Kendiliğinden Kapanma Sorunu
- DreamcatcheR
- Byte2

Kendiliğinden Kapanma Sorunu
Anlamadığım acaip bir sorunum var...
Sistemim ;
Quad Core 6600 işlemci,
Gigabyte EP45C-DS3R anakart,
Sapphire 4870 ATI ekran kartı,
4Gb kingston DDR2 Hyperx ram,
2 adet HDD (40gb ve 160gb),
1 adet Dvd-Rw
Bunların yanında da power supply olarak COOLER MASTER 500W RC-500 PCAP kullanıyorum. Pc belirli dakikalarla kapanıyor her açtığımda.
- Bu sistemime bu power supply yeterli mi?
- Bilgisayarımda değiştirmediğim bi dvd-rw ve hdd lerim kaldı,sorun bunlarla mı acaba?
Fikir verebilirseniz çok sevinirim...
Bu sorunu yapmadığı 2 olayı anlatayım,
1 - power supply yi ve ekran kartını ilk aldığımda daha düşük bir anakart ve pentium d işlemci kullanıyordum. yaklaşık 3 hafta sorunsuz kullandım pc yi. sonradan şuanki sorunu yapmaya başladı. Belirli aralıklarla kapanmayı yani...
2 - power supply ve ekran kartını aldığım gold firmasına götürdüm ve onların teknik servisindeki pc de denedik. (şimdiki ana kartımdan daha düşük bir anakartı ve amd işlemcisi vardı) yaklaşık 1 buçuk saat benim power supply ve ekran kartım takılı kaldı. Üstelik ekran kartını zorlamak için kart testleride yaptık. Fakat kapanma sorununu yine yapmadı...
Sistemim ;
Quad Core 6600 işlemci,
Gigabyte EP45C-DS3R anakart,
Sapphire 4870 ATI ekran kartı,
4Gb kingston DDR2 Hyperx ram,
2 adet HDD (40gb ve 160gb),
1 adet Dvd-Rw
Bunların yanında da power supply olarak COOLER MASTER 500W RC-500 PCAP kullanıyorum. Pc belirli dakikalarla kapanıyor her açtığımda.
- Bu sistemime bu power supply yeterli mi?
- Bilgisayarımda değiştirmediğim bi dvd-rw ve hdd lerim kaldı,sorun bunlarla mı acaba?
Fikir verebilirseniz çok sevinirim...
Bu sorunu yapmadığı 2 olayı anlatayım,
1 - power supply yi ve ekran kartını ilk aldığımda daha düşük bir anakart ve pentium d işlemci kullanıyordum. yaklaşık 3 hafta sorunsuz kullandım pc yi. sonradan şuanki sorunu yapmaya başladı. Belirli aralıklarla kapanmayı yani...
2 - power supply ve ekran kartını aldığım gold firmasına götürdüm ve onların teknik servisindeki pc de denedik. (şimdiki ana kartımdan daha düşük bir anakartı ve amd işlemcisi vardı) yaklaşık 1 buçuk saat benim power supply ve ekran kartım takılı kaldı. Üstelik ekran kartını zorlamak için kart testleride yaptık. Fakat kapanma sorununu yine yapmadı...
Re: Kendiliğinden Kapanma Sorunu
kapanmalarda ilk aklıma gelen işlemcinin aşırı ısınmasıdır,bu soğutucuyu söktüysen,termal macun katılaşması sonucu özelliğini kaybeder,tekrar takarken macunu yenilemediysen yapar,birde soğutucunun bir şekilde işlemciye tam yapışmaması sonucu olur.
windowsun sakatlanması sonucuda olur,virüslerde bu sorunları yapar.
açılış cdsi ile açıp biraz açıktut bakalım yapıcakmı,bu şekilde donanımsalmı yazılımdanmı olduğu anlaşılır.
windowsun sakatlanması sonucuda olur,virüslerde bu sorunları yapar.
açılış cdsi ile açıp biraz açıktut bakalım yapıcakmı,bu şekilde donanımsalmı yazılımdanmı olduğu anlaşılır.
- DreamcatcheR
- Byte2

işlemciyi daha bugün aldım ve sogutucunun üstünde tam işlemci ile birleştigi yerde gri yumuşak bir madde vardı...Termal macun odur dimi? İşlemci kutusundan başka birşey çıkmadı...
-
Knoppix61
- Byte3

Isı yada power sorununa benziyor. Kapandığında açıp biosta işlemci ısısına bir bakıver ve dönüş hızını kontrol et. Değerleri istersen buraya yaz.Ana kartın Gigabyte ise easytune5 programını kur böyle bir süre dene bakalım kapanacak mı.
-
Knoppix61
- Byte3

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2871
EasyTune6 destekliyormuş Denemeni tavsiye ederim. bir arkadaşın sorununu bu programla düzelttik.
EasyTune6 destekliyormuş Denemeni tavsiye ederim. bir arkadaşın sorununu bu programla düzelttik.
- DreamcatcheR
- Byte2

