1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

[Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2019, 13:18
gönderen AgaBey123
Windows 7'de WPS Office kullanıyorum. Program arkaplanda güncelleme yapılması için "WPS update task" isminde görev zamanlayıcısı oluşturuyor.
CCleaner ile zamanlanmış görevi siliyorum. Ama programı her çalıştırdığımda aynı görev tekrar oluşturulmuş oluyor.

Programın arkaplanda güncelleme yapmaması için programın internete erişimini engelliyorum. Ama halen program görev zamanlayıcısı oluşturuyor.
Sizlere sormak istediğim soru şu. WPS Office'in görev zamanlayıcısı oluşturmasını nasıl engelleyebilirim?

@velociraptor

Re: WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2019, 14:11
gönderen velociraptor
1. Başlat menüsündeki WPS Office Yapılandırma Aracı'nı açın ve Gelişmiş ayarlar'ı seçin. Güncelleme Ayarları paneline gidin ve "Otomatik güncelleme yapmayın" modunu seçin, işe yaramazssa aşağıdakini deneyin

2. Kurulum klasörü içerisindeki aşağıdaki dosyaları sil bakalım ne olacak. Aşağıdaki yollara bir bakarsın
%UserProfile%\AppData\Local\kingsoft\WPS Office\10.2.0.7480\wtoolex
C:\Program Files\Kingsoft\Kingsoft Office\wtoolex\
C:\Program Files (x86)\Kingsoft\Kingsoft Office\wtoolex\

wpsnotify.exe
wpsupdate.exe

Re: WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2019, 19:24
gönderen AgaBey123
@velociraptor çok teşekkür ederim. Şimdilik sorun çözüldü gibi. Eğer sorun devam ederse buradan yazarım.

Yalnız bu program Program Files klasörüne değil de aşağıdaki dizine kuruluyor:
%UserProfile%\AppData\Local\kingsoft\WPS Office\10.2.0.7480\wtoolex

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2019, 21:19
gönderen shampuan
Bir süre kullanıp bana bilgi verebilir misin? Mesela WPS ile yazdığın metnin sayfa yapısı falan MS officede düzgün açılıyor mu? Çince yazılar çıkıyor mu?
Bir ara böyle aksaklıklara denk geldim sonra MS ofise geçtim. Güncelleme sorunu ise başka bir dertti.

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2019, 23:51
gönderen AgaBey123
shampuan yazdı:
13 Oca 2019, 21:19
Bir süre kullanıp bana bilgi verebilir misin? Mesela WPS ile yazdığın metnin sayfa yapısı falan MS officede düzgün açılıyor mu? Çince yazılar çıkıyor mu?
Bir ara böyle aksaklıklara denk geldim sonra MS ofise geçtim. Güncelleme sorunu ise başka bir dertti.
Dediğiniz şeyi yapmak isterdim ama MS Office yüklü değil. Onun yerine Libre Office, Open Office ve WPS Office yüklü.
Libre Office'te sorun yaşadığım oluyor. Ama diğerleri için bir şey diyemeyeceğim.

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 12:05
gönderen velociraptor
AgaBey123 yazdı:
13 Oca 2019, 19:24
Yalnız bu program Program Files klasörüne değil de aşağıdaki dizine kuruluyor:
%UserProfile%\AppData\Local\kingsoft\WPS Office\10.2.0.7480\wtoolex
kendim kullanmadığım için internetten bakmıştım , demekki yanlışmış , kendi yazıma de ilave ettim , Sorunun hallolmasına sevindim

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 15:31
gönderen shampuan
Libreoffice ile hazırladığım bir metin sayfası geçenlerde uçtu. Uçtu derken metin içeriği eksik, kodlamada sıkıntı var, garip karakterler çıktı. Aynı dosyayı WPS ile açtım, düzgün açıldı. Linux tarafında oldu bunlar. Windowsa geçtim durum aynı. Open Office ile denedim bu defa, belgeyi düzgün açamadım. Bende linux tarafında aynı belgeyi WPS ile açıp tümünü seç kopyala dedim, gittim not defterine yapıştırdım. Windows tarafında OpenOffice yine hata verince sinirlendim! OpenOfficeyi kaldırdım, MS Office 2003 Professional Edition TR kurdum. Tüm sorun çözüldüğü gibi şunu anladım:

Birader ilaçsız ücretsiz yasal kullanıcam diye çile çekiyormuşum ben beya!... Başlarım onların özgür yazılımından ilaçlı milaçlı microsofta devam abi.

