Windowslardaki Bir hata HDD bozuyor

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Windowslardaki Bir hata HDD bozuyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Sadece windows 7 de çalışmayan kodu 15-20 gün önce anasayfada etik olmaz diye paylaşmamıştım lakin Bizim bilgisayar sitlerinin paylaştığını görünce en azından bilgi amaçlı burada paylaşayım istedim , kod aşağıda

Kod: Tümünü seç

C:\:$i30:$bitmap
Microsoft, Windows 10’da dosyaya tıklamaya bile gerek kalmadan sabit sürücüleri bozan garip bir hatayı düzeltmek için çalışıyor.

Resim

BleepingComputer’ın bildirdiği üzere, bu tek satırlık komut bir Windows kısayolunda, ZIP dosyasında, toplu iş dosyalarında hatta tarayıcı URL sinden bile çalıştırılabiliyor.Konuya ilk olarak Infosec araştırmacısı Jonas L. dikkat çekti. Jonas L. “Güvenlik açığı, dosya bağlantı yolu açıldığında sabit diskizinin (metinde yazdığı gibi) bozulduğuna dair bir açılan iletiyle beliriyor” diye tweetledi.

Resim

Başka bir kullanıcı, komutu Internet Explorer dışında herhangi bir tarayıcının URL satırına yapıştırmanın hatayı etkinleştirdiğini belirtti. Windows 10 komut isteminde bu komutu çalıştırıp Enter tuşuna basınca “Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda” şeklinde bir hata mesajı beliriyor.Daha sonra kullanıcı bozuk sabit sürücüyü onarmak için bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyor. Bilgisayar yeniden açıldığındaysa Windows sorunu gidermeye başlıyor ancak onaramıyor bu hata herhangi bir sürücüyü bozabilir. SSD veya Mekanik HDD farketmiyor. Şaşırtıcı şekilde, kullanıcının bu sorundan mustarip olması için hatadan etkilenmiş bir dosyayı yalnızca görüntülemesi yeterli;

Resim

Simge konumu kısayola ayarlanmış bir Windows kısayol dosyası, hatayı tetikler. Bu kısayol dosyası Windows 10 kurulu bir bilgisayara indirilir indirilmez sorun yaşanabilir. Bu sorun bilgisayar dosyanın simgesini görüntülemeye uğraştığında, arka planda dosyanın yoluna erişmeye çalıştığında ve bu nedenle sabit sürücüyü bozduğunda gerçekleşebilir.

Bir Microsoft sözcüsü, BleepingComputer’a “Microsoft, bildirilen güvenlik sorunlarını araştırmaya dair müşterilerine taahhüt vermektedir ve etkilenen cihazlar için en kısa sürede güncellemeler sağlayacağız” dedi.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Windowslardaki Bir hata HDD bozuyor

Mesaj gönderen shampuan »

Şimdi hapı yuttuk.
Onu düzelteceğiz diye daha çok içine edecekler.
Windows XP'nin canını yiyeyim...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Açıktan Linux lar ve Windows 7 etkilenmiyor görünüyor

Resim
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

velociraptor yazdı: 31 Oca 2021, 11:03 Açıktan Linux lar ve Windows 7 etkilenmiyor görünüyor
Bilgilendirmeler için teşekkürler :))

An itibariyle Win7x64 Ultimate'de:

Resim
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

korkutucu
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Birde windows 7 eskidi derler :-D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

İlgili hata Windows 10 Insider Preview build 21322 ve sonraki sürümlerinde fixlendi. Düzeltme belgelenmedi ve değişiklik günlüğünün hiçbir yerinde belirtilmedi, ancak komut artık çalışmıyor. Komutu uygularsanız, Windows 10 "Dizin adı geçersiz" şeklinde rapor verecektir.
https://blogs.windows.com/windows-insid ... ild-21322/
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Anlaşılan Microsoft böyle bir hatadan utanmış olacakki çaktırmadan düzeltmiş :)
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Şaka gibi ama korktum!!! Ben denemek için bile kullanmam o komutu. \m/
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Çok normal geldi bana aslında. Daha böyle birçok hata olabilir.
Hatırlar mısınız bilmiyorum, win10 ilk çıktığında betasını yayınladılar. Daha tamamlanmamış deneme sürümü alın deneyin diye. Ben o sürümü indirdim. Biraz kurcalamaya başladım. Birşeyler oldu. Masaüstünde iki tane bu bilgisayar simgesi oluştu. Bir iki simgeyle bir klasör kayboldu, içindekiler gitti. Ayrıca bağlı harddiskteki bir klasör de uçtu diye hatırlıyorum, emin değilim.

Daha gün yüzüne çıkmamış birçok hata olabilir. Masaüstünde bir klasör oluşturun. İçine girip bir klasör daha oluşturun. Fare ile bu yeni oluşturduğunuz klasörün üzerine gidip bekleyin. Eğer "klasör boş" ya da "boş klasör" yazıyorsa tamam. Ama hala, "klasörü boşalt" yazıyorsa windows asla adam olamayacak demektir. Şimdi yerini hatırlamıyorum. Orjinali System volume information olan bir yazı var bir yerde. Sistem ses ayarı şeklindeyse adam olmaz windows. Yapanlar da adam olmaz. HDD'nizdeki sistem dosyasından bahsetmiyorum; görev yöneticisinde miydi yoksa msconfig'de miydi şimdi çıkaramadım orda bir yerde hala o yazı duruyor ve taaa eski windowslardan beri düzeltmediler.

Resim

Durum bu.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

feuer yazdı: 03 Mar 2021, 23:31 Şaka gibi ama korktum!!! Ben denemek için bile kullanmam o komutu. \m/
Ben de kaybedecek pek bir şeyim olmadığı için denedim :-D Çünkü ilaçlı yazılım kullanınca sistemi yeniden kurasım geliyor.
shampuan yazdı: 03 Mar 2021, 23:43 Durum bu.
Doğrudur, klasörü boşalt deyince aklıma bir şey geldi konudan biraz ayrı. Geçen aylarda eski bir forumda sanırsam windows arıyordum eski iso işte. Birileri konuşmuş baya. Klasörü boşalt yazıyorsa windows sahtedir demiş adam. Boş klasör yazıyormuş orijinallerde. Ben de yazıyı gördüğüm gibi inandım (!)

Dediğiniz şey olayın aslıdır tahminimce, çeviridir sıkıntı.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Bana hurafe geliyor.

Vakti zamanında sistem ayrıldı bölümü hakkında da ben dahil kimse hiçbirşey bilmiyordu. Bir ara bir forumdaydım, bu konu tartışılıyordu. Te chn pat'ın malum kişisi gelmiş, "windows sahtedir" yazıp gitmiş oraya. Hiç unutmam, o bile bilmiyordu.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Windows 10 da benimde masaüstünde bir klasörüm kendi kendine silinmişti
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

velociraptor yazdı: 04 Mar 2021, 01:08 Windows 10 da benimde masaüstünde bir klasörüm kendi kendine silinmişti
Bahsettiğimiz bu durum Ubuntu 14.04'de de çok yaşanıyordu. O zamanlar Unity masaüstü ortamı vardı, şimdi değiştirdi cannonical. O masaüstü ortamını kullananların şikayeti vardı, bir klasörü bir klasöre sürüklerken çok oluyordu. Windowsda da bunun olması ilginç.