18-20 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 türk kahve fincanı kuşüzümü (güzelce yıkanmış, ayıklanmış)
1 türk kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 küçük su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
2 domates
Biberlerin içlerini temizleyip yıkayalım ve süzelim. Pirinci ılık ve tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp süzgece alalım.
Tencerede zeytinyağını kızdırıp fıstıkları pembeleştirin. Pirinci de ilave ederek 5 dakika kavuralım.
Baharatları, tuzu, şekeri ve kuşüzümünü ilave ederek karıştıralın. 1 su bardağı su ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Ocağın altını kısıp pirinç suyunu çeken kadar hafif ateşte pişirelim. Yarım saat dinlendirelim.
Biberlerin için çok dolu olmayacak şekilde dolduralım (çünkü pirinçler pişerken kabarıyor, biraz boşluk bırakmakta fayda var). Biberlerin ağızlarını doğradığımız domateslerle kapalım. Tencereye güzelce dizelim. İçi hazırladığımız tencerede pirinçten süzülen yağı biberlerin üstüne boşaltalım.
1 su bardağı suyu biberlerin üstüne döküp, tencerenin kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirin. İyice ılıdıktan sonra servis yapalım.
kzılar bunu bugun denedım mutıs bı seyoldu.kokusu o tadı fln kesınlıkle tavsıye ederım..ama su pıserken koyulan 1 bardak su bana az geldı artırdım tencere derındı bıraz.duruma gore ayarlarsınız sız.gercetek lokantalarda yedıgımızzeytınyaglı tabagındakı dolmaının aynısı
zeytınyaglı dolma(lokanta usulu)
- yazgüneşi
- Kilobyte4
- Mesajlar: 677
- Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56
- modestus
- Gigabyte4
- Mesajlar: 3238
- Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
- cinsiyet: Erkek
- yazgüneşi
- Kilobyte4
- Mesajlar: 677
- Kayıt: 13 Şub 2007, 08:56