Bilenleriniz bilir ancak bilmeyenler icin güzel bir döküman olacagina inaniyorum umarim isinize yarar.
Soru:Arkadaslarim sürekli beni msnden topluca konferanslara davet edip rahatsiz ediyoo bundan kurtulmanin bir yolu warmidir.
Cevap:Evet yapman gereken tek sey konusma penceresine .piff yazman.Bunu yazdiktan sonra grup dagilacak ve "gecici ag sorunlari nedeniyle artik bukonusmada degilsiniz" iletisi alacaklardir
Soru: Kendime yeni bir msn adresi actim. Eski MSN adresimdeki kisilerimi yeni msn adresime nasil aktarabilirim?
Cevap: öncelikle eski MSN adresinizi acin. Sonra MSN Messenger ana penceresinde üst menüde Kisiler > Kisi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kisi listenizi istediginiz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini acin. Ardindan Kisiler > Dosyadan Kisi Al secenegine tiklayin ve kisi listenizi bulundugu dizinden secin. Kisi listeniz hayirli olsun
Soru: Kisi listemi nasil yedeklerim?
Cevap: Yukarida ki gibi Kisiler > Kisi Listeni Kaydet bölümlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.
Soru: MSN Messenger ana penceresinde ki kisi avatarlari cok büyük. Bunlari nasil kücültebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde üst menüden Kisiler > Görüntü Resimlerini Degistir takip ederek gerekli ayari yapabilirsiniz.
Soru: Listemde ki kisileri nasil cevrimici-cevrimdisi olarak listeleyebilirim?
Cevap: Messenger ana penceresinde üst menüden Kisiler > Kisileri Sirala > cevrimici/cevrimdisi Durumu olarak secerseniz hallolacaktir.
Soru: coklu bir konferansta tanimadigim kisileri msn adresime nasil ekleyebilirim?
Cevap: Konusma penceresinde Eylemler > Kisileri Ekle dediginizde karsiniza cikacak pencerede eklemek istediginiz kisinin nickini cift tiklatirsaniz eklenecektir.
Soru: Web kameram oldugunu listemdeki kisilerden nasil gizlerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresine geldiginizde en altta Web kameram oldugunu baskalarinin görmesine izin ver secenegini deaktif etmelisiniz.
Soru: MSN Adresimi her actigimda MSN Today diye bir pencere aciliyor. Bunu nasil önleyebilirim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde Genel sekmesine tiklayin. Ardindan Messenger âda oturum acildiginda MSN Today`i görüntüle secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.
Soru: Titresim alimini ve gönderimini nasil engellerim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiginizde Titresim göndermeme ve almama izin ver secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.
Soru: MSN Messenger`da konusmalarimi herhangi bir eklentiye ihtiyac duymadan nasil kaydederim?
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler penceresinde İletiler sekmesine geldiginizde altta ki İleti Gecmisi bölümünde Görüsmelerin gecmisini otomatik olarak sakla secenegini aktif etmelisiniz. Görüsmelerin saklandigi yeri alttaki Konusmalarini Bu Klasöre Kaydet bölümünden ayarlayabilirsiniz.
Soru: Dosya aliminda dosyalarimin Belgerim > Alinan Dosyalarim dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasil degistirebilirim.
Cevap: MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Alinan Dosyalari Bu Klasöre Kaydet secenegini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediginiz dizini secin.
Soru: Beni MSN listesinden silen kisileri nasil görebilirim? (Bu özellik icin MitNickKevin`e tesekkürler)
Cevap: MSN Messenger ana penceresinde Araclar > İletiler > Gizlilik sekmelerine tikladiktan sonra karsinizda ki listede sizi silip-silmedigini ögrenmek istediginiz kisinin üzerine ters tiklatin. Eger Sil secenegi aktifse karsi taraf sizi silmis demektir.
Soru-cevap seklinde püf noktalardan bahsettikten sonra aklima gelen birkac püf noktasini da eklemek istiyorum;
{*} MSN Messenger`da size aktarilan dosyalari acmadan önce bir antivirüs`e taratabilirsiniz. Hemde otomatik olarka. Yapmaniz gereken; MSN Messenger ana penceresinden Araclar > Secenekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Ardindan, Dosyalarda Virüs Taramasinda Bu Uygulamayi Kullanin secenegini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta Göz at dügmesi ile PC`nizde yüklü antivirüs`ü Program Files`tan secin. Ardindan size her dosya geldiginde dosya aktarimi biter bitmez antivirüs`ünüz o dosyayi tariyacaktir. (NOD32 Antivirüs`ü ile denenmistir)
{*} cogu kisi bunu bilmez. Kisiler MSN üzerinden karsi tarafa kendi kisisel smileylerini gönderdikleri sirada DOS`tan calistirdiklari bir komutla yada program yardimiyla karsi tarafin IP`sini rahatlikla alabiliyorlar. Kisisel Smiley`leri almamak istiyorsaniz MSN Messenger ana penceresinde Araclar > Secenekler > İletiler sekmelerini takip ettikten sonra özel İfadeleri Göster secenegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir
msn püf noktalari
Msn, Icq, Skype... konularında bilgi paylaşım alanıdır.
“Chat Programları” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap