Windows 11 güncelleme sonrasında internet erişimi yok
Windows 11 güncelleme sonrasında internet erişimi yok
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 ve Windows 10’da güncelleme sonrasında internet erişimi olmama problemini güncellemeyi kaldırıp önceki sürüme dönme dışında bir çözüm var mı? 1 haftadır bu sorunu yaşayan çok fazla bilgisayar geliyor, güncellemeyi önceki sürüme çekmek özellikle hdd’li cihazlarda çok uzun zaman alıyor, bir program yada bir cmd powershell vs kodu var mıdır bunun için sürücüleri kaldırdım ağ ayarlarını sıfırladım yapmadığım şey kalmadı çözüm bulamadım marka model fark etmeksizin yeni güncellemeyi alan bazı cihazlarda bu problem oluyor bazı cihazları ise es geçiyor, iyi günler dilerim, herkese iyi akşamlar.
-
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 403 kez
Re: Windows 11 güncelleme sonrasında internet erişimi yok
Bu sorunu ben de yaşıyorum fakat güncellemeleri kaldırsam da sorun çözülmüyor özellikle Windows 11 24H2 de bu sorunu yaygın olarak yaşıyorum fakat ağ kartı driverlerini güncelleyince bile sorun çözülmüyorsa en son yapacağım şey ağ teşhisini çalıştırmak olur ki bunu yapmam sorunu genelde çözmez. Windowsların iso dosyalarına güncelleme entegre eder öyle kullanırım, Windows Update aracılığıyla güncelleme yapmam fakat bunun çözümü zor gibi çünkü 10 ve 11 genelde tam oturmadığı için güncellemeler sonrası sorun yaratmaları yaygın olarak gördüğüm bir şeydir.
-
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 644 kez
Sorunun cevabı olurmu bilmiyorum ama yabancı forumlarda win 11 güncelleme sonrası bazı bilgisayarlarda hizmetlerden DHCP İstemcisi nin devre dışı kaldığından bahsediliyor. Aktif edildiğinde düzeliyor denilmiş. Ben sadece aktardım, hizmetlerden bunu bir kontrol et istersen.
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1256 kez
Merhabalar
Sorununa bende yazılımsal olarak çözüm sunayım.
Önce yukarıdakini dene, olmazda aşağıdakini...
Windows işletim sistemlerinde "Ağ ve İnternet" sorunlarını her zaman bu iki yazılımla çözmüşümdür.
Windows işletim sistemlerinde "Ağ ve İnternet" sorunlarını her zaman bu iki yazılımla çözmüşümdür.
-
- Megabyte4
(Şaka) Sistemdeki sınama modunu özellikle mi açtın, feci şekilde aşağıda sırıtıyor daTRWE_2012 yazdı: 29 Kas 2024, 21:07 Merhabalar
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9191 kez
merhaba hocalarım iyi akşamlar sanırım çözdüm 3-4 siteden biraz araştırdım herkes farklı farklı şeyler söylemiş hepsini bir araya getirdim >> https://notes.io/w8dGe<< evimdeki bilgisayarıma 24h2 yükleyip bozarak test ettim yeniden başlatınca gitmiş olan internet geldi tekrardan format atıp sizinde çözümlerinizi deneyeceğim çok teşekkürler kolay gelsin
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
Normal şartlar altında böyle yada buna benzer bir sorun olduğunda güncellemeyi kaldırıp resetleyince sorunun düzelmesi gerekirdi.
Ama microsoft sistemi öyle bi bozmuş ki, Sorunlu güncellemeyi kaldırsanda sorun devam edebilir. Net adapter yada,
Complete internet repair işe yarayabilir. Eğer notes ten verdiğiniz kod işe yaradıysa bence onu biryerlere yedekleyin. Daha sonra lazım olabilir.
Normalde böyle olmaması gerekirdi. Çok garip gerçekten.
Ama microsoft sistemi öyle bi bozmuş ki, Sorunlu güncellemeyi kaldırsanda sorun devam edebilir. Net adapter yada,
Complete internet repair işe yarayabilir. Eğer notes ten verdiğiniz kod işe yaradıysa bence onu biryerlere yedekleyin. Daha sonra lazım olabilir.
Normalde böyle olmaması gerekirdi. Çok garip gerçekten.
- TRWE_2012
- Exabyte2
Evet bile bile kastten açtım.Bazı XP'den kalma imzalı sürücüleri, Windows11 tanıyamadığı için...Kayserilifatih yazdı: 29 Kas 2024, 21:17(Şaka) Sistemdeki sınama modunu özellikle mi açtın, feci şekilde aşağıda sırıtıyor daTRWE_2012 yazdı: 29 Kas 2024, 21:07 Merhabalar
-
- Megabyte4
Genelde imzasız sürücü kurulumu ve sürücü imzası gerektirmeyen test amaçlı yazılımların çalıştırılması için kullanılan bir tür test modudur. Bu mod genelde whol denilen izin isteyen Microsoft onaylı sürücüler bu whol özelliği olmadan kurulamaz hata verirler fakat bu sınama modunda bu imzasız sürücüleri kolaylıkla kurabilir ve böylece imzasız her türlü programı çalıştırarak test edebilirsin.
- TRWE_2012
- Exabyte2
Sınama Test Modu :
Windows 7 SP1
Windows 8.1 Update 3
Windows 10
Windows 11
sürümleri için geçerlidir.
Windows 7 ile gelmiştir.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9191 kez
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
İlginçmiş. Bunu daha önce hiç kullanmadım sanırım. İşin garibi konusu olduğunuda bilmiyordum ve şimdi gördüm.
S modu gibi baş belası birşey değilse kullanılabilir gibi sanki. S modu biraz kötü hatta fenaymış baya.
S modu gibi baş belası birşey değilse kullanılabilir gibi sanki. S modu biraz kötü hatta fenaymış baya.