Gelecek ne getirecek

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46474
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4601 kez
Teşekkür edildi: 3916 kez

Gelecek ne getirecek

Mesaj gönderen velociraptor »

Bu sene işlemciler iki çekirdekli olarak piyasaya sürüldü . Seneye işlemciler 4 çekirdekli olarak piyasaya sürülecek , hedef ise toplam 100 çekirdeği üzerinde barındıran işlemciler üretmek.
Tera Scale Programı avrupada da hızını almış durumda ve yapılan araştırmalarda belirlenen hedeflerin hiç te uzak olmadığı görülmüş. Bu laboratuvarlarda FPGA lar (Field Programmable Gate Array) yardımıyla lojik devreler ve işlemci çekirdeklerinin çalışmaları simule edilebiliyor. Bu yöntem ile sistem 128 çekirdekli bir işlemci gibi çalıştırılabiliyor. Sözü edilen çalışma Intelin gelecek ile ilgili planlarını da ortaya koyuyor. İşi paylaşan çift çekirdekli şlemcilerin aksine , her biri ayrı iş yapan veya belli başlı uygulamaları çalıştıran çoklu sistemli çekirdeklerin getirilmesi
Evrim gerçekleşti sıra geldi devrime:
Intel, Amd ve IBM önümüzdeki yıllarda süper işlemcilerini piyasaya sunacak, günümüzün CMOS teknolojisi ile en az 2020 ye kadar silisyum bazlı ilemciler üretilebilir (Uzmanların görüşleri)
Prof Reiner e göre :günümüz teknolojisi önemli bir değişim getirmiyor. Jülich Enstitüsü uzmanları , çoklu çekirdek tekniğinin geçici bir çözüm olduğunu vurguluyorlar çünkü eninde sonunda ısı sorunu yine ortaya çıkacak ve ozaman tamamen yeni çözümlere ihtiyaç duyulacak. Çoklu çekirdek,günümüz teknolojisinin geliştirilmiş bir çeşitlemesinden başka birşey değil bu yüzden artık evrim basamaklarından bir devrime sıçrama ihtiyacı kesinleşti.
Julich, devrim niteliği taşıyacak olan teknolojiye aday olarak da HP nin Crossbar-Latch-teknolojisini gösteriyor, Bu teknolojide ince yapılı bir tel örgü ,transistör ve önemli bağlantıların yerine kullanılıyor: Bu tel örgüler Intel in Laboratuvar ortamında kullandığı FPGA ya benzer şekilde bir “Matrix” olarak programlanabiliyor (Sanırım Matrix Filminin ismini, bundan yıllar önce nereden aldıgı da böylece ortaya çıkıyor) bu işlem sayesinde Lojik devreler vebellek hücreleri üretilebiliyor. Sistemin avantajı ,FPGA’ dan çok daha ucuz ve seri üretime yetkın olması. Diğer bir artı ise hata toleransı taşımaması. Bağlantılarda meydana gelebilecek herhangi bir hata, farklı bir bağlantı noktasına yönlendirmeyle giderilebiliyor.Crossbar yapısına sahip bellek öğelerinin önümüzdeki 10 yıl içinde üretilmesi mümkün görünüyor. Bu teknolojiye uygun olarak üretilecek işlemciler ise ancak 15 ile 20 yıl sonra piyasada bulunabilecek.
Kaynak:
Chip 09/2006 sayfa: 74
Cevapla