Öncellikle hiç bilmeyenler için OpenSUSE nin bir linux dagıtımı oldugunu belirtelim,yani bir isletim sistemi(windows a alternatif diyebiliriz..)..En önemli özelligi ücretsiz olması...Tabi bunu duydugunuzda aklınıza hemen ücretsizse "yaramaz" kelimesi geliyor..Ancak biraz bahsedince OpenSUSE ye geçmek için can atacak hale gelebilirsiniz...
Özelliklerini (yani sadece benim aklıma gelenleri )söyle sıralıyayım...
1-) Virüslerle ugrasmak zorunda degilsiniz.Çünkü webde dolasan virüsler windows için yapılmıs.Linux ları etkilemez.
2-)Office ,winamp , media player , nero ve adobe reader gibi en çok ihtiyaç duyulan programlara oldukça kaliteli alternatifler OpenSUSE yle birlikte gelir.
3-)Kuskusuz Windows kullanıcıları Adobe Reader ,Winamp , Media Player ,İnternet Explorer in bilgisayarı ne kadar kastıgını bilir..Bu Programların Linux alternatifleri kesinlikle çok daha hızlı çalısırlar ,islev olarak eksileri degil artıları vardır..
4-)İnternette program aramak zorunda kalmazsanız.Dünya üzerinde binlerce Linux gelistiricisinin katkıda bulundugu program deposuna sahiptir.Ve bu programların en çok kullanılanlarını sizin için sistem bulur size kalan iki tık....
5-)Vista nın özendigi görünüm(yanlıs duymadınız Vista nın o essiz zannettigimiz görüntüsü Linux tan özenilmistir)..
6-)Donanım tanımada isletim sistemleri arasında vista yla birlikte en ön sıradadır
7-)Bunca özellige ragmen oldukça hızlıdır..512 ram 64 mb ekran kartı essiz bi sistem kullanmanıza yetecektir...
Bütün bu güzellikler + hız + ücretsiz ibaresi birlikte olur mu atıyorsun diyorsanız...Arkasında novell gibi bi sirket olunca bi süre ücretsiz dagıtılması olagandır diyorum. ha eklemeyi unutmayayım normalde ücretsiz degil novell 70 $ a satıyor..sık kutuyla falan ama yine novell ücretsiz olarak netten indirilmeisne izin veriyor..
Son Olarak Valla Yalan Söylemiyorum Bütün Bu Güzellikler Harbi..