1.YÖNTEM
Öncelikli olarak herhangi bir program kullanmadan nasıl yapabileceğimizi anlatayım.
Öncelikle 1.yöntem için dikkat etmeniz gereken bir durum var.Kullanmış olduğunuz bit değerine göre kurulabilir usb bellek oluştura bilirsiniz.Yani şöyle açıklayayım.32 bit bir windows 7 de 64 bit bit windows 7 nin kurulumu için boot usb oluştaramazsınız.
Her komuttan sonra tek tek resim vermektense en altta tüm komutları içeren ekran görüntüsünü verdim.
1-Artık başlaya biliriz.Usb belleğinizi bilgisayarınıza takın.
2-İlk olarak Komut penceresini yönetici olarak çalıştırın.
3-Komut penceresinde diskpart komutunu verin ve Enter tuşuna basın.
4-DISKPART> şeklinde olduğunda bu sefer list disk komutunu verin ve Enter tuşuna basın.
5-Burada dikkat etmemiz gerekiyor.Listeden usb belleğinizin Disk numarasını öğrenin.Örneğin benim diskimin numarası Disk 2
6-Select disk 2 yazın ve Enter tuşuna basın.(Disk 2 yazdığım yere siz kendi usb belleğinizin disk numarasını yazacaksınız)
7-Komutu verdikten sonra Disk 2 şimdi seçili disk şeklin de bir mesaj alacaksınız.
8-clean yazın ve Enter tuşuna basın.
9-create partition primary yazın ve Enter tuşuna basın.
10-select partition 1 yazın ve Enter tuşuna basın.
11-active yazın ve Enter tuşuna basın.
12-format fs=ntfs yazın ve Enter tuşuna basın.İşlemin tamamlanmasını bekleyin.İşlemin kısa sürmesini istiyorsanız format quick fs=ntfs komutunu da kullana bilirsiniz.
13-assign yazın ve Enter tuşuna basın.
14-Artık işlem bitti Exit yazın ve Disk parttan çıkın.
15-Exit yazın ve komut penceresinden çıkın.

16-Şimdi tek yapmanız gereken Windows 7 kurulum DVD nizde bulunan dosyaları usb belleğin içerisine kopyalamak.
2.YÖNTEM
Ben kod ile uğraşamam bana program olsun ben tıklıyım o halletsin derseniz Microsoft'un çıkarmış olduğu Windows Store yazılımını kullanabilirsiniz.
1-İlk olarak yazılımı Buradaki adresten indirin
http://images2.store.microsoft.com/prod ... D-tool.exe
2-Yazılımı çalıştırdığınızda ilk ekranda Browse seçeneğine tıklayın ve kurulum (ISO) dosyasını ekleyin ve Next seçeneğine tıklayın
3-Açılan pencerede USB device seçeneğine tıklayın.
4-Açılan pencereden usb belleğinizi seçin ve Begin copying seçeneğine tıklayın.
5-Artık kopyalama işleminin bitmesini bekliyoruz.
3.YÖNTEM
Diğer bir yazılım ise Rufus yazılımı.Bu yazılım sayesinde de çok kolay bir şekilde işlemi gerçekleştire biliriz.
1-Rufus yazılımını Aşağıdaki adresten indirin.
http://rufus.akeo.ie/
2-Yazılımı çalıştırın ve karşınıza gelen pencerede File system bölümünü FAT32 olarak ayarlayın.Ardından Create a bootable disk using: karşısındaki pencereden ISO Image seçeneğini seçin ve yanında bulunan CD simgesine tıklayın.Açılan pencereden ISO dosyasını gösterin ve Start tuşuna basın.
4.YÖNTEM
Diğer bir yazılım ise WiNToBootic yazılımı.Yazılımın kullanımı oldukça basit.
1-WiNToBootic yazılımını Buradaki adresten indirin.
http://www.wintobootic.com/
2-Yazılım ilk çalıştırdığınızda usb belleğiniz seçilmiş olarak gelir.Yan tarafta bulunan Drop ISO here seçeneğine tıklayın ve açılan pencereden .iso dosyasını gösterin ve Do it! seçeneğine tıklayın.
3-Açılan pencerede işlemlerini bitmesini bekleyin.
5.YÖNTEM
Bu yöntem de kullanacağımız program UltraISO ücretli bir program.Programın deneme sürümünü Buradaki adresten indire bilirsiniz.
http://www.ezbsystems.com/ultraiso/
1-Programı çalıştırın ve Dosya - Aç seçeneğine tıklayın.
2-Açılan pencerede .iso dosyasını seçin ve Aç seçeneğine tıklayın.
3-Ana menüden sol tarafta usb belleğinizi seçin ve Açılış İşlemleri - Disk İmajı Yazdır... seçeneğine tıklayın
4-Açılan pencerede Disk sürücüsünün doğru seçildiğinden emin olun.Ardından Doğrula seçeneğini işaretleyin ve Yazdır seçeneğine tıklayın.
5-Artık yapmamız gereken yazdırma işleminin bitmesini beklemek.
6-İşlem bittikten sonra Geri Dön seçeneğine tıklayarak pencereyi kapatın.
İmaj dosyalarını usb belleğe yazdırma ile ilgili yazacaklarım bu kadar.Artık hangi yöntemi kullanmak isterseniz kullanın o ise kalmış bir şey :)
Hepsi bu kadar.
Lütfen Sordum. net Anasayfasını kaynak göstermeden çalmayınız (Emeğe saygı)