
- Dosya konumunu aç
- Görev çubuğuna sabitle
- Başlat menüsüne sabitle
gibi seçenekler çıkmıyor. Görev çubuğundaki açık olan programlarda ise sadece "Pencereyi kapat" seçeneği çıkıyor. Çözümü nedir?
Çözüm: Yaşadığınız sorun büyük ihtimalle, LNK uzantılı kısayol dosyalarının, kayıt defterinin içinde bulunan ve sistem üzerindeki davranışlarını düzenleyen değerlerin kurcalanması/değiştirilmesi/silinmesi sonucu meydana gelmiş. Mesela kısayolların sol altında bulunan oku kaldırmak için başvurmuş olabileceğiniz yöntemin sonucunda da bu sorun meydana gelir:

Sorunun üstesinden gelmek için:
- Kayıt defterini "regedit" şeklinde arama yaparak yada "regedit" komutunu çalıştır'a yazarak açın.
- HKEY_CLASSES_ROOT -> lnkfile yolunu takip edin ("I" harfiyle değil, küçük "L" harfiyle başladığını tekrar hatırlatmak isterim).
- Sağ panelden de Yeni (New)'yi tıklayarak Dize Değeri (String Value)'yu seçin ve IsShortcut adını verin. Herhangi bir değer yazmanıza gerek yok. Sonrasında kaydedin.
- Windows oturumunuzu kapatıp yeniden açın.
Bu sayede sorununuz düzelecek ve çıkmayan sağ tık menüleri görünmeye başlayacaktır.


Eğer bu çözüm olmadıysa, kısayollarda başka hangi değişikliklerin yapıldığını bilmiyorsanız, kısayolların regedit kayıtlarını daha genel bir şekilde tutan aşağıdaki .reg kaydını indirip çift tıklayarak uygulayabilirsiniz. Sonrasında oturumu kapatıp yeniden açmayı unutmayın.
http://www63.zippyshare.com/v/WGZnW6Zx/file.html
Alternatif:
http://downloads.ziddu.com/download/144 ... a.zip.html
Kolay gelsin.




