Windows 7 İçinde Windows XP Geliyor!

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19208 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Windows 7 ile ilgili bir söylenti daha sağlam kaynaklarca doğrulandı. Windows 7, geçmişe yönelik uyumluluk için Windows XP barındıracak. Peki sistem nasıl çalışacak? Windows 7'nin bir özelliği daha gün yüzüne çıktı. Etrafta gezinen söylentilerin yerini gerçekler alırken eski yazılımları eskiden olduğu gibi çalıştırmak isteyenlere gün doğdu. Her ne kadar bu özellik her Windows 7'de olmayacaksa da, en tepe sürümler olan Enterprise, Ultimate ve Business sürümlerinde sanal Windows XP'yi görebileceğiz. Peki bu Windows XP nasıl çalışacak?

Resim

Kurulumdan sonra sanal olarak çalışabilen yazılımlar

Donanım Destekli Sanallaştırma

Microsoft'un Hyper V'sini örnek alan sistem, bahsedilen Windows 7 sürümlerini satın alan kullanıcılara Windows XP'yi sistemin bir parçasıymış gibi kullanma imkanı verecek. Teknik olarak siz yine bir Virtual PC kurulumu yapıyorsunuz ama bu sanal makine yardımıyla yazılımları sanki masaüstünüzde gibi kullanabiliyorsunuz (VMware Fusion gibi). Ayrıca bu şekilde, her bir kullanıcı Windows XP'nin lisanslı bir kopyasına da sahip olacak. Sistemin ismi ise kısaca XPM, uzunca ise Windows XP Mode olarak anılacak.

Kaynak: ShiftDelete
Kullanıcı avatarı
rodi
Byte4
Byte4

XPM (XP Mode) Kurulumu

Mesaj gönderen rodi »

XPM (XP Mode) Kurulumu

Windows 7 üzerine XP Mode kurulumunu anlatacağız. Kurulum işlemine geçmeden önce yapmamız gereken birkaç işlem bulunuyor.

1. Öncelikle XP Mode için gereken sistem gereksinimlerini inceliyoruz.

- Intel PC-VT veya AMD-V 1 Ghz İşlemci (32-Bit, 64-Bit)
- 2 Gb Ram (32-Bit, 64-Bit)
- 16 Gb Boş Disk Alanı (32-Bit), 20 Gb Boş Disk Alanı (64-Bit)
- WDDM 1.0 veya Directx 9 Destekli Ekran Kartı

2. Kullanmış olduğumuz işlemcinin sanallaştırma desteği olup olmadığını aşağıdaki yazımızı inceleyerek kontrol ediyoruz.

XPM (XP Mode) Bilgisayarımda Çalışır mı?Bunu microsoftun sitesinden bakabilirsniz(forumdada var)

3. Son olarak BIOS üzerinden sanallaştırma (virtualization) desteğini aktif hale getiriyoruz.

Yukarıdaki üç adımı gerçekleştirdikten sonra XPM (XP Mode) kurulumuna geçebiliriz. Öncelikle aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Virtual PC ve Windows 7 XP Mode yüklemelerini indiriyoruz.

Download Virtual PC - XP Mode

http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx

Resim

Virtual PC ve XP Mode yüklemeleri tamamlandıktan sonra ilk olarak Virtual PC uygulamamızı kuruyoruz. Virtual PC kurulumu bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Windows 7 açıldığında indirmiş olduğumuz XP Mode kurulum dosyasını çalıştırıyoruz ve aşağıdaki adımları izliyoruz.

1. Kurulumu başlattıktan sonra lisans sözleşmesini kabul ediyoruz ve Sanal Windows XP için bir parola belirliyoruz.

Resim

2. Yükleme işlemi tamamlandığında Sanal Windows XP ekranında işlemlerin biraz zaman alacağına dair bir mesaj göreceksiniz. Bir süre bekliyoruz ve kimlik bilgilerini gireceğimiz ekran karşımıza gelecek. Burada ilk adımda belirlediğimiz parolayı giriyoruz.

Resim

3. Yapmış olduğumuz bu işlemlerden sonra Sanal Windows XP ekranımız karşımıza gelecek. Bu ekran üzerinde Windows XP içerisinde kullandığımı uygulamaları kuruyoruz. Gerekli uygulamalarımızı yükledikten sonra Sanal Windows XP penceresini kapatıyoruz. Windows 7 üzerinde Başlat Menüsüne girdiğimizde sanal makina üzerinde yüklemiş olduğumuz uygulamların listelendiğini göreceksiniz.

Resim

Alıntıdır denedim.

Benim yorumum;

Bence çok akıllıca düşünülmüş. Özellikle uyum sorunu yaşanılan donanımlar için birebir.
Mesela benim yazıcının vista driverı yok o yüzden kurup denedim yazıcıyıda tanıttım.
Benim sistem gereksinimleri az geldiği için arada takılma yaptığını düşünüyorum.

Resim

En güzel yönü xpm'e kurduğun programları sevende kullabiliyorsun.

Resim

Cpu durumu:

Resim

Sistemden ekran görüntüleri

Resim

Resim