İngiliz ordusu, görünmez tank projesinin test sonuçlarında basarılı oldu. Sadece 5 yıl sonra envanterlerindeki bütün tankların görünmez olabilecegi açıklandı.İngiliz Ordusu, savas teknolojilerinde devrim niteligi tasıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaslarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin basarılı oldugu açıklandı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalısmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin gelistirdigi görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalısmaların istendigi hızda ve beklendigi gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacagını açıkladılar.
"GÖRMESEM İNANMAZDIM"
Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eger gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduguna inanmazdım. Ön tarafımda agaçlar ve çimler vardı. Gerçekte ise dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.
Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry: ÇOK GİZLİ
Ordu yetkililerinin sır gibi sakladıgı ve ayrıntı vermedigi bu çalısma daha önce ABD'de 'görünmez pelerin' ile denenen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde kamera ve projektörlerle ısıgın kırılıp cismin görünmez hale getirilmesine dayanıyor.
Çalısmanın bir sonraki asamasının ise bütün bunlara gerek kalmadan cismin görünmez kılınması oldugunu belirtiliyor.
Kaynak: Hürriyet