Balık turşusunun tarifi

Bayan üyelerimiz için ayrılmış bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yazgüneşi
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 677
Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56
Konum: Arizona/Finiks

Balık turşusunun tarifi

Mesaj gönderen yazgüneşi » 08 Ağu 2010, 17:33

Balık turşusunun tarifi

Balık sevenler ve balığı turşunun lezzeti ile birleştirmek isteyenler; işte size mükemmel lezzette ki balık turşusunun tarifi
Malzeme listesi

1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlık aşaması

# Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
# Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
# Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
# Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
# Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
# Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
# 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
# Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
# İçine 3 adet limon suyu sıkın.
# Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
# Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
# Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
altın değerinde forum Resim
______________________
O kadar soru sordum bi kere bile ' O F ' demedin forum Sordum.com



Cevapla