Allah (c.c) 'ın Yaratmış Olduğu Şifa Deposu:Enginar

Bitkilerle tedavi ve hangi bitki neye iyi gelir gibi görsel ve yazılı bilgilerin yeraldığı bölümdür
Cevapla
Kullanıcı avatarı
trwe
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7263
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Konum: Türkiye Cumhuriyeti

Allah (c.c) 'ın Yaratmış Olduğu Şifa Deposu:Enginar

Mesaj gönderen trwe » 23 Haz 2019, 19:05

Merhabalar

Açıklama:

Enginar, sağlık deposu sebzelerden biridir. Zeytinyağlısı, dolması ve salatası yapılan enginarın suyu şifa deposudur. Alışılmadık bir görünüme sahip olan bu sebzenin kayda değer miktarda lif, karbonhidrat, protein ve daha az miktarda temel yağ asitleri içerdiği bilinmektedir. Araştırmalar, enginarın toksinlerin etkilerine karşı karaciğeri koruduğunu gösteriyor. Karaciğerdeki kan dolaşımını artırdığı ve hücre bölünmesini teşvik ettiği bilinen enginar, böylece gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rolü bulunan karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor.

Enginaar Kür Tarifi (Yemeklik Olan Türü): {Pro.Dr. Mustafa Saraçoğlu'na ait olan kür}

Enginarları bildiğiniz bir yerden ve taze şekilde alınız. Paketlerde 4'lü ya da 5'li oluyor zaten. Kesinlikle konserve almayınız. Bu kürü mevsiminde ve taze olarak uygulayınız. Enginarları yayvan bir tencereye diziniz. Bence bunun için en uygunu pilavlık tencere. Üzerlerine önceden tuzlu suda haşladığınız bezelye, havuç ve patatesten oluşan karışımı kaşık yardımı ile koyunuz. Ardından üzerine yuvarlak ince halkalar şeklinde doğranmış 1 adet soğanı da koyunuz. Sonra yarım çay bardağı gerçek zeyinyağını üzerinde gezdirerek dökün. 1 adet limon suyunu da aynı şekilde... Ve son olarak biraz tuz serpin ve göz kararı pişirmek için suyunu koyun. Tencerenin ağzını kapatın. Orta derece ateşte bir kere fokurdatana kadar bekleyin ardından altını kısın ve pişmeye bırakın. Not: Bu enginarların her gün öğle yemeği saatinde sadece 1 tanesini yiyeceksiniz, unutmayın!

ENGİNAR SUYUNUN FAYDALARI NELER?

1- Enginarın yapısında yer alan inülin maddesi, vücutta sindirimi yavaş olan bir karbonhidrattır, şekerin enerjiye dönüşümünde kolaylık sağlar. Ayrıca inülin maddesi insülin seviyesini düzenlemeye yardım eder ve diyabet hastalığına şifa kaynağıdır.
2- Enginar, mineral deposu bir sebze. Bu mineraller kan şekerini dengelemede önemli rol oynuyor. Enginar suyu, vücudun şeker dengesini korumaya yardımcı oluyor.
3- Karaciğerde safra salgılanmasının artmasına etki ederek hazımsızlık ve diğer sindirim şikâyetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.
4- Enginar suyu karaciğer yağlanması gibi pek çok karaciğer rahatsızlığının önüne geçer. Bağırsaklara olan etkisinden dolayı karaciğerde yağlanmaya karşı duvar oluşturur. Karaciğerin daha aktif işlemesini destekleyen enginar suyu, karaciğer hastaları için adeta bir şifadır.
5- Börek hastalıklarının tedavisinde kullanılır
6- Enginarın yapısındaki flavonoidler ile iltihaplar ile mücadele eder ve kardiyovasiküler hastalıkların riskini azaltır.
7- Enginar tüketimi hücrelerin gerekli olan hareketleri için oldukça önem taşıyan B6 vitamini ve niasin yani B3 vitamini içermektedir. Bu özelliği sayesinde hücre sağlığını korumakta ve hasarlı olan hücrelerin onarımında da önemli katkıları olmaktadır.

ENGİNAR SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:
Taze ve temiz 3 orta büyüklükteki enginar
Yaklaşık 1 litre kadar içme suyu
Orta boy tencere

Hazırlanışı:

Enginarların taze olmasına özen gösterdiğiniz takdirde enginar suyu besin değerini kaybetmeyecektir. Yıkanmış enginarın saplarını ayırın ve uç kısımlarını da temizleyin. Yapraklarının aralarını da kontrol ederek güzelce yıkayın. Orta boy tencerenin içine temizlenmiş enginarları yerleştirin ve yaklaşık 1 litre kadar içme suyunu tencereye ekleyin. Kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 20 dakika kadar enginarları kaynatın. Kaynayan enginarları tencere kapağını kapatarak demleme aşamasına geçin. Bir süre demlendikten sonra bu suyu süzerek tüketebilirsiniz. İsterseniz ılık şekilde de içebilirsiniz.Fazla gelen enginar suyunu buzdolabında olmak koşulu ile birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Uzun süre aynı enginar suyunu tüketmenizi tavsiye edemeyeceğiz. Bu gibi sağlıklı besinlerin taze olarak tüketilmesi gereklidir.Enginar suyu yan etkileri konusunda bir şüpheniz varsa içinizi ferahlatabilirsiniz. Ciddi sağlık sorunlarına neden olacak bir içecek değildir. Sadece çok yoğun tüketimde bağırsaklarınızı fazla çalıştırıp ishal etkisi oluşturabilir.

ENGİNAR SUYU NASIL TÜKETİLMELİ?

Hazırladığınız enginar suyundan, kahvaltı ve öğle yemeğinden önce birer fincan tüketin.
Bu uygulamayı üç hafta boyunca sürdürün, arzu ederseniz süreyi uzatabilirsiniz.
Enginar suyu sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.
Eğer önceden büyük miktarda hazırlamayı tercih ederseniz, bu karışımı buzdolabında yaklaşık bir hafta boyunca saklayabilirsiniz.

ENGİNARIN BESİN DEĞERİ

Bu besinin 100 gramında 22 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Enginar 33 kalori bulunmaktadır.

Resim

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
TRWE_2016
FEDAKARLIK OLMADAN ZAFER OLMAZ....!
-----------------------------
LINUXMASTER 2018
ZAFER'E GİDEN YOL,FEDAKARLIKTAN GEÇER...!
-----------------------------
BATTALGAZİ 2023
Heaven to My Friend, Hell to My Enemy ....!



Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 30119
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: Allah (c.c) 'ın Yaratmış Olduğu Şifa Deposu:Enginar

Mesaj gönderen velociraptor » 23 Haz 2019, 19:35

Teşekürler
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Cevapla