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 16:51
gönderen velociraptor
Doğru yolu buldun sonunda :D

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 17:26
gönderen shampuan
Abi bundan sonra full ilaç :D

Belgenin de benim için manevi kıymeti vardı. Resimleri hep gitti ama olsun yeniden oluşturdum. Yedeğini de aldım şu an sıkıntı yok. Bugün fırsat bulabilirsem demo İDMAN'ı da revo ile kaldırıp full krekleyecem. Dürüstlük zarar ettiriyo ;)

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 17:42
gönderen velociraptor
bende lisanslı Windows 10 var ben ilaçlı windows 7 kullanıyorum :D

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 14 Oca 2019, 23:52
gönderen AgaBey123
shampuan yazdı:
14 Oca 2019, 15:31
Libreoffice ile hazırladığım bir metin sayfası geçenlerde uçtu. Uçtu derken metin içeriği eksik, kodlamada sıkıntı var, garip karakterler çıktı. Aynı dosyayı WPS ile açtım, düzgün açıldı. Linux tarafında oldu bunlar. Windowsa geçtim durum aynı. Open Office ile denedim bu defa, belgeyi düzgün açamadım. Bende linux tarafında aynı belgeyi WPS ile açıp tümünü seç kopyala dedim, gittim not defterine yapıştırdım. Windows tarafında OpenOffice yine hata verince sinirlendim! OpenOfficeyi kaldırdım, MS Office 2003 Professional Edition TR kurdum. Tüm sorun çözüldüğü gibi şunu anladım:

Birader ilaçsız ücretsiz yasal kullanıcam diye çile çekiyormuşum ben beya!... Başlarım onların özgür yazılımından ilaçlı milaçlı microsofta devam abi.
Online office uygulamalarını da kullanabilirsiniz.
https://www.google.com/docs/
https://www.office.com/

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 15 Oca 2019, 05:52
gönderen trwe
shampuan yazdı:
14 Oca 2019, 15:31
Libreoffice ile hazırladığım bir metin sayfası geçenlerde uçtu. Uçtu derken metin içeriği eksik, kodlamada sıkıntı var, garip karakterler çıktı. Aynı dosyayı WPS ile açtım, düzgün açıldı. Linux tarafında oldu bunlar. Windowsa geçtim durum aynı. Open Office ile denedim bu defa, belgeyi düzgün açamadım. Bende linux tarafında aynı belgeyi WPS ile açıp tümünü seç kopyala dedim, gittim not defterine yapıştırdım. Windows tarafında OpenOffice yine hata verince sinirlendim! OpenOfficeyi kaldırdım, MS Office 2003 Professional Edition TR kurdum. Tüm sorun çözüldüğü gibi şunu anladım:

Birader ilaçsız ücretsiz yasal kullanıcam diye çile çekiyormuşum ben beya!... Başlarım onların özgür yazılımından ilaçlı milaçlı microsofta devam abi.
Sende bu yazılımlarla çok uğraşıyorsun bu kadar hata ile karşılaşman biraz sıradışı halbu ki benim gibi yazılımı kurup o yazılıma özgün ayarları baştan yapsan bu kadar savrulmayacaksın yazılımlar arasında ......

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 15 Oca 2019, 05:56
gönderen trwe
velociraptor yazdı:
14 Oca 2019, 16:51
Doğru yolu buldun sonunda :D
shampuan sonunda beyaz ışığı gördü.....! :D

Re: [Çözüldü] WPS Office'in Görev Zamanlayıcısı Oluşturmasını Engellemek

Gönderilme zamanı: 15 Oca 2019, 15:34
gönderen shampuan
trwe yazdı:
15 Oca 2019, 05:52
shampuan yazdı:
14 Oca 2019, 15:31
Libreoffice ile hazırladığım bir metin sayfası geçenlerde uçtu. Uçtu derken metin içeriği eksik, kodlamada sıkıntı var, garip karakterler çıktı. Aynı dosyayı WPS ile açtım, düzgün açıldı. Linux tarafında oldu bunlar. Windowsa geçtim durum aynı. Open Office ile denedim bu defa, belgeyi düzgün açamadım. Bende linux tarafında aynı belgeyi WPS ile açıp tümünü seç kopyala dedim, gittim not defterine yapıştırdım. Windows tarafında OpenOffice yine hata verince sinirlendim! OpenOfficeyi kaldırdım, MS Office 2003 Professional Edition TR kurdum. Tüm sorun çözüldüğü gibi şunu anladım:

Birader ilaçsız ücretsiz yasal kullanıcam diye çile çekiyormuşum ben beya!... Başlarım onların özgür yazılımından ilaçlı milaçlı microsofta devam abi.
Sende bu yazılımlarla çok uğraşıyorsun bu kadar hata ile karşılaşman biraz sıradışı halbu ki benim gibi yazılımı kurup o yazılıma özgün ayarları baştan yapsan bu kadar savrulmayacaksın yazılımlar arasında ......
Ayarları baştan yapıyorum. Ama niyeyse sapıtıyor. Üstelik yaptığın sayfa MS Ofisten farklı çıkıyor o da cabası. Ben vazgeçtim. Yıllardır kullanıyorum açıkkaynak ofis programları. Anlayacağımı anladım.