Son Windows güncellemeleri, bazı kullanıcılarda video oynatmayı imkansız hale getirdi

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11997 kez

Son Windows güncellemeleri, bazı kullanıcılarda video oynatmayı imkansız hale getirdi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, yakın zamanda Windows Update hizmeti aracılığıyla işletim sisteminde isteğe bağlı bir "iyileştirme" yayınladı. Ne yazık ki güncelleme, özellikle video oynatma ve kayıt işlemleri için bazı kullanıcıların hayatını beklenenden çok daha zorlaştırdı.

Salı Yaması döngüsüyle yayınlanan geleneksel güvenlik güncellemelerine ek olarak Microsoft, erken güncellemeleri "Önizleme" modunda test etmek isteyen Windows kullanıcılarına güvenlikle ilgili olmayan bazı "kalite iyileştirmeleri" de sunar. Bazen işler iyi gider, bazen sorunlar çıkar. Bu nedenle erken benimseyenler, daha önce çalışan bazı önemli işletim sistemi özelliklerini veya programlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Son "önizleme" güncellemesi KB5027303, kullanıcılar yükledikten sonra videoları oynatırken veya kaydederken sorunları bildirmeye başladığından, inceleme alındı, ilk olarak 27 Haziran 2023'te piyasaya sürüldü ve işletim sistemi derleme sürümünü 22621.1928'e getirdi ve Başlat Menüsünde bildirim rozeti, Outlook aracılığıyla dosya paylaşımı, farklı dillerde canlı altyazılar, bazı İngilizce lehçeler için sesli erişim komutları ( İngiltere, Avustralya vb.) ve daha fazlası.

Bununla birlikte, Windows Sürüm Durum Panosu'nda vurgulandığı gibi , KB5027303 ayrıca bazı Windows kullanıcılarına kaos da getirdi. KB5027303 veya sonraki güncellemeler yüklendikten sonra, bazı programlar ve uygulamalar WVC1 (VC-1) codec bileşenini kullanırken video içeriğini "oynatma, kaydetme veya yakalamada başarısız olabilir". Microsoft, varsayılan olarak WVC1 codec bileşenini kullanmak üzere tasarlanmışlarsa bazı kameraların da çalışmayabileceği konusunda uyarıyor.

Resim

Sorun, görünüşe göre Windows 11 (22H2, 21H2) ve Windows 10 (22H2) dahil olmak üzere yalnızca tüketici Windows platformlarını etkiliyordu ve Microsoft tarafından KB5027303 güncellemesinin yayınlanmasından sadece bir ay sonra kabul edildi. Sorun gerçekten de 25 Temmuz 2023'te önizleme modunda yayınlanan bir başka "kalite" iyileştirme paketi olan KB5028244'te mevcuttu .

Sorunun kaynağı belirlendikten sonra Microsoft, Bilinen Sorun Geri Alma (KIR) özelliği sayesinde hatayı birkaç dakika içinde hızla kapatabildi . KIR, kusurlu bir Windows Update sürümünün ardından "etkilenen bir cihazı hızlı bir şekilde üretken kullanıma geri döndürmenin" bir yolu olarak 2021'de uygulandı. Bununla birlikte, kuruluş tarafından yönetilen cihazlar için, sistem yöneticilerinin bir KIR düzeltmesi dağıtmak üzere tasarlanmış özel bir Grup İlkesi yüklemesi ve yapılandırması gerekir.

Microsoft, geri alma güncellemelerinin tüketici cihazlarına otomatik olarak yayılması için 24 saat gerektirebileceğini ve Windows'u yeniden başlatmanın da yardımcı olabileceğini söylüyor. Orijinal güncellemeler de geçici olarak durduruldu ve Redmond geliştiricilerine, Windows Update aracılığıyla tekrar yayınlamadan önce hatayı düzeltme şansı verdi.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/99586-rec ... sible.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 8137 kez

Re: Son Windows güncellemeleri, bazı kullanıcılarda video oynatmayı imkansız hale getirdi

Mesaj gönderen burak35 »

Yaptıkları bu son hata ile adeta İşletim sistemini batırmışlar. Güncellemeleri açmamakla galiba en iyisini yapıyorum.
Bu kadar sık güncelleme vermek zorundalar mı? Bunuda anlamıyorum. Bitmedi gitti şu aptal microsoft un güncelleme sevdası ya.
Saçmalık resmen. Zorunlu yapma zorlama işte milleti. Bırak isteyen yüklesin istemeyen yüklemesin.
Kur ordan 40 50 kişilik bi ekip sürekli güncellemeleri denetleyip incelesinler. Denek mi kobay mı arkadaş milyonlarca insan?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1459 kez

Re: Son Windows güncellemeleri, bazı kullanıcılarda video oynatmayı imkansız hale getirdi

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ben demiştim....

Dandik güncelleme....

Dandik Microsoft ve geri zekalı CEO ve de beceriksiz koderler....
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Güncellemeleri kapalı tutmaya devam. Arada şeytan dürtüyor ama ne yalan söyliyim. :-D
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1459 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 09 Ağu 2023, 02:16 Güncellemeleri kapalı tutmaya devam. Arada şeytan dürtüyor ama ne yalan söyliyim. :-D
Bence o şeytanı def et başından.... :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Def ettim zaten. Ama arasıra merak ediyor insan işte. Acaba update açsam ne olur diyorum. Neyse çok fazla merak etmemek lazım. :-D
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 491 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İlginçmiş, ben Windows 11'i 23H2 ile kullanmaya başladım hiç böyle bir sorun yaşamadım. Sanırım yükseltme yerine iso'ya güncelleme entegresi yaparak kullanıyorum belki de ondan dolayıdır bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

En iyisi güncellemeleri hiç açmamak.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2884 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 09 Ağu 2023, 18:30 Def ettim zaten. Ama arasıra merak ediyor insan işte. Acaba update açsam ne olur diyorum. Neyse çok fazla merak etmemek lazım. :-D
Bende sizlerin bana verdiği programla güncellemeyi kapattım. Allah tanki defenderım sağlam nazar değmesin dostlar. :-)
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 491 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ne güzel, defender güncellemesi kapalı olunca kafa rahat oluyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Güncelleme almaması daha iyi sistemin. Çünkü güncellemeleri eski sistemlerdeki gibi tek tek elle seçerek kurma şansımız yok.
Birde çıkan güncellemeler genelde sorunlu olabiliyor. O yüzden update işini rafa kaldırmak en iyi. Tabi şimdilik. İlerde belki durum değişir.
Ama pek sanmıyorum tabi.