McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
esatiz
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1402
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek

McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen esatiz »

Merhabalar arkadaşlar iyi akşamlar tekrardan. Kullandığım bir Antivirüs programından bahsedeceğim. Bu programın bu sürümü 2011 yılından kalmadır. Bir önceki sürümü 8.7, 2008’den kalma olduğu için Win7 ve üstünde 8.8 i kullanıyorum.
Ama kurduktan sonra bir kere güncellemeye izin vermek gerekiyor. AutoUpdate özelliğini zamanlayabiliyoruz programın içinden. Bir kere güncelledik mi güzel iş görüyor şu anda 2021’de. Ben yine de günde 1 güncellemeye ayarladım. Bu programı daha çok “Access Protection” (Erişim Koruması) için kullanıyorum.

Programın hakkında kısmı:

Resim

Ve "sistem tepsisi"ndeki hali:

Resim

Üstüne çift tıklarsak:

Resim

“Last File Scanned” (Taranan son dosyanın) V8.7’de en az 3snde bir değiştiğini gördüm.
v8.8 de en az 5 sn’de bir değişiyor.

Gelelim kurulumuna:

Şimdi kurulumu açtığımızda (SetupVSE.Exe) bize bunu soracak Windows Defender kaldırılsın mı diye. Hiç kaldırabildiğini görmedim :-D Ama deve dışı bıraktı diye hatırlıyorum. Hayır seçeneğini seçelim

Resim

Buna da Next diyelim

Resim

Burada ayarları fotoğrafta göründüğü gibi yapalım. Kendinize göre bir ülke de seçebilirsiniz. Türkiye'yi koymamışlar listeye. OK diyip devam edelim

Resim

Burada Custom'u seçelim Next diyelim.

Resim

Burada ise Maximum Protection'u seçelim Next diyelim.

Resim

Ne çok burada dedim... AutoUpdate seçili olsun bir kere güncellememiz gerekecek sonra AutoUpdate i kapatırsınız. Ben fotoğraftaki gibi bütün özellikleri seçmenizi öneririm. Next diyelim

Resim

Next diyoruz.

Resim

Kurulum bittiğinde Anlık (Erişilen) Dosya Taramasını açmak size kalmış ama antivirüs olmanın gerektirdiği şeylerden biri bu :-D
Yine Next diyelim

Resim

Antivirüsün ayarlarını çok kurcalamam, başkası da kurcalamasın derseniz Programın Konsolu ve birçok özelliği için şifre koyabilirsiniz. (Daha sonra koyarım derseniz şifre seçeneği menüsüne erişmeyi aşağıda vereceğim) Diğer seçenekler fotodaki gibi olmalı. Next diyelim

Resim

Yeter bit artık diyoruz :-D (Install)

Resim

Kurulum bittiğinde Run On-Demand Scan'in tikini kapatalım. Finish dediğimizde bir güncelleme yapacak sonra bitti.

Resim

Güncellemeyi yapsın bekleyelim

Resim

Sonra bizden yeniden başlatmamızı söyleyecek tmm der geçeriz

Resim


Kurulum bittiyse programı kurcalayalım biraz.
Kontrol Menüsü(Konsolu) Şöyledir:

Resim

Burada klavye kısayolları:

Seçili görevi durdurma = F4
Seçili görevi başlatma = F7
Seçili görevin ayarları = Alt + Enter

Şifre ayarları için üstte Tools > General Options > Password Options

Resim

AccessProtection çok işinize yarayacaktır oldukça sağlamdır. Sağ tıklayıp View Log diyip neleri engellemiş inceleyebilirsiniz.
Eğer Firefox kullanıyorsanız hele bir de eset internet security kullanıyorsanız benim gibi, Log'da kalabalık yapmaması için şu ayarı yapın
(Access Protection'a sağ tıklayıp Properties diyoruz):

Resim

Kırmızıyla işaretlediğim kutucuğu boş bırakın log'a yazmasın aksi takdirde şöyle bir kalabalık yapacaktır:
https://i.hizliresim.com/q6xDMj.png
Diğer ayarların da bunun da Log dosyasının maks boyutunu değiştirebilirsiniz ben 256 ya da 512MB yapıyorum

Sonra gelelim bir başka ayara:

Eğer Spotify yüklüyse sizde, şarkı dinleyemediğinizi fark edersiniz ve işlemciniz benimki gibi 4 çekirdekliyse büyük olasılıkla sürekli %25 kullanılır bu durumda.

