Pratik yeni yaz turşusu tarifi

Bayan üyelerimiz için ayrılmış bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yazgüneşi
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 677
Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56
Konum: Arizona/Finiks

Pratik yeni yaz turşusu tarifi

Mesaj gönderen yazgüneşi » 08 Ağu 2010, 17:30

Pratik yeni yaz turşusu tarifi

Benim gibi turşu sevenler için, pratik yaz turşusu tarifini sunuyoruz melek’ler. Kim demiş ki, yaz günü turşu yenmez, bu turşu her mevsim afiyetle yenir be:)))))

Malzeme listesini not alın Melek’ler;)

1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.)
4-5 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
3-4 Sap asma filizi
8-9 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz

Şimdi ise hazırlık aşamasına geçiyoruz Melek’lerim.

* Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz.
* İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın.
* Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir.
* Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin.
* Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin.
* Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun.
* Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın.
* 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın.
* Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın.
* Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.
* NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
altın değerinde forum Resim
______________________
O kadar soru sordum bi kere bile ' O F ' demedin forum Sordum.com



Cevapla