Windows 7′yi USB Bellekten Kurun

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Windows 7′yi USB Bellekten Kurun

Mesaj gönderen velociraptor »

Her cepte bir USB belleğin bulunduğu günümüzde bu ufak veri depolarından olabildiğince faydalanıyoruz. CD ve DVD’nin hayatımıza girmesiyle elektronik veri çağında ciddi adımlar atıldı. USB belleklerin 64 GB seviyesinde geldiği bu günlerde teknolojinin sınırları zorlanıyor.

USB bellekler hafiflikleri, kapladıkları alan ve taşmıa kolaylığı gibi sebeplerle çok tercih ediliyorlar. İşletim sistemi kurmak için bile artık DVD’ye ihtiyacınız bulunmuyor. Birazdan USB bellekten Windows 7 kurulumu yapıyor olacağız. Aslına bakarsak DVD sürücüsü olmayan yeni nesil ultra küçük bir notebook sahibiseniz bu özellik sizin için mecburiyet anlamı bile taşıyabilir. Şimdi gelin bir göz atalım bu yeniliğe..

Bu işi yapabilmemiz için öncelikle en az 4GB boyutunda bir USB belleğe ihtiyacımız bulunuyor. Bunun yanında bir Windows 7 DVD’sine gerek duyacağız. İlk önce komut satırından yazacağımız bir kaç komut ile USB sürücümüze format atıp onu aktif hale getirmeliyiz.
yada asagidaki araci kullanabilirsiniz
viewtopic.php?f=49&t=60961

cmd.exe komut satırı aracımızı yönetici özellikleriyle açıyoruz (Run as Administrator).

Resim

Artık USB belleğimiz NTFS dosya sistemiyle formatlandı ve içine kurulum dosyalarının atılması için hazır hale geldi. O halde Windows 7 DVD’si içerisindeki bütün dosyaları seçerek olduğu gibi USB belleğin içerisine kopyalıyoruz.

Resim

Kopyalama işlemi sona erdikten sonra son bir işlem daha bizi bekliyor. Bu da USB belleğimizi bootable hale getirmek. Bunun için Windows 7 kurulum dosyalarının bulunduğu klasör içerisindeki boot klasörüne girerek aşağıdaki komutu yazıyoruz. Aşağıdaki örnekte benim USB belleğimin sürücü harfi K. Siz kendi harfinizi yazarak devam edebilirsiniz.

Resim

BIOS üzerindeki Boot seçeneklerinden Removable Device Boot seçeneğini ilk sıraya getirdiğimizde USB belleğimiz tanınacak ve kurulum dosyaları kopyalanacaktır. Tıpkı DVD’den kurulum yapar gibi!

Resim

Baki Onur
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Windows 7 / Vista yi USB belekten kurmak (programsiz)

Resim

NOt: BU islemleri Xp de yapmayiniz calismayacaktir (sistem olarak Vista veya windows 7 kullaniniz) , ilaveten Anakartinizin USb den boot etmeyi desteklemesi gerekir

Bu yöntem ile kurulum süresi kisalacagi gibi , CD/DVD Rom u arizalanmis olan Pc laptoplarda da kolaylik saglayacaktir
Malzemeler:
1.USB bellek (en az 4 GB)
2.Windows 7 veya Vista kurulum dosyalari

Uygulama:

1.Usb bellegimizi (parmak bellek) Usb portuna takalim ve icerigini güvenli bir yere kopyalayalim , bos ise zaten sorun yok :)

2.command prom (komut istemi) ni admin yetkileri ile calistiralim, bunu iki yöntemle yapabiliriz:
a.Arama kutusuna cmd yazalim ve Ctrl+ Shift+ Enter e basalim
b.Start menu > All programs > Accessories, Command Prompt a sag tiklayalim ve Run as administrator u secelim

3. asagidaki komutu verelim ve resimdeki ekranin cikmayini bekleyelim
DISKPART
Resim

Sonrasinda LIST DISK komutunu verip sürücü harfini not alalim (örn: Disk 1),bu uygulamada benim parmak bellek ismim Disk 1