Çözümü: Access Procetion ayarlarına gelelim. Common Maximum Protection'da Prevent HTTP Communication'u seçelim

Altta Edit yazacaktır. Seçelim.

Processes to exclude yazan yere bakalım. Orada bir exenin yanında iki virgül arasına hariç tutmak istediğimiz spotify.exe'yi yazalım

Resim

Tamam diyip çıkabiliriz. Buraya istediğinizi yazabilirisiniz. Rastgele bir yere yazasnız da otomatik ve alfabetik olarak sıralayacaktır. Yani spotify'ın s'si bilmem ne pek düşünmenize gerek yok.

Başka nelerden bahsedebiliriz... 32bit windowslarda bu programın içinde "Buffer Overflow Protection" (Arabellek Taşması/Aşımı Koruması) özelliği de vardır ama hiç kullanmadı program. Öyle büyük virüslerle karşılaşmadım yani 32 bit kullanırken. Az biraz araştırdım Microsoft, biz kendimiz onu hallederiz demiş herhalde. Sanırsam özellik adı "Patch Guard"dı.

bkz :
https://community.mcafee.com/t5/VirusSc ... d-p/461586
https://community.mcafee.com/t5/VirusSc ... d-p/364880
Microsoft locked out this feature in the Vista and newer versions of 64-bit Windows. It is a Microsoft decision.
Microsoft felt they could control Buffer Overflow better than the AV software.
On-Access Scanner hep açık olur genelde. Hard disk kullanan arakadaşların sisteminde yavaşlama olur. SSD'de hiç denemedim.
Programı siz kurcalarsınız oldukça sağlam koruma sağlıyor günümüz antivirüslerine kıyasla halen çok güçlüdür.

Access Protection ayarlarında Common Maximum Protection'da yine, Prevent programs registering to autorun diye bir seçenek var. Başlangıç klasörüne koyduğum bir exe'yi çalıştırmama engel oluyordu onu da belirteyim. (İşlemi hariç de tutsam başaramamıştım ilginçti)

Ek güvenlik önlemleri için sitesine bkz:
https://kc.mcafee.com/corporate/index?p ... id=KB53355
https://kc.mcafee.com/corporate/index?p ... id=KB53346
https://kc.mcafee.com/corporate/index?p ... id=KB53356

Kendiniz de özel Registry adreslerine engel falan koyabilirsiniz. (Access Protection'da User Defined Rules) ;)

Bu kadar
:arrow:

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Düzenlemeler : Linkteki dosyayı ve yazım hatalarını düzelttim

Eklemeler : On-Access Scanner ayarlarından da konuşalım.

Resim

Açık Maviyle gösterdiğim yerler kendim değiştirdiğim ve böyle bıraktığım ayarlardır.
Morla gösterdiğim sekmedeki "Message" bölümündeki tiki de kaldırdım.
Koyu Maviyle gösterdiğim yerde ise Log(Günlük) dosyasının boyutunu maks 64MB seçtim. (2nin kuvvetlerini kullandım bu programda yoksa herhangi bir tamsayı da seçilebliyor)
Siyahla gösterdiğim yeri ise eski bilgisayara bunu kuranlar için belirttim; oradaki tiki kaldırırsınız.
[Ayrıca Erişim Korumasını (Access Protection) kapatıp sistemi yeniden başlatsanız bile erişim koruması otomatik başlamaz]

He bir de ScriptScan'ı açtım. O varsayılan olarak kapalıydı sanırsam.

