talhakumcu nickini dün farkettim dedim tanıdık geliyor bana diye :) hoşgeldin tekrar , bu konuda çeşitli yazılımlar mevcut fakat en kolayı ,d aha doğrusu benim kolayıma gelen diyelim , YUMI anasayfada anlatımı vardı lakin kaldırdım ,
http://www.pendrivelinux.com/yumi-multi ... b-creator/
Peki neden tercih ediyorum ; yazılım mesela windows 7 ISO sunu hiç ellemiyor , ve direkt ısodan boot şeklinde kullanılmasını sağlıyor , işlemi fazla uzun sürmüyor adım adım anlatıma gelecek olursam:
1. Üstteki Linkten indireklim (Portabledir)
2. Usb belleğimizi bilgisayara yerleştirelim
3. YUMI yi çalıştıralım Açılan ekranda aşağıda 1,2,3 ile numaralanmış yerlere dikkat edelim
1. Usb belleğinizi seçin
2. Resimdeki şekilde kalabilir
3. Yüklemek istediğiniz işletim sistemi ISO sunu gözterin ve dipteki Create butonuna basın hepsi bukadar , sonrasında Netbook ve notbooklardan boot ederken boot ekranınızı seçmeniz içiçn sizden bir tuşa basmanızı isteyecektir markaya göre değişiklik gösterebilir , mesela F2 veya F12 ... buna bastığınıızda karşınıza bir boot seçim ekranı gelecek buradan removable driver yada Usb ile ilgili birşey varsa seçelim (şu an menüyü tam hatırlamıyorum) sonrasında Usb den boot edecektir ve karşımıza gelen seçim ekranından kurmak istediğimiz windows u temsil eden seçeneği seçip kuruluma geçelim