4.Asagidaki komutlari sirasi ile uygulayalim (Sürücü ismimizin Disk 1 oldugu unutulmamalidir , sizinki farkli ise ona göre uygulayin)

SELECT DISK 1

CLEAN

CREATE PARTITION PRIMARY

SELECT PARTITION 1

ACTIVE

FORMAT FS=NTFS

(Format birkac dakika sürebilir)

ASSIGN

EXIT

command prompt (komut istemi) ni kapatmayalim cünkü bir iki komut daha verecegiz , sadece simge durumuna kücültelim

Resim

5.Vista / Windows 7 Dvd mizi DVDRom a takalim ve sürücü ismini kontrol edelim , bu uygulamada DVDRom sürücümüzün harfi : D

6.Command Prompt (kmut istemi) penceremizi eski haline getirelim ve asagidaki komutlari verelim:

D:CD BOOT ve Enter e basalim .(D: DVD sürücümüzün ismi)

CD BOOT ve Enter e basalim

BOOTSECT.EXE/NT60 H: (H parmak bellegimizin harfi ) ve asagidaki mesaji alalim

Resim

7.Vista /Windows 7 DVD mizin icerigini parmak bellege kopyalayalim

8. Su an Parmak bellegimiz kullanima hazir hale geldi tek yapmamiz gereken sey bios tan boot önceligini USB olarak degistirmek

ilaveten bakiniz:
viewtopic.php?f=11&t=60716&hilit=Live+Usb+Creator

Ceviri: velociraptor
Kaynak:
http://www.intowindows.com/how-to-insta ... ing-guide/
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Windows 7'yi USB'den kurmanızı sağlayacak dört araç

Resim

USB'den işletim sistemi kurmak, CD/DVD'den kurmak ile kıyaslanınca, daha zor değil ama daha da kolay değil Eğer, windows kurmak için bootable USB'e ihtiyacınız var ise, bu iş için aşağıdaki dört aracı kullanabilirsiniz

1. Unbootin
http://unetbootin.sourceforge.net/
2. A bootable USB
http://cid-f52381d9f2fd5fd8.skydrive.li ... SB/USB.exe
3. WinToFlash
http://wintoflash.com/home/en/
4. Make USB Disk Bootable
http://www.bahamassecurity.com/software ... mkboot.asp

3 Adımda Windows 7'yi USB'den

Gerekli materyaller:
- UltraISO yazılımı
- Bir adet flash bellek
- Windows 7 imajı

İşlem:
1: UltraISO programını çalıştırın (Vista ve 7 için "Run As Administrator" modunda çalıştırılmalı)
2: 'Open' komudu ile Windows 7 imajınızı gösterin
3: 'Bootable' -> 'Write Disk İmage' yolunu takip edin
4: 'Disk Drive' kısmında flash belleğinizi gösterin
5: 'Method' kısmında (USB-HDD+) seçili olsun

Resim

6: 'Write"ı tıklayarak yazdırma işlemine başlayabilirsiniz

WinToFlash ile Windows XP, 2003, Vista veya 7'yi USB'den nasıl kurabileceğimizi gösteren eğitici bir video

Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Re: Windows 7'yi USB'den kurmanızı sağlayacak dört araç

Mesaj gönderen daddy_cool »

Ek olarak UltraISO nun son sürümünü de yazabiliriz adminim.
Bu arada bu araçlarla herhangi bir iso doayasını USB bellğe atıp onu sanki bir Cd imiş gibi Bootable yapabilir miyiz?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Windows 7 / Vista yi USB belekten kurmak (programsiz)

Windows 7 ve Vista'yı Flash Bellekten kurun

Windows7 ve Vistayı flash bellekten kurmak için bir çok yöntem mevcud fakat hepsi kafa karıştırıcı . Bu konuda web üzerinde anlatım birçok hepside aynı kapıya çıkan uzun uzun anlatılmış yapılış şekilleri.Fakat bunun çok çok basit bir yolu var Windows kurulum dosyalarını bir kaç tıkla Flash Belleğiniz'e hemde boot edilebilir şekilde DVD'den farkı olmaksızın kurabilirsiniz.Sizi bu zahmetli işten kurtaracak programın adı A-Bootable USB .Programın kullanımı oldukça basit.Programı indirin ve flash belleğinizi bilgisayarınıza takın varsa içindeki bilgileri biryere muhakkak yedeğini alın çünkü program flash belleğinizi formatlayıp programa uygun hale getirmekte , Ardından zipli dosyadan çıkan A Bootable USB.exe dosyasını çalıştırın.

