Set user settings to driver failed error? - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 7 kez
İletişim:

Set user settings to driver failed error? - Çözüldü

Mesaj gönderen Zaur »

Bu sorunu nasıl düzelte bilirim?

set user settings to driver failed error

windows10 açılan gibi geliyor, bu sorun "auslogics driver updater" ile güncellemeden sonra oluştu, restore de yaptım üzelmedi.

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2517 kez

Re: Set user settings to driver failed error?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Öncelikle şunları bir yapar mısın?

1.Sistemi güvenli kipte aç. Bakalım güvenli kipte aynı hatayı veriyor mu? Veriyorsa windows temel yüklenen sürücülerde sorun vardır.Eğer hata vermiyorsa o programın bazı bileşenlerinde hata vardır.Yazılımı kaldır.Cclear ile temizlik yap.

2.Aygıt yöneticisine bir bak bakalım orada sıradışı bir durum varmı?

3.Tam sürüm bir kayıt defteri temizleme yazılımı kullan belki kayıt defterindeki yanlış program girdisinden kaynaklıyordur.

4.Son kez deneme amaçlı bir hesap oluştur.Bakalım yeni hesapta masaüstü açılırken aynı hata karşına çıkıyor mu? Çıkıyorsa Windows olmayan bir sürücüyü farklı bir hesapta arıyor demektir.Yok sadece senin hesabında yapıp farklı hesapta hata vermiyorsa mevcut hesabı sil yeni bir hesap oluştur.

5.Birde C:\Windows\System32\Drivers klasöründe dosyaların oluşturma zamanlarına bir bak yeni eklenmiş bir sys dosyası var mı? Bazen bu tip program artıkları sisteme hata verdirebilirler..Bu hatalı sys dosyasını sildiğin zaman belki sistemin eski haline gelebilir.
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

trwe yazdı:Öncelikle şunları bir yapar mısın?

5.Birde C:\Windows\System32\Drivers klasöründe dosyaların oluşturma zamanlarına bir bak yeni eklenmiş bir sys dosyası var mı? Bazen bu tip program artıkları sisteme hata verdirebilirler..Bu hatalı sys dosyasını sildiğin zaman belki sistemin eski haline gelebilir.
Buradan yeni eklenmiş bir sys dosyası olup olmadığını nasıl bulacağım?

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Dosya ve klasörleri sağ menü>>Oluşturulma Zamanlarına göre sırala grup olarak yaptır Windows'a ....

Windows en yeni olanı en üstte en eskiyi alt tarafta grup olarak gösterecektir.
En son TRWE_2012 tarafından 25 Oca 2017, 21:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Ayrıca en iyi sürücü güncelleme yazılımı ;

Driver Genius Pro Türkçe (Bunu kullan tavsiyemdir.)

Bilgisayardaki tüm sürücüleri otomatik olarak bularak yedekleyen ve yeni kurulumda geri yüklenmesini sağlayan Driver Genius , aldığı yedekleri zip dosyası veya çalıştırılabilir bir exe dosyası olarak saklayabilir. Sürücü güncellemelerini sizin için takip eden program bu sayede bilgisayarınızın ve tüm bilgisayar araçlarının performansının artırılmasını sağlar.

Sürücü Yedekleme
Driver Genius sisteminizde kurulu driver’ları belirleyerek yedekler. Yedeklediği dosyayı zip dosyası olarak veya çalıştırılabilir bir .exe dosyası olarak saklayabilir.

Sürücü Geri Yükleme
İşletim sisteminizi formatladıktan sonra tüm sürücüleri tek tek aramanıza gerek bırakmayan program daha önce yedeklerini aldığı sürücüleri sisteme otomatik olarak yükler. Aynı konfigürasyondaki birden fazla bilgisayara aynı sürücüleri eklemek isterseniz program size oldukça zaman kazandırabilir.

Sürücü Güncelleme
Sisteminizdeki sürücülerin yeni sürümlerini takip eden program güncellemeleri otomatik yapar. Uygun ve güncel sürücüler sistem performansınızda %50 ve üstünde bir optimizasyon sağlar. Driver Genius’un veri tabanında 30 binden fazla sürücü yazılımı bulunmaktadır. Ses kartı, ana kart, video kartı, network kartı, modem, mouse, klavye, tarayıcı, yazıcı gibi aklınıza gelebilecek pek çok markanın en güncel sürücüleri tek tıklamayla sisteminize bu program sayesinde kurulabilir.

Sürücü Kaldırma
Sisteminizde artık kullanılmayan fakat kaldırılmadığı için sistemi yoran sürücüleri bulan yazılım otomatik olarak bu sürücüleri kaldırır.

Anında Güncelleme
Programın websitesi düzenli olarak güncellenmektedir. LiveUpdate özelliğini kullanarak program veri tabanını sürekli güncel tutabilirsiniz.

