VBS ile NETBIOS u devre dışı bırakma (Herkes YAPABİLİR)

Programlama dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 711
Kayıt: 17 Kas 2007, 13:14
cinsiyet: Erkek

VBS ile NETBIOS u devre dışı bırakma (Herkes YAPABİLİR)

Mesaj gönderen mayhemious » 03 Eki 2008, 23:47

JoKeR yazdı: Tehlikeye davetiye çıkartan açık portları denetleyen Essential Net Tools, Süper Scan vs. gibi tarayıcı programların kurbanı olmak istemiyorsanız 135, 137, 138, 139 ve 445 NetBIOS -RPC (Uzak PC baglantısı) nolu portları kapatmalısınız. Yalnız isyerleri gibi yerel ag üzerinden internete baglanıyorsanız sadece 135 numaralı port açık kalacaktır ve bu ayarlar kesinlikle yazıcı paylasımında herhangi bir soruna neden olmiyacaktır.

Saatin yanındaki internet baglantı simgesine çift tıklayıp İnternet baglantı ayarlarınızın özelliklerine giriniz
İnternet İletisim Kurallarını isaretleyip Özelliklere tıklayınız.
Gelismise tıklayınız
simdide wins'e tıklayınız
"TCP/IP üzerinde NETBIOS'u devre dısı bırak" isaretleyip tamam'a tıklayınız.
not defterine bunu yapıstır uzantısını VBS olarak kaydet


Set wss = CreateObject("Wscript.Shell")
mayhemious = wss.Regwrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\NetBT\Parameters\Interfaces\Tcpip_{BCC2CA83-DC94-49A1-A16B-2B520F49A25D}\NetbiosOptions",2,"REG_DWORD")
x = MsgBox("NETBIOS'u devre dısı bırakıldı",64,"mayhemious")

***VBS uygulama mayhem :)



Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28777
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 04 Eki 2008, 22:10

xpspeed in bir ayaridir otomatiklestirmeme yardimi olacak , tesekürler
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 711
Kayıt: 17 Kas 2007, 13:14
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen mayhemious » 04 Eki 2008, 22:20

xpspeed in tüm kodları vbs olarak derlenip EXE uzantılı yapılabilir. manual ayarlarda otomatiklestirilebilir. ihtiyaç halinde birçok manual ayarı otomatik yapabilecek VBS derleyebilirim

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28777
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 04 Eki 2008, 22:24

ben de su an onu yapacaktim , :) (tesadüf iste) , sen de birtane hazirla kiyaslariz
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 711
Kayıt: 17 Kas 2007, 13:14
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen mayhemious » 04 Eki 2008, 22:26

bende eski versiyonlardan birinin yarım bir VB6 kodu ve manual ayarların yarım bir projesi olması lazım ama nerde :)

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28777
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 04 Eki 2008, 22:31

ben sana bir demo yolladim ö.m ni kontrol et ;)
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Cevapla