1) "I have read and accepted the following License Agreement"'i kabul edip programı başlatın.
2) Check USB'ti tıklayın ve Flash Belleğinizin adını görün.
3) Format USB Driver'ı tıklayın.
4)Windows DVD'sini flash belleğe almak için Choose DVD'yi seçin Start DVD deyin , eğer elinizde boot edilebilir özellikli ISO dosyanız varsa ISO Version seçeneğini kullanın ve Open ISO deyi ISO'nuzun yerini gösterin ve Start ISO deyin ve işlemlerin bitmesini bekleyin.
5)Flash Belleğimizi test etmek için Bios'a girip First Boot ayarlarını Removable Device yada görüyorsanız USB Belleğinizin adını seçip F10 ile kaydedip çıkın.

Resim

Program Windows XP ve altı işletim sistemlerinde çalışmamaktadır.

dwnld
viewtopic.php?f=37&t=62548
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Windows 7 USB/DVD Tool

Mesaj gönderen Kripteks® »

Resim

Microsoft firmasının tarafından yazılan bu küçük ve ücretsiz yazılım ile firmanın yeni çıkartmış olduğu işletim sistemi olan Windows 7'yi USB sürücünüze kaydedip, işletim sistemini USB sürücüden yükleyebilirsiniz. Özellikler DVD sürücüsü olmayan netbook kullanıcıları için geliştirilmiş bu araç Windows işletim sistemini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yükleme imkanı tanımaktadır. Programı kullanabilmeniz için öncelikle Windows 7 DVD'sini iso dosya formatına çevirmelisiniz. Bu işlemi yapabilmek için Free DVD ISO Maker programını kullanabilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz iso dosyasını program yardımı ile USB sürücünüze yükleyebilirsiniz. Programı kullanabilmeniz için en az 4GB belleğe sahip USB sürücü kullanmanız gerekmektedir.

Download

Kod: Tümünü seç

ftp://ftp.zdnet.de/pcpro/2009_download/win/w7usbtoolms/Windows7-USB-DVD-tool.exe
Kullanıcı avatarı
myami
Byte2
Byte2

Re: Windows 7 USB/DVD Tool

Mesaj gönderen myami »

sistemi dün bununla kurdum tam 10 dkmi aldi :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Windows 7 USB/DVD Tool

Zd net in bunu halen dgitiyor olmasi ilginc cünkü microsoft bile serverinden kaldirdi , patent ihlaline yolacabiliyormus (sözde).
Kullanıcı avatarı
diceratops
Megabyte3
Megabyte3

Re: Windows 7 / Vista yi USB belekten kurmak (programsiz)

Mesaj gönderen diceratops »

Microsoft Windows 7 işletim sistemini nasıl USB Bellekten kurabileceğimizi göreceğiz.Microsoft Netbook'ları düşünmüş ki böyle bir işlem için bir yazılım yapmış.Vista'yı herhangi bir program kullanmadan sadece komut istemcisinde birkaç komut yazarak bu işlemi yapmıştık, Windos 7 de ise Microsoftun kendi yazılımı ile bu işlemi gerçekleştireceğiz.Sizinde 4GB veya üstü bir Flash belleğiniz varsa aşağıdaki resimli anlatımı incelerseniz bu işlemin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Resim

Yazılımı kurduktan sonra masaüstüne gelen kısayoldan programı çalıştıralım.İlk adımımız Windows kaynağı (kendi DVD'nizin iso kalıbını oluşturup veya internetten indirmiş olduğunuz .iso dosyasının) ; "Browse" butonuyla kaynak dosyalarının bulunduğu iso kalıbını seçin.