Bu fotoda yapabileceğimiz pcyi hızlandırma ayarlarına bir bakalım:
Resim
Burda Turuncuyla belirttiğimi ve Decode MIME encoded files'ı ben seçtim.
Scan inside archives varsayılan olarak kapalı geliyor. Açınca baya bekletiyor kullanıcıyı. Mesela portable EagleGet indirdik. İçine bir göz atmak için dahi açsak dosyayı, içerideki her şeyi tarıyor. PCyi yormasın diye diskten okurken dosyaları taramasını kapatabiliriz hatta yazarken taramayı da.(Turuncuyla belirttiğimin üstündeki ve üstündekinin sağındaki tikleri kapatarak.)

Ekleme NOT: Windows Güncellemeleri yaparken Erişim Korumasını mutlaka kapatın.

Tekrar ekleme : Program Windows 10'a kurulamamaktadır.
En son esatiz tarafından 28 Şub 2021, 21:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 15 kere düzenlendi.
Unutmayalım ki: Tüm bilgisayarlar aynı hızda bekler!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 34163
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen velociraptor »

İşini görüyorsa eski olması frketmez , eline sağlık ben kaspersky free kullanıyorum 2-3 yıldır
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
Kullanıcı avatarı
esatiz
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1402
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen esatiz »

velociraptor yazdı: 15 Oca 2021, 20:09 İşini görüyorsa eski olması frketmez , eline sağlık ben kaspersky free kullanıyorum 2-3 yıldır
Evet güzel bir program eski de olsa tavsiye ederim. :arrow:
Unutmayalım ki: Tüm bilgisayarlar aynı hızda bekler!
Kullanıcı avatarı
shampuan
Moderator
Moderator
Mesajlar: 4916
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen shampuan »

Ben hiçbirşey gullanmıyorum çocuklar.
Bıktım usandım "antifrizlerin" sorunlarından.
En son avira ve avast cinnet geçirmeme neden olunca küfür edip kaldırdım.
Hayatımdan memnunum. Şimdilik...

Ulan benden cidden hekır olmazdı haa... Madem antiv kullanmıyon ne diye orta yerde yazıyon :-D :lol:
Eğer su akmıyorsa musluğu suçlamayı bırak; belki sular kesiktir.
Seni bildiğin şeyler zeki yapabilir ama, bilmediğin şeyler aptal yapmaz.
Suyu akmasa da, belki musluk senden daha akıllıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 34163
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen velociraptor »

Tercih meselesidir , lakin ben macburiyetten kullanıyorum
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
Kullanıcı avatarı
esatiz
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1402
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen esatiz »

Evet tercih meselesidir ayrıca eski programların çoğu yenilerden daha iyi onu fark ediyorum. Microsoftla birlikte programcılar da değişti

Şunu da unutmuşum: Chrome kullanılamıyor erişim koruması oldukça en azından bende öyle yani. O yüzden chrome.exe'yi yukarda Spotify için anlattığım gibi hariç tutmalısınız. :-)
Unutmayalım ki: Tüm bilgisayarlar aynı hızda bekler!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 34163
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen velociraptor »

Chrome Kontollerden kaçıyor yani :)
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
Kullanıcı avatarı
esatiz
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1402
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen esatiz »

velociraptor yazdı: 16 Oca 2021, 11:54 Chrome Kontollerden kaçıyor yani :)
Yok hocam öyle olsa iyiydi, Firefox kaçıyor :-D Chrome internete bağlanmıyor yani kaçamıyor :-D :-)
Unutmayalım ki: Tüm bilgisayarlar aynı hızda bekler!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 34163
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen velociraptor »

haa iyi ozaman :-D
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
Kullanıcı avatarı
esatiz
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1402
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen esatiz »

Programın kurulum aşamaları eklenmiş ve gereksiz YouTube linki kaldırılmıştır ;)
Unutmayalım ki: Tüm bilgisayarlar aynı hızda bekler!
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 34163
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Re: McAfee Virus Scan Enterprise v8.8 ve Erişim Koruması

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
Cevapla