arkadaşlar merhaba
elimde bir windows 11 var ve şifresi unutulmuş. sorun giderden cmd ye girip utilman i kopyalama ve login ekranında control passwords2 seçeneklerini filan denedim ama bir türlü olmadı. galiba kullanıcı yerel hesap değil de microsoft hesabı tanımlamış cihaza. bu şifreyi aşabileceğimiz başka bir yöntem var mıdır?
teşekkürler.
windows 11 şifresini kırma
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 963 kez
Re: windows 11 şifresini kırma
Microsoft hesabı tanımladıysa zor diye biliyorum. Çözüm bulamadıysam son çare olarak temiz format atardım fakat veri kaybı olacaksa diskteki verileri kurtarmak gerekebilir. Bunu şifresini unutan kişiyle konuşmakta fayda var. Daha sonra Microsoft hesabı şifresini biliyorsa yeniden Microsoft hesabı oluşturabilir ya da yerel hesap açıp, eski tip yerel hesap ile kullanabilir.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2708 kez
Şöyle yapılabilir bana göre -1Alesta yazdı: 15 Kas 2024, 09:23 arkadaşlar merhaba
elimde bir windows 11 var ve şifresi unutulmuş. sorun giderden cmd ye girip utilman i kopyalama ve login ekranında control passwords2 seçeneklerini filan denedim ama bir türlü olmadı. galiba kullanıcı yerel hesap değil de microsoft hesabı tanımlamış cihaza. bu şifreyi aşabileceğimiz başka bir yöntem var mıdır?
teşekkürler.
1.Sistemi normal önyükleme Win11 Flash Belleği ile açın.
2.Shift+10 ile bir MS-DOS komut istemi açın
3.Açılan MS-DOS komut isteminde
3.1.Yeni bir kullanıcı hesabı ekleme :
Kod: Tümünü seç
net user TRWE_2012 /addKod: Tümünü seç
net user TRWE_2012 * 3.3.Oluşturulan hesaba "Admin" Yetkisi Verilmesi :
net localgroup administrators TRWE_2012 /addKomutlardaki , TRWE_2012 ifadesi yerine kendiniz bir özel kullanıcı adı belirleyiniz.
Şöyle yapılabilir bana göre -2
Bu adım için bir bilgisayara ihtiyaç vardır.
1.ADIM:
Sanal bir ortam yazılımı (VirtualBOX) ile hedeflenen sistem ile aynı olacak bir Windows11 kurun.
2.ADIM:
Sanal işletim sistemini açın ;
Aşağıdaki ekran görüntüsündeki dosyanın bir kopyasını, Önyüklemeli Win11 USB Flash Belleğin kök dizinine "SAM Amca" klasörü oluşturarak atın.

Sanal'da oluşturduğun sistemin kullanıcı adı ve şifresini bir yere not et.SAM dosyaları değiştiğinde direkt bu şifre/parola ile gerçek sistemi açabilir.(Kısayol)
Önce, orjinal SAM dosyasının bir yedeğini alacaksın.
Şimdi bunu nasıl yapacağız?
Burada @Tarkan_Dost'un www.sordum.net web adresindeki, "Not Defteriyle Veri Kurtarma" makalesi devreye giriyor.Makale'de şöyle anlatılıyor.
2.1.Sistem , önyükleme DVD/CD veya USB Flash Bellek ile açılır.
2.2.Yükleme ekranı da iken Shift+F10 tuş kombinasyonu ile cmd.exe açılır.
2.3.Bu komut istemi penceresinde , komut satırına
notepad.exe2.4.Şimdi açılan not defteri uygulamasında, File Menüsünden, File Open (Dosya Aç'a) tıklanır.
2.5.Şimdi de karşımızda "Windows Diyalog Penceresi" geldi.Burada Dosya Türü : Tüm Dosyalar seçilir.Böylece açılmak istenen sistemin tüm dosyaları görünür hale gelecektir.
2.6.C:\Windows\System32\config\SAM dosyasının bir kopyasını bir başka konuma alın.Bu işlem için komut satırından ikinci bir notepad.exe komutu verin, yukarıdaki işlemleri tekrar edin.Taşımayı yada kesmeyin , orjinal dosyasını kopyalayın ki bir sorun olduğunda orjinali tekrar eski yerine koyulabilsin.
Şimdi orjinal dosyayı SHİFT+DEL ile sil, sanal sistem'deki SAM dosyasını , gerçek sistem'e "C:\Windows\System32\config\" dizinine kopyala.
(tabii bunun öncesinde sanaldaki SAM dosyasının , önyükleme USB flash bellekte bir dizin de olması gerekir.Mesela dizinin adı : SAM Amca olabilir.)
Tüm bu işlemleri adım adım yaparsanız, Microsoft Hesabı "DEVREDIŞI" kalacak ve üzerindeki kısıtlamada kalkacak....
Sistemi ikinci kez yeniden başlatın, usb flash bellek ile "Şöyle yapılabilir bana göre -1" adımlarını tekrar edin .
Sistemi açın, belirlediğiniz hesap üzerinden sisteme giriş yapın.
Bu kadar
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 963 kez
Ben de öyle yaparım fakat soruyu soran kişinin durumunu bilemediğim için net bir şey demek zor geldi sadece öneride bulunabildim.