Face hesabım çalındı
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Face hesabım çalındı
Benim face hesabım çalındı ve email le tlf no degistirilmis ve Zehra taşçı diye kullanılıyor email ise r*****a@gmail le bitiyor alamıyorum yardım eder misiniz size zahmet olmassa
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10508 kez
Re: Face hesabım çalındı
Kurtarma talebi gönderilecek. Facebook sizden bazı bilgiler isteyecek. Bu bilgileri mecburen vermek zorundasınız.
Facebook sizden şunları isteyebilir.
-Kimlik fotosu
-Yüzünüzün göründüğü açık bir selfie
-Facebookta kullanılmamış ve size ait bir telefon numarası (Hesabı Doğrulamak ve kurtarmak için)
-Birde yine size ait mümkünse adınız ve soyadınızın yazılı olduğu bir mail adresi (Tercihen gmail olabilir)
Şahsi fikrimi sorarsanız pek uğraşmaya değmez. Benimde daha önce kaç kere hesabım kapandı. Çok aktif kullanmadığım için oldu sanırım.
Yada birileri benimle uğraşıp hesabımı şikayet edip durdu ve kapandı galiba. Ben hesabımı kurtarmıştım. Ama baya bi zor oldu.
Yukarıda 4 maddede verdiğim bilgileride facebook isteyince mecburen hesabımı kurtarmak için vermiştim.
Fakat yinede hemen açılmadı tabi. Yaklaşık 1 ay kadar bekletti beni facebook. Bende dahayanamayıp sıfırdan hesap açmıştım.
Sonrasında kapanan hesabım 1 ay sonunda açılınca, Bu seferde yeni açılan hesabımı kapattılar. Bunları göze alıyorsanız deneyin.
Facebook sizden şunları isteyebilir.
-Kimlik fotosu
-Yüzünüzün göründüğü açık bir selfie
-Facebookta kullanılmamış ve size ait bir telefon numarası (Hesabı Doğrulamak ve kurtarmak için)
-Birde yine size ait mümkünse adınız ve soyadınızın yazılı olduğu bir mail adresi (Tercihen gmail olabilir)
Şahsi fikrimi sorarsanız pek uğraşmaya değmez. Benimde daha önce kaç kere hesabım kapandı. Çok aktif kullanmadığım için oldu sanırım.
Yada birileri benimle uğraşıp hesabımı şikayet edip durdu ve kapandı galiba. Ben hesabımı kurtarmıştım. Ama baya bi zor oldu.
Yukarıda 4 maddede verdiğim bilgileride facebook isteyince mecburen hesabımı kurtarmak için vermiştim.
Fakat yinede hemen açılmadı tabi. Yaklaşık 1 ay kadar bekletti beni facebook. Bende dahayanamayıp sıfırdan hesap açmıştım.
Sonrasında kapanan hesabım 1 ay sonunda açılınca, Bu seferde yeni açılan hesabımı kapattılar. Bunları göze alıyorsanız deneyin.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3964 kez
Geçmiş olsun. Çalınmadan önlem almak %99 daha faydalı. Zira çok zor. %1 ihtimal alabilirsiniz. Kılı kırk yararak. Kimlik fotosu eski şifreleriniz cihazlarınız lazım ve e mail ile irtibat kuracaksınız.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2695 kez
Böyle bir şey başıma yıllar önce gelmiş Microsoft Hotmail 'de başıma...
Ama ben düşmüştüm çalanın peşine....
Peki nasıl düştün hırsızın peşine...
Ters Mühendislik....
Yakaladım IP adresinden
Girdim PC'sine...
Ortalığı darmadağın ettim...
Virüs bulaştırdım bilgisayarına...
Virüs'ün adı %100 idi
Sistemin System32 dizinine saldırıyor ve bu dizinde ki herşeyi .bak dosyasına çeviriyor sonra da siliyordu....
Şifremi geri aldım ve değiştirdim....Ve şifrem 16 karakterli idi....
Şimdi de çalsınlar göreyim...
Düşerim peşlerine....
Geçmiş olsun sana.... Şifrelerinin en az 8 karakter , en çok 16 karakterli olsun...
Bu yazılımı kullan.... (Şifre oluşturma)

Ve...
Şifrelerini , KeePassXC v2.7.4 isimli Şifre Yönetici yazılımda sakla...(yazılımın kurulum dizini aynı zamanda portable özelliği de var.Yani bir kez USB Flash belleğe kurulum yaparsın artık o kurulum dizini portabledir.)

Bir de , eğer internet kafe'de internet girdikten sonra , kullandığın tarayıcıdaki Geçmişi temizlemeden yazılımı kapatma....Ondan internet kafe'den ayrıl.....
Ama ben düşmüştüm çalanın peşine....
Peki nasıl düştün hırsızın peşine...
Ters Mühendislik....
Yakaladım IP adresinden
Girdim PC'sine...
Ortalığı darmadağın ettim...
Virüs bulaştırdım bilgisayarına...
Virüs'ün adı %100 idi
Sistemin System32 dizinine saldırıyor ve bu dizinde ki herşeyi .bak dosyasına çeviriyor sonra da siliyordu....
Şifremi geri aldım ve değiştirdim....Ve şifrem 16 karakterli idi....
Şimdi de çalsınlar göreyim...
Düşerim peşlerine....
Geçmiş olsun sana.... Şifrelerinin en az 8 karakter , en çok 16 karakterli olsun...
Bu yazılımı kullan.... (Şifre oluşturma)

Ve...
Şifrelerini , KeePassXC v2.7.4 isimli Şifre Yönetici yazılımda sakla...(yazılımın kurulum dizini aynı zamanda portable özelliği de var.Yani bir kez USB Flash belleğe kurulum yaparsın artık o kurulum dizini portabledir.)

Bir de , eğer internet kafe'de internet girdikten sonra , kullandığın tarayıcıdaki Geçmişi temizlemeden yazılımı kapatma....Ondan internet kafe'den ayrıl.....