Ekran Koruyucunuzu Tek Bir tus ....

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Misafir

Ekran Koruyucunuzu Tek Bir tus ....

Mesaj gönderen Misafir »

Ekran Koruyucunuzu Tek Bir Tusla Aktif Hale Getirin

Bunun icin bir kisayol yaratmali ve bu kisayola da bir kestirme tus atamalisiniz.
Windows gezginini kullanarak ekran koruyucunuzu bulun. Ekran koruyuculari dosyalari genelde Windows rehberinde bulunurlar ve soyadlari da SRC seklindedir. (ör: mystery.src). İlgilendiginiz ekran koruyucusunun dosyasini bulduktan sonra sag fare dügmesine basarak bu dosyayi masaüstüne sürükleyin ve fare dügmesinden elinizi cekin.

Ekrana gelecek olan menüden burada kisayollar yarat secenegini tercih edin. Masüstünde bu ekran koruyucusunu calistiracak olan bir kisayol yaratilacaktir. Bu kisayol üzerine cift tiklayarak ekran koruyucunuzu calistirabilirsiniz.

simdi bu kisayola bir kestirme tus atamaya geldi sira. Alt tusuna basin ve basili tutun, kisayol simgesinin üzerine cift tiklayin. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Kisayol bülümüne gelin. Kestirme Tus alanina inin ve ekran koruyucunuzu calistirmak icin kullanacaginiz kestirme tusa basin.

Bastiginiz tus kombinasyonu bu satirda görüntülenecektir. KOLAY GELSİN
örnek icin asagidaki resme bakabilirsiniz. Kisayol tusunu böylece belirledikten sonra Tamam dügmesine basin. Kisayol tusunuzu denemek icin masaüstünde bos bir yere tiklayin. Daha sonra da kestirme tus kombinasyonu olarak belirlediginiz tuslara ayni anda basin (ör: ctrl alt e). Eger ekran koruyucunuz aktif olduysa, basardiniz demektir.

Alintidir...
Cevapla