Süt Helva Tarifi

Bayan üyelerimiz için ayrılmış bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yazgüneşi
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 677
Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56
Konum: Arizona/Finiks

Süt Helva Tarifi

Mesaj gönderen yazgüneşi » 08 Ağu 2010, 17:36

Süt Helva Tarifi

Kişi Sayısı: 8 Kişilik
Pişirme Süresi: 10 dakika, Fırında 200 derecede 10 dakika
Gerekli Malzemeler
-200 gr margarin
-3 su bardağı süt,
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya,
-1/3 su bardağı Un

Süt Helva Tarifi

1. Orta boy bir tencerenin içerisine 3 su bardağı süt koyup, içerisine 1 paket vanilya atınız. Başka bir tencereye 200 gr margarin koyup eritiniz. Eriyen margarinin içerisine 1/3 su bardağı un koyup, hafif renk alana kadar sık sık karıştırarak iyice kavurunuz.

2. Kaynayan sütü, hızla ve tek seferde kavrulmuş olan unun içerisine dökünüz ve ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştrarak kaynatmaya devam ediniz. 1 dakika kadar kaynatıp 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatınız.

3. Fırın kabını margarin ile yağlayınız, kaynayan karışımı margarin ile yağladığınız düz bir fırın kabına aktarıp 200 derece fırında ve sadece üst ızgara teli çalışır konumunda (yaklaşık 10 dakika) üzeri hafif renk alıncaya kadar kızartınız ve dilimleyerek soğuk servis yapınız

afiyet olsun
altın değerinde forum Resim
______________________
O kadar soru sordum bi kere bile ' O F ' demedin forum Sordum.com



Cevapla