmadı.her seferinde network sorunu reg dosyasını yükledim her ikisine de.tekrar tekrar ag baglantısı kurdum yine iki pc arasında (tabii bunları xp speed in aldıgı yedegi geri yükledikten sonra yaptım) en sonunda basardım.İlk bastan laptop tan desktop un içine girdi am çok yavas sonra bi daha denedim bi daha derken hız normale döndü.Çok ilginç bisey.Nasıl yaptın derseniz ben bile tam olarak bu olayın nasıl çözümlendigini anlayamadım.suan desktop tan laptop a dosya transferi yapıyorum.Anlamadıgım tek sey acaba sorun kesin olarak XPSpeed ten mi yoksa degil mi?simdi desktop a XPSpeed i tekrardan kurucam ve bi daha deniyecem dosya tranferi yapmayı laptop tan desktop a bakalım yine sorun çıkartıcak mı? Eger yine aynı sorun çıkartırsa sorun kesin XPSpeed ten demektir.Ama yine tam yapmısken ayarları kaybedicem diye de korkuyorum bir yandan ama ne pahasına olursa olsun desktop a xpspeed i bi daha kurup yine denicem sorun olacak mı diye?

Sizi bilgilendirecem...