MultiBootUSB, Linux işletim sistemlerini tek bir USB flash sürücüye kurmak / kaldırmak için gelişmiş bir platformlar arası uygulamadır.
MultiBootUSB Artıları:
1.Linux ve Windows üzerinde çalışır.
2.Özgür ve açık kaynak. Genel Kamu Lisansı (GPL) kapsamında yayınlanmıştır.
3.USB flash sürücüdeki önceki ISO görüntülerini yok etmeden USB'nize ek ISO görüntüleri ekleyebilirsiniz.
4.Bir ISO görüntüsünü önyüklenebilir USB flash sürücünüzden kaldırabilirsiniz.
5.Syslinux, USB Flash Sürücünüzü önyüklenebilir yapmak için varsayılan önyükleyici olarak kullanılır, ayrıca UEFI ürün yazılımı kullanılıyorsa 6.GRUB2'ye yükü zincirleyebilir.
7.Hem BIOS hem de UEFI ürün yazılımını destekler.
8.Debian, Ubuntu ve Fedora tabanlı dağıtımlar için kalıcı dosyaları destekler.
9.SO ve USB'nizi QEMU ile test edin.
10.Bir komut satırı arayüzüne sahiptir.
Eksileri:
1.USB flash sürücünüze ISO görüntüleri tek tek yazmanız gerekir.
2.USB flash sürücüye Windows ISO görüntüsü yazmayı desteklemez.
3.Yazılım Python sürüm 3.0.0 yazılmış olduğundan ek bağımlılık paketlerini resmi depolardan kurmak isteyebilir.
MultiBootUSB'yi kullanmak için resmi indirme sayfasına gidin ve işletim sisteminize göre yükleyici paketini seçin.
Resmi indirme sayfası : http://multibootusb.org/page_download/
Debian, Ubuntu kullanıcıları .deb paketi.........
Fedora, OpenSUSE kullanıcıları .rpm paketi............
Windows kullanıcıları .exe setup paketi..............

İndirdikten sonra dosya yöneticinizi açın ve indirme dizinine gidin ve paketi yükleyin.

Yüklendikten sonra uygulama menünüzden açın. Çok önyüklemeli bir usb oluşturmak için önce USB flash sürücünüzü takın. Ardından, Detect DrivesMultiBootUSB'deki düğmeye tıklayın ve USB flash sürücüde bir bölüm seçin.

Ardından sabit sürücünüzden bir Linux dağıtım ISO görüntüsü seçin. Bundan sonra, kalıcı dosya boyutunu belirtebilirsiniz.

Son olarak, Install distro ISO görüntüsünü USB flash sürücünüze yazmak için düğmesine tıklayın .
Bu yapıldıktan sonra, (Browse) butonuna basarak başka bir Linux dağıtım ISO görüntüsü seçmek için düğmeye tekrar tıklayabilir ve Install distro USB flash sürücüye yazmak için düğmeye tıklayabilirsiniz .