Bu yazılım için ben Win7 ortamında bir kullanım videosu hazırlayıp sordum.net/forum için yayınlamıştım.Bunu izleyerek yazılım hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

viewtopic.php?f=9&t=204663
En son TRWE_2012 tarafından 25 Oca 2017, 21:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

trwe yazdı:Öncelikle şunları bir yapar mısın?

2.Aygıt yöneticisine bir bak bakalım orada sıradışı bir durum varmı?
Aygıt yöneticisinede sıradışı bir durum yok.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Yazılım kurmadan önce bir geri yükleme noktası oluşturdun mu? veya program oluşturdu mu? Eğer varsa yazılımı yüklemeden önceki zamana geri dönmeyi bir dene....
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Dedim ya bu sorun "auslogics driver updater" ile güncellemeden sonra oluştu, restore de yaptım üzelmedi.

Resim[/quote]
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Hayır Windows'un kendi geri yükleme noktasından bahsediyorum.Eğer bu windows fonksiyonu devredışı bırakılmadıysa;

1.Arkaplanda kendisi bir geri yükleme noktasını otomatik oluşturur.(kullanıcıdan bağımsız belli günlerde ve saatte)
2.Bir de bazı yazılımlar güvenlik amaçlı olarak kurulmadan önce arkaplanda geri yükleme noktası oluşturur.
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Driver Genius Professional 16.0.0.245 tam sürüm yapıyorum amma güncelleme ettiğimde bu hatanı alıyorum, neden acaba?

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Benim video izledin mi? Orada bu sorunun cevabı var forumdaş ama gene kısaca izah edeyim.

Bu yazılımı sisteme kurarken;

1.Deneme sürümü olarak kur.
2.Bırak yazılım sürücü veritanı (kurulum esnasında güncellenir) ve üst sürüm kontrolü yapsın.

Kurulum bittikten sonra normal deneme sürümünde bir sistem taraması yap (bunu niçin söylüyorum forumdaş sistem taraması yaptığında Belgelerim Klasöründe DriverGenius adlı bir dizin oluştururlur.Bu dizinin bir kopyasını masaüstüne al (asla taşıma klonla....)

Sonra interneti kes yazılımı sistemden bir yazılım kaldırıcı ile (tavsiye Revo Unistaller 1.95 tr Free) kaldır.(Local ve ProgramData klasöründeki yazılım bileşenleri kaldır.Bu dizinler gizlidir.)

Ccleaner ile artık dosya kayıt defteri temizllği yap.

İnternetsiz ortamda yazılımı tekrar kur.İlaçla.Önceden yedeklediğin Dizini Belgerim klasörüne kopya et sistemi tarat ve sürüm güncelleme.Böylelikle yazılım karaliste güvenlğini atlatmış olursun.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Ben bu yazılımı sürüm no:1.00 beri kullanmaktayım.

Ayrıca yazılım Türkçe dil yamalı sürümü (ilaçlı) özelden mesaj kutuna atılmıştır.Bırak ingilizce olanı....!

Bunlarda benim harici diskimde (usb hdd) arşivlediğim GriverGenius Sürücü Yedekleri

Windows kurduğum zaman bu sürücüleri geri yüklüyorum.Sürücü HP Compaq Presario C700 Notebook sisteminin sürücüleridir.Gördüğün gibi kolay ve basit bir yazılım

Resim
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Hatırlatdıkdan sonra sistemin geri yükleme noktasına baktım ve resimdeki tarihe geri yükledim ve sorun düzeldi, yardım üçün teşekkür ediyorum.

Resim

Peki, bu bölmedeki "bootsqm.dat" dosyasın silersem sorun yaşatırmı?

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Sadece bazı işlemler sonucunda yaratılır.Bu dosya sadece bir program disk check veya geri yükleme yapıldığında oluşturulur. Silmeniz de hiçbir soruna sebep olmaz. Dosya, bilgisayarınız bir chkdsk işlemi veya geriyükleme yapana kadar geri gelmeyecektir.(Oluşturulmayacaktır.)

Hayır silsende sorun olmaz ama sen gene o dosyayı görünmez hale getir.Gözden uzak olan gönlülden de uzak olur.

Ayrıca o dosya Windows Geri Yükleme Merkezinin Geri Yükleme sonrasında C:\ kök dizinde oluştırduğu önyükleme sql veritabanı dosyası uzantısı .dat olan dosyadır.Silinmesinde sorun olamaz bir daha ki geri yükleme noktası yüklemesinde tekrar oluşturulacaktır.

Ayrıca sorunu hallettiğine senin adına sevindim.Geçmiş olsun forumdaş.....
Başka soruların olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
En son TRWE_2012 tarafından 26 Oca 2017, 19:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

O zaman açtığın başlığın sonuna [Çözüldü] ibaresini ekleyerek konuyu kilitle bence forumdaş