XP Açılıyor, Masaüstü geliyor ve 2 sn sonra kapanıyor.
gereksiz programları kaldırdım virüs taraması yaptırdım. belki virüste vardı ama bunu yeniden kurmadan nasıl atlatabilrim. USB den baglı aygıtta yok.
Haliyle baslamadıgı için sfc /scannow çalısmıyor güvenli kipte sfc /scannow zaten çalısmıyor.
XP CD ile açılısta onarmak için fixmbr komutu ile baslatacagım ama ondada yönetici parolası istiyor.
Buna neyapılabilir. bu hastayı ameliyata almadan küçük bir asıyla atlatmanın yolu varmı? :)
XP Açılıyor, Masaüstü geliyor ve 2 sn sonra kapanıyor
- editci
- Megabyte2

- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
ayrica eger yetisebilirsen bilgisayarim sag tikla ozellikler gelismis baslangic kurtarma tum tikleri kaldir
yetisemezsen guvenli modda acmak icin F8 bas sonrasinda secim ekraninda hata durumunda yeniden baslatmayi devre disi birak de onune mavi ekran gelmesi lazim oradaki kodlari bir kenara not al o zaman kesin yardimci ollurum sana eger mavi ekran vermeyip kendini yeniden resetlerse anakrtinin ve islemcinin isilarini kontrol et biostan.
yetisemezsen guvenli modda acmak icin F8 bas sonrasinda secim ekraninda hata durumunda yeniden baslatmayi devre disi birak de onune mavi ekran gelmesi lazim oradaki kodlari bir kenara not al o zaman kesin yardimci ollurum sana eger mavi ekran vermeyip kendini yeniden resetlerse anakrtinin ve islemcinin isilarini kontrol et biostan.
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
ayrica xp cd sinden baslatin orada size soracak windows dizini nereye kurulsun diye oraya varmadan onar var R ile. ona basin komut sistemine girmesi gerekir. xp kurulumunda iki ayri yerde onar vardir bir xpyi onaylamadan once birde onayladiktan sonra biz onaylamadan onceki R onari secmek zorundayiz komu satirina girebilmek icin. komut satirina girdik ve bunu yaziyoruz
sonrasinda enter a basiyoruz sistem geri yukle devreye girer oradan da sistemi geri yukleriz
Kod: Tümünü seç
%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe- editci
- Megabyte2

burakcım gerçi sorunu kökünden hallettim. daha sonra sorun çıkarmasın diye baskalarına degil sistemi kendim komple kurup ghost ile yedegini aldım. xp cd den onar seçeneginden dos ortamına düstüm oradan yaparaım düsüncesiyle. ama osrada islem yapılacak sürücüyü seçmemi istedi 1'e basıp windows'un kurulu oldugu dizini seçtim ama ondan sonra yönetici parolası istedi. iste orayo geçemedim. haliyle windows'u onayladıktan sonraki onarım islemi yarıda kalacagından ki daha önce denegigim için biliyorum. komple kurup yedek aldım.
buradaki durum simdi onarmak için yönetici parolasını nasıl geçebiliriz. hani fixmbr, chkdsk vs.vs dedigimiz konum.
iyi çalısmalar. ayrıca ilgine tesekkürler burakcım.
buradaki durum simdi onarmak için yönetici parolasını nasıl geçebiliriz. hani fixmbr, chkdsk vs.vs dedigimiz konum.
iyi çalısmalar. ayrıca ilgine tesekkürler burakcım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19697 kez
viewtopic.php?t=85editci yazdı: simdi onarmak için yönetici parolasını nasıl geçebiliriz.
ayrica onarim icin:
http://img194.imageshack.us/my.php?imag ... &width=750
- editci
- Megabyte2

Tesekkürler üstadım.velociraptor yazdı:viewtopic.php?t=85editci yazdı: simdi onarmak için yönetici parolasını nasıl geçebiliriz.
ayrica onarim icin:
http://img194.imageshack.us/my.php?imag ... &width=750
2. yi daha önce denemis ve yarıda kesilmisti 2 kez ve 2. kezden sonra bir daha 2. maddedeki gibi onarma yapammıstım.
1. madde isime yarayacak ve bu sistemi iyi ögrenmeliyim.
kolay gelsin.