Hdd bellek sorunu
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
Hdd bellek sorunu
Hdd belegi cihaz görmüyor.3Tb Seageta Hdd bellegi cihaza taktıgımda çaılşma sesi geliyor 15 sn sonra açılışta duydugum ses kesiliyor haliyle bilgisayar Hdd yi görmüyor yardımınıza ihtiyacım var
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19856 kez
Re: Hdd bellek sorunu
Eğer HDD normalse (3.5-inch) başka bir bilgisyara ikincil HDD olarak takıp bozuk olup olmadığını kontrol edebilirsin
- velociraptor
- Yottabyte4

Diğer cihazda iken içine ulaşılabiliyormu , yine diğer cihazda takılı iken sağ tıklayıp Özellikler > Araçlar tabından şimdi denetle yi seçince hata düzeltemsi yarıda kesiliyormu ?
- cankusa
- Gigabyte1

Hdd nin içine ulaşılamıyor çünkü Hdd aygıt yöneticisinde görünmüyor
Hdd cihaza baglı ama cihaz Hdd yi görmüyor ikinci taktıgım cihazda da Hdd yi görmüyor
Hdd cihaza baglı ama cihaz Hdd yi görmüyor ikinci taktıgım cihazda da Hdd yi görmüyor
- velociraptor
- Yottabyte4

Aygıt yönetiminde görünmeyebilir , peki Disk yönetiminde görünüyormu ?
Çalıştır a diskmgmt.msc yazıp enter e bas disk yönetimi açılacaktır eğer orada görünmüyorsa donanım arızası olabilir
Çalıştır a diskmgmt.msc yazıp enter e bas disk yönetimi açılacaktır eğer orada görünmüyorsa donanım arızası olabilir
- cankusa
- Gigabyte1

Malesef orada da görünmüyor.
Ayrıca aşadaki linkten seagate kurtarma programını indirip cihaza kurdum.Hdd bellek yine görünmüyor
http://www.seagate.com/tr/tr/contacts/
Not:Arşivdeki programların ve bilgisayar yedeklerim hepsi buradaydı seagateye özel mesaj attım bakalım cevap vereceklermi
Ayrıca aşadaki linkten seagate kurtarma programını indirip cihaza kurdum.Hdd bellek yine görünmüyor
http://www.seagate.com/tr/tr/contacts/
Not:Arşivdeki programların ve bilgisayar yedeklerim hepsi buradaydı seagateye özel mesaj attım bakalım cevap vereceklermi
- velociraptor
- Yottabyte4

Cidden büyük şanssızlık geçenlerde arkadaşın başına geldi malesef Harici HDD i gitmişti , umarım sendeki başka birşey çıkar da yapılabilir
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 19 kez
- İletişim:
harici hdd hiç güven olmuyor, bende format için ayarlıyordum harici hdd ama 2-3 ayda bir diskler ölüyordu dayanmıyorlar.
- cankusa
- Gigabyte1

Arkadaşlar hdd sorunu var Çalıştır a diskmgmt.msc yazıp enter e bastıgımda disk yönetiminde aşadaki gibi görünüyor
Burada hdd cihaza takılı sadece sabit disk görünüyor

Disk yönetiminde böyle görünüyor disk başlatılmamış diyor

Burada sag tık diski başlat diyorum

Tamam diyorum

verdigi hata

Yukardaki hatalar gidermek için disk üzerine sag tık özellikler>donanım>özellikler altında>sürücü güncelleştir diyorum sürücü güncel diyor
çözüm konusunda yardımınızı bekliyorum
Burada hdd cihaza takılı sadece sabit disk görünüyor

Disk yönetiminde böyle görünüyor disk başlatılmamış diyor

Burada sag tık diski başlat diyorum

Tamam diyorum

verdigi hata

Yukardaki hatalar gidermek için disk üzerine sag tık özellikler>donanım>özellikler altında>sürücü güncelleştir diyorum sürücü güncel diyor
çözüm konusunda yardımınızı bekliyorum
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2540 kez
Ayrıca cankusa konuyu yanlış yere açmışsın bu konu Donanım Bölümünde olması gerekmiyor mu? Herhalde çok dalgınsın forumdaş cankusa....! :)
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2540 kez
Ond3rkor yazdı:harici hdd hiç güven olmuyor, bende format için ayarlıyordum harici hdd ama 2-3 ayda bir diskler ölüyordu dayanmıyorlar.
Bendeki 10.yıl doldurmak üzere Teknoloji tamamen şans işi bence (2.5 inç 5400 rpm.250 GB TOSHIBA Disk)
Bende ki Siyah-Beyaz Olan:

Bu da İngilizce Tanıtımı:
It's no speed demon, but Toshiba's newest 2.5-inch hard drive sure lets you store an awful lot of illicit images precious memories on a single unit. The 640GB MK6465GSX drive spins at 5400RPMs and is said to be the industry's largest in this form factor. The range also includes 500GB, 320GB, 250GB and 160GB models, with the whole lot shipping out to OEMs and distributors later this month. In related news, Tosh is also slapping these bad boys into a few shiny enclosures (Vivid White, Liquid Blue, Komodo Green and Rocket Red if you must know), giving storage junkies an even more capacious offering to slide into their briefcase. Of note, As of now, there's no pricing information available on the bare 640GB unit, but it should be available as we speak for $179.99 in external form.