Resim

Bu adımda program dosyaları nereye kaydedeceğini soruyor bizim amacıımız USB Bellekten Windows kurmak olduğu için "USB device" butonuna tıklayalım.

Resim

Flash Belleğimizi seçelim ve "Begin copying" butonuna tıklayalım.

Resim

Dosyalar Flsh Belleğimize kopyalanıyor.Bu işlem zaman alabilir.

Resim

Kopyalama işlemi tamamlandı artık USB belleğimizi kurulum için kullanabiliriz.

Not:Bilgisayarımızın Biosundan (Biosa girmek için Açılışta Del veya Tab tuşu dizüstü'ler için F12 tuşu modele göre bu tuşlar değişebilir hangi tuşa basmanız gerektği açılışta ekranda görünmesi lazım daha kolayı F8 tuşuyla çıkan ekranda CD/DVD flah bellek vs.. seçebilirsiniz. ) Boot kısmında Flash belleğinizi açılışta ilk sıraya koymanız gerekiyor.Bu işlem de tamamsa size kolay gelsin!

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/314755662/Windows_7_USB_DVD_Download_Tool.rar
Kullanıcı avatarı
iso1
Kilobyte1
Kilobyte1

Re: Windows 7′yi USB Bellekten Kurun

Mesaj gönderen iso1 »

slm,ustalar

Bende deneme amaçlı usb den üste yazılanlar gibi yükledim değişik şekil ve programlarda dahil olmak üzere..

Fakat bir türlü usb den başlatamadım pc yi...3 türlü usb başlatma şekli var fakat hiç birindede başlatmıyor..

1= usb-cd
2= usb-hd
3= usb-fdd
herhangi bir sürücü eksikliğimde yok..usb den direk çalışıyor SETUP..

Anakartım MEDİON. sizce sebeb ne olabilir.?
Kullanıcı avatarı
myami
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen myami »

NEt bilmem diye bi hata veriyormu ? Birde format önemli.
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

iso1 yazdı:slm,ustalar

Bende deneme amaçlı usb den üste yazılanlar gibi yükledim değişik şekil ve programlarda dahil olmak üzere..

Fakat bir türlü usb den başlatamadım pc yi...3 türlü usb başlatma şekli var fakat hiç birindede başlatmıyor..

1= usb-cd
2= usb-hd
3= usb-fdd
herhangi bir sürücü eksikliğimde yok..usb den direk çalışıyor SETUP..

Anakartım MEDİON. sizce sebeb ne olabilir.?
bios setupta boot sequnce(yanlış yazmış olabilirim ingilizcem iyi değil) kısmında other device diye bir seçenek olmalı orda da removable device seçili olursa görür ;)
Kullanıcı avatarı
mehaler
Bit
Bit

Mesaj gönderen mehaler »

başlangıçta F10 ile boot seçeneklerine girebiliyorsan, orada flash belleğinin ismi geçiyorsa, seçmen yeterli
Kullanıcı avatarı
iso1
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen iso1 »

slm, arkadaşlar

Boot seçeneği sadece biostan yapılıyor.
oradanda yazdıklarımı birinci seçenek olarak ayarlaya biliyorsunuz.
fakat ne yaptıysam başlamıyor USB den....diğer şekillerde win 7 açıldıktan sonra USB yi görüyor ve setup u başlata biliyorum...
Acaba USB mi bozuk yahut, elverişli değil diye düşünüyorum....hala uğraşıyorum...yahutta usb yi bootable yapamadığımı düşünecem ama herhangi bir hata vermiyor..Başka tür bootable şekillerini de denedim...
djbomba
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen djbomba »

1. USB flash belleği takın
2. bios gir
3. bott kısmındaki tüm boot elamanlarını cdroom harddisk gibi disable yapın
4. save and exit çıkın
5.hata raporu veya başka bir şey verdiğinde tekrar başlatıp biosa girin
6.boot kısmına gidip hard disk drivers kısmına gir
7.USB flash diski göreceksin
8.USB flash diski 1. sıraya çıkar
9.save and exit çıkın USB den açılacaktır.
sonradan tekrar eski ayarlarını yaparsınız. Benim bios award