Vbs kodu hata veriyor

Programlama dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28777
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: Vbs kodu hata veriyor

Mesaj gönderen velociraptor » 03 Ağu 2012, 12:50

Kod: Tümünü seç

dim filesys
set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If filesys.FolderExists("c:\Kaynak klasör\test\") Then
   filesys.MoveFolder "c:\Kaynak klasör\test\", "c:\Hedef klasör\"
End If
Kaynak klasör , test , Hedef klasör yerine istediğini yazabilirsin , kod bu fakat bende erişim engellendi hatası veriyor birde sen dene
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free



Kullanıcı avatarı
Bien
Kilobyte3
Kilobyte3
Mesajlar: 471
Kayıt: 04 Haz 2012, 16:47

Re: Vbs kodu hata veriyor

Mesaj gönderen Bien » 03 Ağu 2012, 12:58

bende bir hata vermedi ama gene geçen seferki gibi oldu hiç bir tepki vermiyor :)

Bir yerde yanlışlık mı var gene

Kod: Tümünü seç

dim filesys
set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If filesys.FolderExists("c:\deneme\test\") Then
   filesys.MoveFolder "c:\deneme\test\", "D:\deneme2\"
End If

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28777
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: Vbs kodu hata veriyor

Mesaj gönderen velociraptor » 03 Ağu 2012, 14:36

sanıyorum Move fonksiyonu sadece Xp de düzgün çalışıyormuş yabancı bir kaynakta o şekilde bir yazı okudum bendeki ve sendeki sistem Windows 7 , bunu .vbs ile yapmanın kolay yolu klasörü biryerden diğer yere kopyalayıp sonrada kaynaktan sildirmek olabilir , elbetteki sen şimdi bunun nasıl olacağını soracaksın , aşağıda kopyala ve sil kodlarından harmanladığım bir küçük .vbs var

Kod: Tümünü seç

dim filesys
set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If filesys.FolderExists("c:\deneme") Then
   filesys.CopyFolder "c:\deneme", "D:\"
filesys.DeleteFolder "c:\deneme"
End If
C:\deneme klasörünü D:\ dizinine kopyalıyor ve sonrada C den siliyor
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Kullanıcı avatarı
Bien
Kilobyte3
Kilobyte3
Mesajlar: 471
Kayıt: 04 Haz 2012, 16:47

Re: Vbs kodu hata veriyor

Mesaj gönderen Bien » 03 Ağu 2012, 22:54

İlginiz için teşekkürler :)

Cevapla