Bios tan bakmıştım ısıya... System Isısı 45 , İşlemci Isısı 36 idi...
Bu programı kurmam için önce windows u kurmam lazım :) Çünkü format atarken kapanıyor pc maalesef...
Ama bencede ısı ile ilgili bir sorun olabilir...Çünkü pc ne kadar kapalı kalırsa açtığımda o kadar uzun kapanmıyor(30-35dk) fakat kapandıktan sonra hemen tekrar açarsam 5-10dk sonra kapanıyor...
Bu programı kurmam için önce windows u kurmam lazım :) Çünkü format atarken kapanıyor pc maalesef...
Ama bencede ısı ile ilgili bir sorun olabilir...Çünkü pc ne kadar kapalı kalırsa açtığımda o kadar uzun kapanmıyor(30-35dk) fakat kapandıktan sonra hemen tekrar açarsam 5-10dk sonra kapanıyor...
-
Knoppix61
- Byte3

Isı normaL peki birde dönüş hızına bakıver.eğer normaLse powerin sorunludur büyük ihtimal.
- DreamcatcheR
- Byte2

Power supply yi aldıgım yerde kontrol ettirdim. Bir sorun çıkmıyor orda... Garantiye bile gitti geldi, adamlar herhangi bir sorunu yoktur raporuyla geri gönderdiler
Dönüş hızını birazdan bildiricem. Yeni alınan işlemcilerde termal macun soğutucunun üzerinde hazır mı oluyor? Çünkü soğutucunun üzerinde gri bir şeyler vardı cpu ile birleşeceği yerde...
Dönüş hızını birazdan bildiricem. Yeni alınan işlemcilerde termal macun soğutucunun üzerinde hazır mı oluyor? Çünkü soğutucunun üzerinde gri bir şeyler vardı cpu ile birleşeceği yerde...
-
Knoppix61
- Byte3

evet o termal macun zaten işlemci ısısında sorun yok görünüyor. Elektrik hattın toprakLı mı ? Gerçi topraklı olsada sağLıklı mı bunu nerDen biLiceksin o da var :) Birde pc kapandığı gibi açabiliyor musun ?
- DreamcatcheR
- Byte2

Ups kullanıyorum herhangi bi elektrik sorununa karşı...
Hayır açamıyorum pc yi kendiliğinden kapandığında. Önce çoklu prizin fişini çekiyorum, tekrar taktığım zaman açılıyor.
Hayır açamıyorum pc yi kendiliğinden kapandığında. Önce çoklu prizin fişini çekiyorum, tekrar taktığım zaman açılıyor.
-
Knoppix61
- Byte3

anLaşıldı aynı sorun bende de olmuştu işLemcimden çıkmıştı bundan dolayı sordum. Anında açılmasına izin vermiordu senin gibi değişmediğim parça kalmamıştı. işbankası bilgi işlemde bir abime sorduğumda işlemci demişti değişmiş ve sorunu halletmiştim. emanet bulabilirsen denemek için bir dene. Garantisi varsa baktırıver.
- DreamcatcheR
- Byte2

İşlemciyi daha bugün aldım :) Ayrıca eski işlemcimde de aynı sorun oluyordu... Ondan olduğunu sanmıyorum...
Bana kafayı yedirten olay şu...Ben eski anakartımı kullanırken üzerinde pentium d işlemcim vardı ve başka power supply vardı. Ve de ekran kartım yoktu, vga girişini kullanıyordum anakartın. Gayet sorunsuz kullanıyordum. Fakat aynı anakarta ve aynı işlemciye sadece yeni power supply mi (COOLER MASTER 500W RC-500 PCAP) taktığımda da bu sorunu yapıyordu. Yani sorun sadece o değiştiginde olduğu için power dan gözüküyor. Ama garantiye gittiği halde bile sorun yoq cevabı geliyor...

Bana kafayı yedirten olay şu...Ben eski anakartımı kullanırken üzerinde pentium d işlemcim vardı ve başka power supply vardı. Ve de ekran kartım yoktu, vga girişini kullanıyordum anakartın. Gayet sorunsuz kullanıyordum. Fakat aynı anakarta ve aynı işlemciye sadece yeni power supply mi (COOLER MASTER 500W RC-500 PCAP) taktığımda da bu sorunu yapıyordu. Yani sorun sadece o değiştiginde olduğu için power dan gözüküyor. Ama garantiye gittiği halde bile sorun yoq cevabı geliyor...
- DreamcatcheR
- Byte2

CPU Fan Speed 1358-1366 RPM arasında değişiyor...
Bunu yaparken System ısısı 45 , CPU ısısı 36...
Bunu yaparken System ısısı 45 , CPU ısısı 36...
power kitleniyor,bu donanımındaki herhangi bir parçanın aşırı akım çekmesnden kaynaklanan bir sorun,bu pik şeklinde saniyenin onda biri kadar kısa bir süre içindede olabilir,elektriği kapatıp açtığında sorun düzeliyorsa teşhis budur.
harddiskin güç kablosunu çıkar açılışı cdrom ile yap,normal açılıcakmı ?.
harddiskin güç kablosunu çıkar açılışı cdrom ile yap,normal açılıcakmı ?.
- DreamcatcheR
- Byte2

2tane ayrı biri 40lık diğeri 160'lık hdd var 2sinide çıkartırsam pc açılırmı?
ayrıca cdromla başlatma biostan olanımı kastettiniz?
ayrıca cdromla başlatma biostan olanımı kastettiniz?